whatsapp
الو اپلای
قانون به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  4 بهمن 1400

تعداد نظرات :  0

قانون به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه

قانون به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه بسیار سفت و سخت می باشد. به خصوص این قانون برای شهروندان کشورهای خارجی که اجازه اقامت در ترکیه و همچنین اجازه کار در ترکیه ندارند بسیار سخت تر می باشد.

زیرا کارفرماها در ترکیه موظف هستند که کارکنان خود را بیمه نمایند و به هیچ عنوان دولت اجازه نمی دهد تا کارفرما یک نیروی انسانی را بدون داشتن حق بیمه و حقوق قانون کار استخدام نماید.

این سخت گیری زمانی شدت می گیرد که یک تبعه کشور خارجی در ترکیه به اصطلاح مشغول کار سیاه باشد. یعنی کار غیر قانونی بدون هیچ حق و حقوقی. در ترکیه سازمان تامین اجتماعی و بازرسان آن که وابسته به وزارت کار و امنیت اجتماعی می باشند مسئولیت تضمین کارکرد کارکنان بر طبق قانون کار می باشند.

مجازات های به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه

مجازات های اعمال شده توسط وزارت کار و امور اجتماعی برای کارفرماهایی که در حال به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه هستند به شرح زیر می باشد:

  • مجازات کارفرمایانی که اقدام به استخدام شهروندان کشورهای دیگر کرده اند بدون این که برای آن ها اجازه کار گرفته باشند ۸.۸۲۱ لیر می باشد.
  • مجازات شهروند کشور ترکیه که خود به صورت غیرقانونی کار می کند و از طرف دیگر به صورت مستقیم  تبعه کشور دیگر را به کار گرفته است در حالی که این تبعه کشور خارجی اجازه کار در ترکیه را نداشته است ۳.۵۲۷ لیر ترکیه می باشد.
  • مجازات شهروند کشور ترکیه که خود به صورت غیرقانونی کار می کند و از طرف دیگر به صورت غیر مستقیم  تبعه کشور دیگر را به کار گرفته است در حالی که این تبعه کشور خارجی اجازه کار در ترکیه را نداشته است ۷.۰۵۷ لیر ترکیه می باشد.

نکته: هم کارفرما و هم خود فرد در صورتی که هر یک از موارد زیر را انجام دهد مشمول جریمه خواهند بود.

افزایش مقدار جریمه با تکرار مجدد

افزایش مقدار جریمه با تکرار مجدد

در صورتی که هر یک از موارد بالا مجددا تکرار گردد با توجه به ماده 23 قانون حقوق بین الملل، جریمه ای دو برابر باید پرداخت نماید. یعنی با تکرار هر یک از موارد بالا جریمه ها برای بار دوم در سال ۲۰۱۹ به مقدار دو برابر افزایش پیدا کرده است. اگر همان تبعه خارجی در ترکیه در سال ۲۰۱۹ برای بار دوم در جای دیگر بدون اجازه کار مشغول به کار گردد مبلغ جریمه 5.162 لیر ترکیه خواهد بود.

پلمپ محل کار تبعه خارجی بدون اجازه کار

با توجه به جریمه های قانون به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه، علاوه بر کارفرما، خود کارگر نیر مشمول جریمه خواهد بود و علاوه بر همه این ها محل کار شخص نیز توسط سازمان تامین اجتماعی پلمپ خواهد شد.

قبل از شروع کار یک تبعه خارجی در یک شرکت یا موسسه در ترکیه، “اخذ اجازه کار برای اتباع خارجی در ترکیه” از وزارت کار و تامین اجتماعی  ضروری می باشد.

تمام کارگران خارجی که با توجه به قانون وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه مشغول به کار بوده اند، صرف نظر از ملیت و نوع کار بر اساس قانون ۵۵۱۰ و ماده 4 آن می بایستی بیمه گردند.

اتباع خارجی و موسساتی که نیاز به اخذ اجازه کار در ترکیه ندارند

قانون به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه در سال ۲۱۰۹ به نسبت سال های دیگر روند منظم تری را به خود گرفته است. البته که از یک طرف در برخی از شرایط قوانین اداره کار ترکیه به کارفرماها اجازه داده تا در مورد اخذ اجازه کار اقدامی انجام ندهند. در زیر به برخی از این موارد اشاره شده است. در واقع این قوانین می تواند در استثنای قوانین به کارگیری کارگر غیرقانونی در ترکیه باشد.

پلمپ محل کار تبعه خارجی بدون اجازه کار

  • زمانی که افراد در شرکت هایی کار می کنند که ترکیه بر اساس معاهدات چند جانبه به آن پیوسته است. در این موارد گرفتن اجازه کار برای یک شخص خاص لازم نیست.
  • زمانی که بر اساس معاهدات بین المللی که ترکیه هم در آن عضو می باشد در صورتی افرادی در ترکیه مشغول به کار شوند به مانند افرادی که در یونسکو و یا یونیسف کار می کنند. این اشخاص می توانند بدون اخذ اجازه کار در ترکیه کار کنند.
  • بازیکنان فوتبال و یا بازکینان تیم های ورزشی دیگر که قراردادهای کاری با یکی از تیم های ورزشی ترکیه بسته باشند و قرار است در این تیم ها در مدت زمان مشخصی فعالیت نمایند. در واقع می توان گفت این ورزشکاران نیازی به گرفتن اجازه کار در ترکیه ندارند و در واقع قرارداد آن شخص با تیم به وی اجازه اقامت و کار در ترکیه را می دهد.
  • افرادی که در خارج از ترکیه مستقر هستند ولی به مدت یک ماه و یا کمتر از آن برای فعالیت های علمی، فرهنگی، هنری و … به ترکیه می آیند. این افراد نیازی به گرفتن اجازه کار در ترکیه ندارند. به مانند افرادی که در فستیوال های رقص در ترکیه شرکت می کنند یا یک نقاشی که به مدت کمتر از یک ماه گالری و نمایشگاه نقاشی در ترکیه برگزار کرده است.
  • افرادی که در سیرک ها کار می کنند و به همراه گروه خود برای اجرای نمایش به ترکیه آمده اند می توانند تا مدت حداکثر ۶ ماه بدون داشتن اجازه کار در ترکیه فعالیت نمایند.
  • دانشجویانی که بر اساس برنامه تبادل دانشجوی بین ترکیه و کشورهای دیگر به ترکیه آمده باشند و در صدد باشند تا دوره های کارآموزی خود را در یکی از سازمان ها و یا شرکت های ترکیه بگذرانند. در مدت زمان کارآموزی نیازی به اخذ اجازه کار در ترکیه ندارند.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4.3 از 5 با 7 رای

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .