whatsapp
الو اپلای
اصول نگارش نامه‌ی درخواست برای قبولی بورسیه ترکیه

نویسنده :  ولی زاده

بروزرسانی شده در :  21 خرداد 1401

تعداد نظرات :  0

شانس قبولی در بورسیه ترکیه

اگر شما هم علاقمند به ادامه‌ی تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور هستید، حتماً در مورد بورسیه ترکیه شنیده‌اید و در کنار مقاصد احتمالی خود، در گوشه‌ی ذهن‌تان، جایی برای این کشور همسایه نیز درنظر گرفته‌اید.

پیش‌تر، در مقاله‌ی مفصلی در مورد بورسیه تحصیلی ترکیه و همه‌ی مواردی که لازم است در این خصوص بدانید صحبت کرده‌ایم. اگر هنوز این مقاله را مطالعه نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع خواندن این مقاله، آن را بررسی کنید.

در این مقاله، قصد داریم به صورت اختصاصی شانس قبولی در بورسیه ترکیه را بررسی کنیم و ببینیم احتمال قبولی در بورسیه ترکیه چقدر است؟

اگر شما هم دوست دارید در این مورد اطلاعات بیشتری به دست آورید، لطفاً تا پایان همراه ما باشید.

احتمال قبولی در بورسیه ترکیه

 

احتمال قبولی در بورسیه ترکیه

دولت ترکیه، با هدف جذب دانشجویان برجسته‌ی خارجی، هرساله تعدادی بورسیه تحصیلی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهد. ثبت نام در این بورسیه که با نام «بورسلاری» ارائه می‌شود از طریق سایت turkiyeburslari.gov.tr امکان پذیر است.

اما شاید بزرگ‌ترین سؤالی که برای علاقمندان به ادامه‌ی تحصیل در ترکیه پیش می‌آید این باشد که «شانس قبولی در این بورسیه چقدر است؟»، «آیا می‌توان امیدی به گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های خوب ترکیه داشت؟»

با توجه به شرایط خوبی که دولت ترکیه برای دانشجویان بورسیه فراهم کرده، در سال‌های اخیر میزان تقاضا برای آن افزایش چشم‌گیری یافته و همین موضوع، سبب افزایش رقابت و در نتیجه کاهش نسبی شانس قبولی در بورسیه ترکیه شده است.

با این وجود، قبولی در بورسیه‌ی ترکیه کار ناممکن و دور از ذهنی نیست. در ادامه شما را راهنمایی می‌کنیم تا بتوانید شانس قبولی خود را افزایش دهید و از یکی از دانشگاه‌های خوب ترکیه فاند دریافت کنید.

 

اهمیت رزومه‌ی قوی در افزایش شانس قبولی در بورسیه ترکیه

یکی از اصلی‌ترین مواردی که شانس قبولی در بورسیه ترکیه را افزایش می‌دهد، ارائه‌ی یک رزومه‌ی قوی است. بدیهی است که هرچه این روزمه پر و پیمان‌تر و قوی‌تر باشد، شانس قبولی شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

فراموش نکنید که لازم است این رزومه را صادقانه بنویسید و از بیان عبارات مبالغه‌آمیز یا حاوی دروغ خودداری کنید.

بهتر است در نوشتن روزمه، علاوه بر شغل کنونی خود به سابقه‌ی تحصیلی‌تان نیز به صورت کامل بپردازید. یعنی کلیه‌ی مدارک تحصیلی خود را به ترتیب و با ذکر رشته، گرایش، دانشگاه و سال فارغ التحصیلی لیست کنید. برای مدارج کارشناسی ارشد و دکتری موضوع پایان‌نامه‌تان را هم بنویسید.

علاوه بر این دو بخش، سابقه‌ی کار آکادمیک، مقالات و انتشارات، جوایز، سابقه‌ی تدریس، کنفرانس‌ها و… نیز از دیگر بخش‌هایی هستند که بهتر است در روزمه‌ی خود به آن‌ها اشاره کنید.

با این توضیحات، مشخص می‌شود که وقتی صحبت از رزومه‌ی قوی برای قبولی در بورسیه ترکیه به میان می‌آید باید سراغ چه مواردی رفت و برای افزایش این شانس، روی چه دستاوردهایی سرمایه‌گذاری کرد.

 

ساختار روزمه برای بورسیه باید چگونه باشد؟

بهتر است در ساختار روزمه‌ای که برای بورسیه‌ی تحصیلی ترکیه می‌فرستید این موارد را رعایت کنید:

  • رزومه را در دو صفحه تنظیم کنید.
  • لحن نگارش باید حرفه‌ای و کوتاه باشد.
  • تنها زمانی که نیاز به برجسته کردن یک عبارت کلیدی دارید از قالب‌بندی متن (مانند بولد، ایتالیک و…) استفاده کنید. این کار را می‌توانید در عنوان و سرفصل‌ها نیز انجام دهید.
  • متن را دقیق و صادقانه تنظیم کنید و از غلو کردن و بزرگ نمایی بپرهیزید.

