whatsapp
الو اپلای
سرمایه گذاری در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  30 اردیبهشت 1402

سرمایه گذاری در ترکیه

در سال‌های اخیر، با توجه به موقعیت استراتژیک ترکیه و دسترسی به بازارهای جهانی، سرمایه گذاری در این کشور به یکی از موضوعات مهم و پرطرفدار در حوزه سرمایه گذاری جهانی تبدیل شده است و همچنین کشور ترکیه به عنوان بزرگترین بازارهای مصرفی و سرمایه گذاری در منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا شناخته می‌شود. از طرفی، این کشور با دارا بودن زیرساخت‌های بسیار قوی و کامل در حوزه‌های صنعت، فناوری، صادرات و گردشگری، برای سرمایه‌گذاران از تمامی جهان بویژه ایرانیان جذابیت فراوانی دارد.

در این حالت سرمایه گذار را می‌توان شخص یا موسسه‌ای تعریف کرد که سرمایه‌اش را به شخص یا موسسه‌ای می‌سپارد و در واقع انتظار دارد که از این سپرده‌گذاری سرمایه سودی را دریافت نماید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید در مورد ثبت شرکت در ترکیه مطالعه کنید. امروزه مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت ترکیه توجه بسیاری از ایرانیان را به خود جلب کرده است. رشد اقتصادی کشور ترکیه که این کشور را در زمره ۲۰ اقتصاد برتر جهان آورده است از یک سمت و همچنین تسهیلاتی که دولت ترکیه برای جذب سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته شده است از سمت دیگر سبب شده که ما شاهد روزافزون سرمایه گذاری در این کشور باشیم.

با این حال بر اساس قانون شهروندی ترکیه به شماره ۵۹۰۱ به ماده ۱۲ برخی از سرمایه گذاران در ترکیه می‌توانند از طریق سرمایه گذاری در ترکیه اقدام به اخذ شهروندی ترکیه نمایند. در این مقاله، به بررسی مزیت‌ها و معایب سرمایه گذاری در ترکیه، انواع مختلف سرمایه گذاری، دریافت شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری و مالیات سرمایه گذارانی که در ترکیه فعالیت دارند، پرداخته خواهد شد.

 

 

 

چرا ترکیه را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید؟

اگر نگاهی به جستجوهای ایرانیان برای سرمایه گذاری در گوگل بیاندازید متوجه خواهید شد که بسیاری از ایرانیان برای سرمایه گذاری در ترکیه خواهان خرید ملک در ترکیه و دنبال آن اخذ شهروندی کشور ترکیه می باشند.

زیرا که ایرانیان به دلیل فرهنگی که در آن بزرگ شدند سرمایه گذاری از طریق خرید ملک را ترجیح می دهند و همچنین لازم به ذکر است که بهترین سرمایه گذاری در ترکیه همان خرید ملک می باشد. با توجه به تصویب قوانین جدید اخذ شهروندی ترکیه ایرانیان می توانند با خرید ملک به ارزش ۲۵۰،۰۰۰ هزار دلار شهروند ترکیه گردند.

 

 

ترکیه با توجه به قرار گرفتن همسایگی با ایران اشتراکات فرهنگی بسیاری با مردم سرزمین ما دارد به خصوص با غرب ایران. همچنین به دلیل این که دین رایج در هر دو کشور اسلام می باشد این تشابهات فرهنگی و دینی سبب گردیده است که بسیاری از ایرانیان ترجیح دهند که به دنبال سرمایه گذاری در ترکیه باشند.

در این میان شاهد هستید که ایران در شهرهای استانبول، ترابزون،ارزروم و آنکا کنسولگری دارد. و این خود نشان دهنده مراودات اقتصادی و سیاسی در سطوح بالا بین ایران و ترکیه است. البته ترکیه نیز علاوه بر تهران در شهرهای تبریز و ارومیه نیز کنسولگری دارد.

از سمت دیگر بر اساس آمارها می توان گفت که کشور ترکیه بعد از بریتانیا دومین مقصد برای مهاجرت شهروندان ایرانی می باشد. در بین سرمایه گذاران خارجی ایران بعد از عراق دومین رتبه را دارا می باشد.

  • اگر شما بتوانید از طریق سرمایه گذاری اقدام به اخذ پاسپورت ترکیه نمایید می توانید از مزایای تجاری آن استفاده نمایید. به عنوان مثال یک شهروند ترک می تواند بدون این که محدودیتی داشته باشد تجارت نماید. به عنوان مثال بعد از خروج آمریکا از برجام بسیاری از شهروندان ایرانی که به تجارت مشغول بودند در حواله و جابه جایی پول و ارز با مشکلات بسیاری مواجه شدند. این در حالی است که زمانی که فرد شهروند کشور ترکیه باشد به راحتی می تواند به این مبادلات با همه جای دنیا اقدام نماید.
  • سرمایه گذاری در ترکیه و به دنبال آن اخذ پاسپورت ترکیه، شما را به عنوان شهروند ترکیه مطرح می کند. شهروند ترکیه بودن به معنی این می باشد که شما می توانید از کلیه مزایای مربوط به یک شهروند ترک به مانند دریافت تسهیلات ویژه، وام های بانکی با نرخ بهره مناسب، افتتاح حاب های شخصی و استفاده نمایید.
  • شما به عنوان سرمایه گذار در ترکیه می توانید اقدام به افتتاح حساب های بین المللی نمایید. به این دلیل که دارندگان پاسپورت ترکیه از حمایت های تجاری مناسبی برخوردار هستند.
  • امکان دریافت اسم و فامیلی جدید و همچنین بهرمند شدن از بیمه های عمومی ویژه برای شهروندان ترکیه میسر می باشد.
  • امکان استفاده از خدمات دارویی برای بیماری های خاص توسط دولت ترکیه برای شهروندان ترکیه امکان پذیر می باشد.
  • امکان داشتن خط دایمی تلفن همراه و تلفن ثابت جهت شرکت های ثبت شده در ترکیه برای شهروندان ترکیه ممکن می باشد.
  • با اخذ شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری فرد می تواند در عرصه های تخصصی بازرگانی بین المللی فعالیت نماید. مثلا با اخذ شهروندی از طریق سرمایه گذاری در ترکیه می توانید اعتبارات اسنادی(LC) و یا سوییفت باز کنید و از این طریق ترنسفر پول بین المللی در حساب خود دریافت کنید.
  • با اخذ شهروندی از طریق سرمایه گذاری در ترکیه برای ایرانیان مقیم کشور ترکیه امکان اخذ ویزای شینگن به راحتی میسر است. همان طور که ذکر گردید شما با دارا بودن پاسپورت کشور ترکیه به ۱۰۷ کشور بدون ویزا می توانید سفر کنید.
  • با اخذ شهروندی ترکیه از طیق سرمایه گذاری، شخص می تواند به راحتی ویزای ۱۰ ساله آمریکا را بگیرد.
  • با اخذ شهروندی ترکیه فرد می تواند به عنوان یک شهروند ترک در شغل های دولتی در ترکیه مشغول به کار باشد.
  • بهرمندی از بیمه های ویژه عمومی

 

مزایای سرمایه گذاری در ترکیه

 

مزایای سرمایه گذاری در ترکیه

از مزایای سرمایه گذاری در ترکیه به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار لیر ترکیه می توان موارد زیر را به اختصار برشمرد:

  • اخد پاسپورت کشور ترکیه کمتر از ۶ ماه
  • امکان برگشت سرمایه در کمترین زمان
  • امکان سفر به ۱۵۰ کشور دنیا بدون نیاز به اخذ ویزا
  • اخذ شهروندی ترکیه برای دیگر اعضای خانواده و فرزندان زیر ۱۸ سال
  • امکان استفاده از خدمات آموزش رایگان به مانند مدرسه، دانشگاه و .
  • امکان استفاده از خدمات درمانی رایگان
  • امکان حفظ تابعیت قبلی
  • سربازی رفتن فرزندان پسر که موفق به اخذ شهروندی گردیده اند اجباری نیست
  • تردد راحت و بی دغدغه در حوزه شنگن
  • و …

 

معایب سرمایه گذاری در ترکیه

با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی ترکیه، برخی از معایب سرمایه گذاری در این کشور عبارتند از:

  • عدم پایداری سیاسی ترکیه در سال‌های اخیر
  • نوسانات ارزی در بازار سرمایه
  • افزایش نرخ مالیات
  • کاهش نرخ تولید ناخالص داخلی در کشور ترکیه
  • وضعیت نابسامان فساد اداری، رشوه، رانت و ناعدالتی
  • خطر مصادره اموال در ترکیه

 

سرمایه گذاری در ترکیه چگونه است و بررسی انواع آن

سرمایه‌گذاری در ترکیه به دلیل داشتن بازار داخلی بزرگ، موقعیت جغرافیایی استراتژیک و زیرساخت‌های قوی در حوزه‌های صنعتی، فناوری، گردشگری و صادرات، برای سرمایه‌گذاران بسیار انتخاب مناسبی به شمار می‌آید. در ادامه به معرفی و بررسی انواع سرمایه‌گذاری در ترکیه می‌پردازیم.

سرمایه گذاری در ترکیه از طریق راه اندازی کسب و کار

سرمایه گذاری و یا آورده نقدی به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا و یا معادل آن به ارزهای دیگری به مانند یوروُ پوند و … این آورده مالی برای راه اندازی کسب و کار در ترکیه باید به تایید وزارت صنعت و فناوری ترکیه رسیده باشد.

 

سرمایه گذاری از طریق خرید ملک

 

سرمایه گذاری از طریق خرید ملک

سرمایه گذاری از طریق ملک را می‌توان یکی از بهترین و سریع‌ترین روش‌های دریافت شهروندی ترکیه دانست؛ چراکه براساس قوانین جدید، سرمایه‌گذاران می‌توانند با خرید ملک در ترکیه، اقامت و تابعیت ترکیه را بدست آورند.

سرمایه گذاری در ترکیه از طریق خرید ملک و اموال غیر منقول به مبلغ و ارزش ۲۵۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا یا معادل آن به ارزهای دیگر امکانپذیر است؛ سرمایه گذار ملزم است در سازمان ثبت اسناد و املاک ترکیه ملک را به ثبت برساند و همچنین اجازه انتقال یا فروش اموال غیر منقول را به مدت سه سال نخواهد داشت.

 

 

سرمایه گذاری از طریق ایجاد اشتغال در ترکیه

سرمایه‌گذاری از طریق ایجاد اشتغال در ترکیه به عنوان یکی از روش‌های مورد حمایت دولت برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی به شمار می‌رود. براساس قوانین جدید، سرمایه‌گذاران می‌توانند با ایجاد اشتغال در ترکیه، اقامت و تابعیت ترکیه را بدست آورند.

برای ایجاد اشتغال در ترکیه، سرمایه‌گذار باید یک شرکت در ترکیه ثبت کند و حداقل 50 نفر از شهروندان ترکیه‌ای که به تایید وزارت خانواده، کار و امور اجتماعی رسیده باشند، به صورت مستقیم استخدام کند. همچنین، باید مبلغ حداقل 600/2 دلار به عنوان سرمایه اولیه برای شرکت خود واریز کند. همچنین با ایجاد اشتغال در ترکیه، سرمایه‌گذار می‌تواند از برخی مزایای مالی بهره‌مند شود.

 

سرمایه گذاری از طریق سپرده گذاری در بانک های ترکیه

سرمایه گذاری در ترکیه از طریق سپرده گذاری در بانک های دولتی و یا خصوصی ترکیه با حداقل مبلغ و سرمایه ی ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا و یا معادل آن به ارزهای دیگر که به تایید شورای عالی نظارت بر بانک های ترکیه رسیده باشد. لازم به ذکر است که زمانی که سپرده گذاری انجام گرفت نمی توانید به مدت ۳ سال سپرده خود را از بانک خارج نمایید.

خرید اوراق مشتقه در ترکیه برای سرمایه گذاری در ترکیه

سرمایه گذاری در ترکیه از طریق خرید یکی از اوراق مشتقه به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا یا ارزهای دیگر به مانند خرید اوراق قرضه دولتی که به تایید وزارت دارایی و خزانه داری رسیده باشد. البته که سرمایه گذاری که اقدام به خرید اوراق قرضه دولت ترکیه می نماید تا مدت ۳ سال نمی تواند این اوراق را واگذار نماید.

مشارکت در کار آفرینی

سرمایه گذاری در ترکیه از طریق سپرده گذاری به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا یا معادل آن به ارزهای دیگر در صندوق سرمایه گذاری مشارکت در کارآفرینی که به تایید شورای نظارت بر بازار سرمایه رسیده باشد و البته که به مدت سه سال سرمایه گذار نمی تواند در آن مبلغ دخل و تصرف نماید.

 

قوانین سرمایه گذاری در ترکیه

همانطور که می‌دانید سرمایه‌گذاری در هر کشور خارجی ریسک‌های بسیار دارد؛ اما از طرفی، سرمایه‌گذاری در این کشورها می‌تواند به سرعت رشد و توسعه کسب و کار کمک کرده و بازارهای جدیدی را برای صادرات و واردات فراهم کند. از این رو برای سرمایه‌گذاری در یک کشور خارجی، باید با دقت تمامی جوانب مثبت و منفی را از دیدگاه مالی، سیاسی، قانونی، و اقتصادی بررسی کرد و سپس تصمیم‌گیری کرد که آیا سرمایه‌گذاری در آن کشور مناسب است یا خیر.

در قوانین گذشته، برای اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری، می‌بایست سرمایه‌گذاران مبلغی مابین 1 الی 3 میلیون دلار آمریکا در حوزه‌های مختلفی مانند خرید املاک و مستغلات، سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها و بانک‌ها، سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار و بورس در ترکیه سرمایه‌گذاری کنند؛ اما براساس قوانین جدیدی که از سال ۲۰۲۳ به اجرا در آمده است، مبلغ مورد نیاز برای اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری به 400 هزار دلار آمریکا کاهش یافته است.

بر این اساس، سرمایه‌گذاران می‌توانند با سرمایه‌گذاری در یکی از روش‌های ممکن اقامت ترکیه را بدست آورند. از این رو قبل از سرمایه‌گذاری در ترکیه، بهتر است با یک وکیل مجرب یا مشاور سرمایه‌گذاری مانند موسسه تخصصی الواپلای تماس گرفته و از قوانین دقیق و شرایط لازم برای سرمایه‌گذاری در این کشور آگاه شوید.

 

اخذ شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری

این درست است که کشور ترکیه تا زمان حاضر نتوانسته است به عضویت اتحادیه اروپا در بیاید ولیکن با توجه به این که شرایط بسیار مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در ترکیه ایجاد شده است. از معافیت های مالی برای سرمایه گذاران خارجی در ترکیه گرفته تا اعطای تسهیلات ویژه و شهروندی ترکیه.

بر اساس قانون ماده ۳۱ شماره ۶۴۵۸ موصب مورخ ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۸، دولت ترکیه شرایط جدیدی را برای سرمایه گذاری در ترکیه و اقامت اعلام نمود که سرمایه گذاران خارجی از این طرق می توانند پاسپورت کشور ترکیه را اخذ نمایند و شهروند کشور ترکیه به شمار آیند.

  • اخذ شهروندی از طریق حداقل سرمایه گذاری در ترکیه به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا یا معادل آن به ارزهای دیگر به مانند یورو، پوند و ، با کسب تاییدیه از سازمان نظارت بر استانداردهای ترکیه که از سوی وزارت صنعت و فناوری ترکیه صادر می گردد.
  • اخذ شهروندی ترکیه از طریق خرید ملک و یا املاک غیرمنقول به ارزش حداقل ۲۵۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا و یا معادل ارزی آن. البته لارم به ذکر است که املاک زیر می بایستی در سازمان ثبت اسناد املاک ترکیه که به تایید وزارت محیط زیست و شهرسازی ترکیه ثبت شده باشد. و همچنین در سند ذکر گردیده باشد که ملک خریداری شده به مدت ۳ سال قابل انتقال یا فروش به شخص دیگر نمی باشد.
  • اخذ شهروندی ترکیه از طریق سپرده گذاری بانکی با حداقل مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ دلار آمریکا یا معادل ارزی آن در یکی از بانک های دولتی و خصوصی ترکیه که مورد تایید سازمان نظارت بر بانک های ترکیه می باشد. البته که سرمایه گذار یا همان شخص سپرده گذار باید متعهد شود که به مدت ۳ سال نمی تواند در سپرده گذاری خود دخل و تصرف نماید.
  • اخذ شهروندی از طریق خرید اوراق قرضه دولتی به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا و یا معادل آن که توسط وزارت دارایی و خزانه داری ترکیه تایید شده باشد. و همچنین شخص متعهد می گردد که به مدت ۳ سال نمی تواند اوراق را واگذاری نماید و یا به فروش رساند.
  • اخذ شهروندی از طریق افتتاح سپرده و یا خرید سهم مشارکت به مبلغ ۵۰۰،۰۰۰ هزار دلار آمریکا یا معادل آن به دیگر ارزها در صندوق سرمایه گذاری اموال غیر منقول و یا صندوق سرمایه گذاری مشارکت در کارآفرینی که به تایید شورای نظارت بر بازار سرمایه رسیده باشد. البته شخص به مدت ۳ سال نمی تواند در سهم و یا سپرده خود هیچ گونه دخل و تصرفی نماید.

 

امنیت سرمایه گذاری در ترکیه چگونه است؟

 

امنیت سرمایه گذاری در ترکیه چگونه است؟

ترکیه را می توان جزء کشورهایی به حساب آورد که بیشترین جذب سرمایه گذاران خارجی را به خود اختصاص داده است. سرمایه گذاران ایرانی که در کشورهای خارجی به خصوص کشورهای حوزه خلیج فارس سرمایه گذاری کرده بودند به خصوص در کشورهای حوزه خلیج فارس و امارات متحده عربی به دلیل خروج آمریکا از برجام با مشکلات عدیده ای روبه رو شدند به مانند بسته شدن حسابهایشان، توقیف اموالشان و .

این درحالی است که در طی ۱۰۰ سال گذشته در رابطه با اتباع کشورهای خارجی در ترکیه نه حسابی بلوکه شده و نه این که اموالی توقیف گردیده است. و البته که ایرانیان توانسته اند بدون این که مشکلی داشته باشند در کشور ترکیه به فعالیت های تجاری بپردازند.

و هیچ گونه گزارشی مبنی بر بلوکه کردن اموال ایرانیان و بستن حساب های سرمایه گذاران ایرانی در ترکیه گزارش نگردیده است. به این دلیل که در کشور ترکیه قوانین حقوقی و ساختارهای قضایی و دموکراتیک بسیار قوی و منظمی وجود دارد که امنیت سرمایه گذاری در ترکیه را همپای کشورهای اروپایی تضمین می نماید.

 

مالیات در کشور ترکیه برای سرمایه گذاران خارجی

اگر به دنبال سرمایه گذاری در ترکیه هستید می بایستی از قوانین مالیاتی کشور ترکیه نیز با خبر باشید. این درست است که بخش عظیمی از درآمد دولت ترکیه از مالیات به دست می آید. بر خلاف کشور ایران که بیشترین درآمد خود را از صادرات نفت به دست می آورد.

کشور ترکیه خود به عنوان یکی از بزرگترین وارد کننده های انرژی مطرح می گردد. به همین دلیل است که دولت درآمدهای خود را بر اساس مالیات برنامه ریزی می نماید. این بدین معنی می باشد که برای بهبود شرایط زندگی مردم ترکیه قسمتی از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت می نمایند. کشور ترکیه قوانین مالیاتی بسیار دقیقی دارد و خود این قوانین مالیاتی کشور ترکیه سبب شده است که رشد چشمگیری را در اقتصاد ترکیه شاهد باشیم.

اگر بخواهیم در مورد مالیات بر درآمد کشور ترکیه صحبت کنیم باید بگوییم که مالیات بر درآمد در کشور ترکیه ۲۲٪ می باشد که به نسبت سایر کشورهای اروپایی، آمریکایی و کانادایی بسیار کمتر است.

 

تسهیلات ترکیه برای سرمایه گذاران خارجی

اگر به دنبال سرمایه گذاری در ترکیه به عنوان یک تبعه کشور دیگر هستید باید بدانید که دولت ترکیه در سال های اخیر بسیاری از محدودیت هایی که برای سرمایه گذاران خارجی را داشت از میان برداشته است و به همین دلیل ترکیه مقصد بسیاری از سرمایه گذران شده است.

لازم به ذکر است که کشور ترکیه قوانین مشخص و بسیار دقیقی را برای سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته است. این قوانین در ۷ ماده تنظیم شده است و آیین نامه اجرایی آن نیز در ۴ بخش و ۱۳ ماده تنظیم شده است.

برخی از این قوانین به اختصار در زیر آوره شده است:

  • به هیچ عنوان بر خلاف بسیاری از کشورهای دیگر در ۱۰۰ سال گذشته به هیچ عنوان اموال و دارایی سرمایه گذاران خارجی در ترکیه مصادره و یا سلب مالکیت نگردیده است.
  • سرمایه گذاران خارجی می توانند هر زمان که اراده کنند سرمایه خود را بدون هیچ گونه محدودیتی از ترکیه خارج نمایند.
  • سرمایه گذاران خارجی در ترکیه می توانند به راحتی و بدون داشتن هر گونه محدودیتی با سرمایه گذاران داخلی ترکیه و یا با دیگر سرمایه گذاران خارجی معامله نمایند.
  • سرمایه گذاران خارجی در ترکیه می توانند به راحتی و بدون هیچ گونه محدودیتی اموال منقول داشته باشند.
  • سرمایه گذاران خارجی به راحتی در زمانی که به مشکل حقوقی برخوردند می توانند در دادگاه های ترکیه اقامه دعوی نمایند.
  • سرمایه گذاری غیر نقدی برای سرمایه گذاری در ترکیه توسط سرمایه گذاران خارجی بر اساس قانون تجارت ترکیه ارزش گذاری می گردد.

 

آیا سرمایه گذاری در ترکیه امن هست؟

 

آیا سرمایه گذاری در ترکیه امن هست؟

بسیاری از سرمایه گذاران ایرانی در کشورهای خارجی به دلیل سیاست های آمریکا به خصوص بعد از خروج از برجام دچار مشکلات عدیده ای شدند. بسیاری از این مشکلات در کشورهای حوزه خلیج فارس به وجود آمد. به خصوص بانک های امارات متحده عربی. بسیاری از حساب های اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین شرکت ها بسته شد. ولیکن اگر به تاریخچه کشور ترکیه نگاهی بیاندازید متوجه می شوید که در ۱۰۰ سال اخیر هیچ گونه مشکلی برای سرمایه گذراران خارجی در ترکیه به وجود نیامده است

ساختارهای مدنی، حقوقی و قضایی بسیار قوی در کشور ترکیه سبب شده است که امنیت سرمایه گذاری در ترکیه همانند بسیاری از کشورهای اروپایی تضمین گردد.

 

 

قرارداد آنکارا و تسهیل ویزای شینگن برای شهروندان ترکیه

قرارداد آنکارا( ECAA) در سال ۱۹۶۳ مابین کشورهای آلمان، فراسه، بلژیک، هلند، لوکزامبورگ و ترکیه در شهر آنکارا در ترکیه به امضاء اعضای شرکت کننده در معاهده رسید.

بر اساس تعهدات معاهده و قرارداد آنکارا شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ترکیه اگر بخواهند در کشور انگلستان اقامت داشته باشند و یا کسب و کاری را راه اندازی نمایند نیاز به اخذ ویزای خاصی برای ورود به انگلستان ندارند. در صورت اخذ ویزا شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا و ترکیه می توانند درخواست اقامت ویژه در انگلستان را بنمایند.

واجدین شرایط شهروندان عضو معاهده آنکارا از تمامی حقوق شهروندان کشور انگلیس برخوردار خواهند بود از جمله تحصیل رایگان، خدمات درمانی رایگان و …

 

توافق نامه ارتقاء و حفاظت از سرمایه گذاری بین ایران و ترکیه

در سال های اخیر بین ایران و ترکیه توافق نامه ی تجاری دوجانبه در خصوص معاهدات مالی و سرمایه گذاری اتباع هر دو کشور به تصویب رسیده است که خود این توافق نامه نیز تا حدود زیادی سرمایه گذاری شهروندان ایرانی در ترکیه را تضمین می نماید. مفاد این توافق نامه عبارتند از:

  • توافق نامه ارتقاء و حفاظت از سرمایه گذاری بین ایران و ترکیه تضمین می کند که استانداردهای تجاری را مشخص نماید تا سرمایه گذاران بتوانند در محیط مناسب اقتصادی فعالیت های خود را ادامه دهند. که خود این قانون بدین معنی می باشد که هیچ کدام از دولت ها تحت هیچ شرایطی اجازه توقیف اموال سرمایه گذاران را نخواهند داشت. مگر در موارد استثنایی که فرد اعمال خلاف قانون مرتکب شده باشد که پس از طی مراحل قانونی این امر ممکن می گردد.

 

توافق نامه پیشگیری دوگانه مالیاتی بین ایران و ترکیه

بر اساس این توافق نامه دو کشور تضمین می کنند که سرمایه گذاران خارجی فقط موظف هستند در یکی از دو کشور مالیات پرداخت نمایند. یا در ایران و یا در ترکیه.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4.2 از 5 با 12 رای

  • شرکت طراحی گرافیک

    1400-02-25 در 9:42 ب.ظ

    سلام من در یک شرکت طراحی گرافیک به اسم سلام گرافیک مدتیه مشغول به کارم
    مدتیه به مهاجرت به ترکیه فکر میکنم میخواستم ببینم مهاجرت از طریق کار به چه صورته؟ میتونم همین کار گرافیک رو انجام بدم اونجا و از این طریق اقامت بگیرم؟

    • شیوا داداش زاده

      1400-02-29 در 1:24 ب.ظ

      سلام
      اگر بخواهید کسب و کار خودتون رو راه اندازی کنید باید ثبت شرکت کنید ولی اگر بخواهید جایی کار کنید باید اون شرکت براتون چالیشما ازنی بگیرن.
      بله می تونید اقامت بگیرید.

  • شادی

    1399-06-06 در 6:00 ب.ظ

    ببخشید تو سایتتون مقاله ای در مورد چگونگی ورود به بورس ترکیه هست؟!
    امکانش هست یه توضیح کوچیکی بنویسید در موردش ؟! ممنون و‌ متشکر

    • شیوا داداش زاده

      1399-06-10 در 10:05 ق.ظ

      سلام
      بله حتما.

  • salar

    1399-04-29 در 11:05 ق.ظ

    حداقل مبلغ سرمایه گذاری باید چقدر باشه؟

    • شیوا داداش زاده

      1399-04-29 در 2:22 ب.ظ

      سلام
      بستگی به نوع کاری که در نظر دارید انجام بدید داره.

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .