زایمان و تولد نوزاد در ترکیه
زایمان و تولد نوزاد در ترکیه برای اتباع خارجی بسیار راحت می باشد. در واقع می توان گفت در کشور ترکیه هیچ گونه محدودیتی برای تولد نوزاد وجود ندارد. ولی باید در نظر داشته باشید که موضوع ذکر شده بدین معنی نمی باشد که با تولد نوزاد ایرانی در ترکیه کودک می تواند تابعیت این کشور را اخذ نمایید در واقع باید بدانید که اخذ شهروندی ترکیه با تولد کودکان غیرممکن می باشد زیرا که این کشور تابعیت را بر اساس قوانین خاک ارائه نمی دهد.
یعنی می توان این موضوع را به این صورت اعلام نمود که در تابعیت کشور ترکیه مهم ترین اصل مسئله خون می باشد و سپس قوانین جدیدی که برای اخذ شهروندی ترکیه گذاشه شده است به مانند سرمایه گذاری در ترکیه، خرید ملک در ترکیه، افتتاح حساب در ترکیه و سپرده گذاری به مبلغ 500.000 دلار در بانک های ترکیه. یعنی اتباع کشورهای دیگر فقط از این طریق می توانند موفق به اخذ تابعت ترکیه شوند.
اتباع خارجی در کشور ترکیه هم در بیمارستان های دولتی و هم بیمارستان های خصوصی می توانند کودک خود را به دنیا آورند و هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد در واقع می توان گفت قوانین زایمان در ترکیه سخت نیست فقط باید در نظر داشته باشید که بر خلاف بیمارستان های دولتی هزینه زایمان در بیمارستان های خصوصی در ترکیه بالا می باشد. همچنین هزینه زایمان بستگی به این موضوع که شما زایمان طبیعی را انتخاب کرده باشید که عمل سزارین را نیز می تواند متفاوت باشد.
هزینه زایمان در ترکیه
همان طور که در بالا نیز ذکر شد هزینه تولد نوزاد در ترکیه در بیمارستان های دولتی و خصوصی و همچنین نوع زایمان( طبیعی/ سه سزارین) با هم بسیار متفاوت می باشد. مثلا می توان گفت به طور متوسط هزینه زایمان در بیمارستان های دولتی ترکیه برای اتباع خارجی که اقامت ترکیه را ندارند از 2000 هزار لیر برای زایمان های طبیعی شروع می شود این در حالی است که برای عمل سزارین به طور متوسط این هزینه از 5000 لیر آغاز می شود.
البته هزینه زایمان طبیعی در ترکیه در بیمارستان های دولتی برای افرادی که اقامت بلند مدت ترکیه را دارند و یا موفق به اخذ شهروندی ترکیه شده اند و یا حتی افرادی که از بیمه سلامت SGK برای اتباع خارجی در ترکیه را داند بسیار پایین می باشد و در بسیاری از موارد حتی به صورت کاملا رایگان می باشد. تولد نوزاد در ترکیه و در بیمارستان های خصوصی در برخی از موارد تا 14 هزار لیر هم می رسد.
البته این بیمه ها نه تنها هزینه های زایمان در ترکیه بلکه سایر موارد جراحی را زمانی تقبل می کنند .با توجه داشته باشید که حداقل 9 ماه قبل از زایمان باید اقدام به دریافت بیمه درمانی برای خارجی ها در ترکیه نمایید. در صورتی که قصد اخذ اقامت ترکیه را دارید و درصدد هستید که در ترکیه زایمان نمایید حتما از بیمه SSK استفاده نمایید. تا هزینه زایمان در ترکیه و بعد از زایمان برای شما رایگان باشد. البته زمانی که همسر شما هم بیمه باشد این خدمات برای خانواده شخص نیز رایگان خواهد بود.
تابعیت نوزاد متولد شده در ترکیه
در صورتی که هر دو والدین از اتباع خاجی باشد فقط محل تولد کودک کشور ترکیه خواهد بود. این در حالی است که در کشورهایی به مانند کانادا، آمریکا نوزادان متولد شده در خاک این دو کشور تابعیت آنها را به دست می آورند. از مزایای زایمان در ترکیه در صورتی که یکی والدین شهروند ترکیه باشد حتی در صورتی پدر تبعه خارجی و مادر تبعه ترک باشد این موضوع می باشد که نوزاد نیز از بدو تولد تابعیت ترکیه را می تواند اخذ کند.
البته لازم به ذکر است که صدور شناسنامه در ترکیه با اعلام رسمی به والدین انجام می شود. بر اساس قانون تابعیت و ماده 7/3، در صورتی که پدر تابعیت ترک داشته باشد و مادر تابعیت خارجی و البته ازدواج به صورت رسمی ثبت نشده باشد بر اساس قوانین در صورتی که اصول و اساس مربوط به ایجاد نسبیت به جای آورده شود برای کودک می توانند تابعیت ترکیه را اخذ کنند. اما در صورتی که ازدواج یه صورت رسمی ثبت شده باشد کودک بدون هیچ شرطی از بدو تولد تابعیت کشور ترکیه را به دست خواهد آورد. اما زایمان ایرانی در ترکیه در صورتی که هیچ کدام از والدین شهروند ترکیه نیستند هیچ نوع حق و حقوقی را برای نوزاد به بار نخواهد آورد.
زایمان در ترکیه و اقامت
زمانی که بخواهیم شرایط تولد نوزاد در ترکیه را بررسی کنیم به این نتیجه می رسیم که تولد نوزاد در ترکیه مزایای خاصی را برای والدین و خود کودک فراهم نمی کند. یعنی با زایمان در ترکیه نه کودک شما می تواند اقامت ترکیه را بگیرد و نه پاسپورت این کشور را البته در صورتی که هیچ کدام از والدین شهروند ترکیه نباشند. به همین دلیل است که شرایط زایمان در ترکیه برای ایرانیان به راحتی میسر می باشد. فقط محول تولد فرزند شما کشور ترکیه خواهد بود و در صورتی که در نظر داشته باشید تا نسبت به اخذ اقامت اقدام کنید باید از روش های معمول استفاده نمایید.
در صورتی که فرد دارای اقامت ترکیه باشد می تواند از خدمات رایگان بیمارستان های دولتی استفاده نماید. ولی برای دریافت شناسنامه باید از طریق سفارت کشور خودش اقدام نماید. در صورتی که فرد دو تابعیتی باشد مثلا اقدام به اخذ پاسپورت از طریق خرید ملک در ترکیه کرده باشد نوزاد وی نیز شهروند ترکیه محسوب می شود و هم کودک دارای شناسنامه ترک و هم شناسنامه کشور خودش خواهد بود.
مدارک لازم ثبت تولد نوزاد خارجی در ترکیه
در صورتی که شهروند ترکیه نباشید و یا دارای دو تابعیت باشید زمانی که کودک متولد شد به شما توصیه می شود که در سفارت یا کنسولگری کشور خودتان نسبت به ثبت تولد کودک خود اقدام کنید. این کار سبب می شود که شما بتوانید گواهی تولد از کشور خودتان را نیز داشته باشید. البته لازم به ذکر است که قبل از مراجعه به سفارت کشور خودتان در زایمان در کشور ترکیه ابتدا نسبت به ثبت تولد نوزاد خود در ثبت احوال ترکیه کارهای لازم را انجام دهید.
البته برای این کار در حدود 30 روز به شما زمان داده می شود که در طی آن بتوانید کارهای اداری ثبت احوال و سفارت را انجام دهید. در صورتی که در طی این 30 روز نتوانید کارهای خود را به پایان برسانید مشمول جریمه خواهید شد. برای انجام کارهای خود باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
- گواهی تولد بیمارستانی که کودک در آنجا به دنیا آمده است
- تکمیل فرم A اداره ثبت احوال
- اصل و کپی از پاسپورت والدین کودک
- سند ازدواج والدین ( ترجمه ترکی شود)
- سند طلاق ( در صورتی که والدین از هم جدا شده باشند)
- پرداخت هزینه ثبت مشخصات کودک در ثبت احوال ترکیه
- دریافت گواهی تولد کودک از ثبت احوال ترکیه
- ارایه گواهی تولد به سفارت کشور خود در ترکیه
امتیاز خود را ثبت کنید
وحیده معروفی
1401-09-24 در 3:23 ق.ظسلام نوزادی که درترکیه بدنیا امده و خارج ازازدواج و پدر درایران هست و ممنوع الخروج وهردو ایرانی هستن چطوری باید شناسنامه بگیریم میشه مدارک شناسایی پدرو بفرستیم ترکیه مادر اقدام به شناسنامه بکنه ممنون از پاسختون
شیوا داداش زاده
1401-09-26 در 2:18 ب.ظسلام
از سفارت ایران باید پیگیر باشید.
و فراهانی
1401-01-12 در 11:16 ب.ظبرای اسم بچه میخواهیم سفر کنیم به ترکیه یه سری اسامی در ایران ممنوعه آیا میتونیم در ترکیه نام بچه بزاریم یا باز هم با سفارت ایران مشکل داریم
شیوا داداش زاده
1401-01-17 در 11:02 ق.ظسلام
باید از ثبت احوال سوال کنید .