 

ساختار روزمه برای بورسیه باید چگونه باشد؟

 

تأثیر معدل بالا در افزایش شانس قبولی در بورسیه ترکیه

احتمالاً بین تمام مواردی که تحت عنوان «رزومه‌ی قوی و پربار» از آن‌ها نام بردیم، نقش معدل بالا از همه پررنگ‌تر و چشم‌گیرتر است.

با توجه به سیاست دولت‌های مختلف در جذب دانشجویان نخبه‌ی دیگر کشورها، طبیعی به‌نظر می‌رسد که معدل بالا جایگاه بسیار ویژه‌ای در امتیازدهی به دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه داشته باشد.

ترکیه نیز از این امر مستثنا نیست و رویه‌ی سال‌های گذشته نشان داده است که متقاضیان دارای رزومه‌ی قوی‌تر و معدل بالاتر، نسبت به سایر افراد شانس بیشتری برای قبولی در بورسیه‌ی ترکیه خواهند داشت.

 

نقش توصیه‌نامه را در افزایش احتمال قبولی در بورسیه ترکیه جدی بگرید!

توصیه‌نامه، نامه‌ای رسمی است که توسط یک استاد یا سرپرست دانشگاهی نوشته می‌شود. معمولاً در توصیه‌نامه‌ها به مهم‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های دانشجو و استعدادها، توانمندی‌ها و دستاوردهای او پرداخته می‌شود.

داشتن یک توصیه‌نامه از استادی برجسته، به میزان زیادی شانس قبولی در بورسیه را افزایش می‌دهد. فراموش نکنید که هرچه نویسنده‌ی نامه سرشناس‌تر و برجسته‌تر باشد، میزان اعتبار توصیه‌نامه‌ی شما افزایش خواهد یافت.

داشتن توصیه‌نامه، در حقیقت به منزله‌ی برگ تأییدی است که می‌تواند خیال دانشگاه را از انتخاب دانشجویی مستعد و پرتلاش آسوده کند. بنابراین آن را جدی بگیرید و برای دریافت توصیه‌نامه از استادی برجسته تلاش کنید.

 

افزایش شانس قبولی در بورسیه ترکیه با پیشنهاد پروپوزال

پروپوزال پژوهشی نیازی به تعریف ندارد. یک طرح اولیه و نقشه‌ی کار کلی برای پژوهشی است که قصد انجام آن را دارید. داشتن یک پروپوزال قوی و قابل دفاع، از موارد دیگری است که به افزایش شانس قبولی در بورسیه‌ی ترکیه کمک می‌کند.

هرچقدر پروپوزال دقیق‌تر و همه‌جانبه‌تر بوده و موضوع آن اهمیت داشته باشد، میزان تأثیر آن افزایش خواهد یافت.

البته لازم به ذکر است که اغلب دانشگاه‌ها، از جمله دانشگاه‌های ترکیه، داشتن پروپوزال را برای دریافت بورسیه در مقطع دکتری ضروری می‌دانند و برای مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی چنین الزامی وجود ندارد.

خوب است در اینجا به یک نکته‌ی مهم دیگر در خصوص پروپوزال هم اشاره کنیم. برای داشتن یک پروپوزال قوی، لازم است از موارد زیر پرهیز کنید:

  • مختصرنویسی و توضیحات کلی
  • عدم ذکر منابع و مآخذ مناسب در بررسی متون قبلی
  • بی‌توجهی به مشکل اصلی
  • اشتباهات املایی یا دستوری
  • شلختگی و بی‌نظمی در ساختار متن

 

اصول نگارش نامه‌ی درخواست برای قبولی بورسیه ترکیه

به غیر از مواردی که تا اینجا گفتیم، برای قبولی در بورسیه ترکیه، نیاز به یک نامه‌ی درخواست نیز خواهید داشت. نگارش این نامه هم اصول خاص خود را دارد و باید موارد مشخصی را در آن رعایت کنید تا شانس قبولی شما بالاتر برود.

ابتدا لازم است یک مقدمه‌ی دقیق بنویسید و زمینه را برای طرح درخواست بورسیه آماده کنید.

سپس در مورد شایستگی‌های خود صحبت کنید. چرا خود را لایق دریافت بورسیه‌ی تحصیلی از یک کشور دیگر می‌دانید؟ چه چیز ویژه‌ای در شما هست یا چه استعدادی در وجودتان نهفته شده که فکر می‌کنید می‌تواند شما را در موقعیت بهتری نسبت به دیگر داوطلبان قرار دهد؟

پس از آن، لازم است درخواست دقیق‌تان را مطرح کنید. فراموش نکنید که بورسیه انواع مختلفی دارد. برای مثال دو نوع اصلی آن عبارتند از بورسیه‌ی فول فاند و بورسیه‌ی درصدی.

در بورسیه‌ی فول فاند، که بهترین و کامل‌ترین نوع بورسیه است، تمامی هزینه‌های تحصیل شما توسط دولت ترکیه پرداخت می‌شود. جالب است بدانید که این بورسیه حتی شامل هزینه‌های حمل و نقل و بهداشت و درمان نیز می‌شود.

در بورسیه‌ی درصدی، دانشگاه پس از بررسی روزمه‌ی داوطلب بورسیه‌ی 20، 50 یا حتی 100 درصدی به وی اعطا می‌کند و پس از آن فرد می‌تواند مشغول تحصیل شود.

بنابراین مهم است بدانید که درخواست‌تان را برای چه نوع بورسیه‌ای تنظیم می‌کنید و چه انتظاری از دانشگاه مدنظرتان دارید.

نکته‌ی پایانی در نگارش نامه‌ی درخواست بورسیه این است که مطلب را مختصر و مفید بنویسید. از زیاده‌گویی پرهیز کنید و بگذارید همه‌چیز شفاف و صریح باشد. زیاده‌گویی در نگارش چنین نامه‌هایی ممکن است باعث شود درخواست شما اصلاً خوانده نشود!

 

اصول نگارش نامه‌ی درخواست برای قبولی بورسیه ترکیه

 

یک انگیزه نامه‌ی استاندارد بنویسید

گام بعدی برای دریافت بورسیه‌ تحصیلی ترکیه انگیزه نامه است. نوشتن یک انگیزه نامه‌ استاندارد هم می‌تواند شانس شما را برای قبولی در بورسیه افزایش دهد.

اهمیت انگیزه نامه به قدری زیاد است که می‌تواند سرنوشت بورسیه‌ شما را تعیین کند. اما انگیزه‌نامه چیست؟ انگیزه نامه تا حدودی شبیه به روزمه است ولی در این مورد صحبت می‌کند که چرا شما بهترین گزینه برای دریافت این بورسیه هستید و هدف‌تان از این همه تلاش چیست؟

لازم است در انگیزه نامه از اهداف خود بنویسید و ارتباط آن‌ها را با بورس تحصیلی مشخص کنید. همچنین در این مورد بنویسید که بورس تحصیلی چه سودی برای شما به ارمغان می‌آورد و در ازای دریافت آن چه سودی به جامعه‌ی خود خواهید رساند؟

جزئیات مرتبط با تحصیلات، عملکرد، تجربیات و اهداف خود را بنویسید، مواردی که سبب تمایز شما از دیگر داوطلبان می‌شود را ذکر کنید و توضیح دهید که چرا باید شما را برای دریافت این بورس و اعطای چنین امتیازی انتخاب کنند؟

انگیزه نامه را در 500 تا 1000 کلمه تنظیم کنید و تلاش کنید تا مانند رزومه و نامه‌ی خواست لحن‌تان دقیق، صریح و حرفه‌ای باشد.

 

بیانیه‌ی هدف (SOP) برای دریافت بورس تحصیلی ترکیه

بیانیه‌ی شخصی، بیانیه‌ی هدف یا SOP متنی است که باید منعکس کننده‌ی اهداف و نیات شما باشد. در حقیقت با نگارش بیانیه‌ی هدف تلاش می‌کنید تا به کمیته‌ی گزینش ثابت کنید که در ازای دریافت بورسیه‌ی تحصیلی و استفاده از امکانات رایگان دولت یا دانشگاه دستاورد ملموس، عملی و واقعی خواهید داشت.

نگارش بیانیه‌ی هدف، آخرین گامی است که برای افزایش شانس قبولی در بورسیه ترکیه باید بردارید و لازم است در این مورد نیز حرفه‌ای عمل کنید.

بخش ابتدایی را با معرفی خود شروع کنید، سپس در مورد علایق خود و دلیل‌تان برای ادامه‌ی تحصیل قلم بزنید. البته فراموش نکنید که در حال نگارش زندگی‌نامه نیستید! پس متن را مختصر و مفید ولی در عین‌حال دقیق بنویسید.

پس از آن در مورد تحقیقاتی که تاکنون انجام داده‌اید و جزئیات آن بنویسید. لازم است قید کنید که کدام تحقیق را در چه تاریخی و با همکاری چه استادی به سرانجام رسانده‌اید. سپس به سوابق کاری خود بپردازید و سمت‌هایی را که برعهده داشته‌اید بیان کنید.

در نهایت نیز در مورد علایق خود در تحصیلات تکمیلی بنویسید و بگویید قصد دارید با این کار، به چه دستاورد قابل توجهی برسید.

خب، وقتی این مرحله را نیز به اتمام رساندید، دیگر همه‌چیز برای دریافت بورسیه ترکیه آماده است. وقتش رسیده به سمت هدف حرکت کنید.

 

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم شما را با مواردی که به افزایش شانس قبولی در بورسیه ترکیه کمک می‌کند آشنا کنیم. در صورتی که هنوز ابهام یا سؤالی در ذهن دارید آن را از طریق قسمت دیدگاه‌ها با ما مطرح کنید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
2.7 از 5 با 3 رای

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .