whatsapp
الو اپلای
برای اجاره خانه در استانبول به کجا رجوع کنیم؟

نویسنده :  ولی زاده

بروزرسانی شده در :  2 خرداد 1401

تعداد نظرات :  0

چطور در استانبول خانه اجاره کنیم؟

این روزها خیلی زیاد در مورد مهاجرت مردم به ترکیه می‌شنویم. دلایل زیادی برای این اقدام وجود دارد. وجود بعضی آزادی‌ها در این کشور در مقایسه با ایران و پایین بودن هزینه زندگی در این کشور، بسیاری از مردم را برای رفتن به این کشور ترغیب می‌کند. ترکیه به سبب نزدیکی به ایران، از قدیم میزبان توریست‌های ایرانی بوده است و حالا بسیاری از این افراد چیزی بیش از یک سفر به ترکیه از این کشور می‌خواهند. بعد از پیدا کردن یک شغل مناسب، یافتن محل سکونت چالش بزرگ مهاجرت است. با توجه به قیمت ملک در ترکیه، با هزینه‌ای که در ایران امکان خرید خانه وجود دارد،‌ می‌توان در ترکیه هم خانه خرید. اما اگر امکان خرید وجود نداشته باشد باید به سراغ اجاره خانه رفت. قوانین اجاره خانه در ترکیه با ایران متفاوت است. به همین منظور خوب است قبل از اقدام به هر کاری از تمام زیر و بم اجاره خانه در ترکیه اطلاع داشته باشیم.

انواع اجاره خانه در استانبول

 

انواع اجاره خانه در استانبول

اجاره خانه در استانبول به صورت کوتاه مدت و بلند مدت انجام می‌شود. اجاره کوتاه مدت برای کسانی است که قصد اقامتی کمتر از ۹۰ روز در استانبول را دارند. در این صورت این افراد می‌توانند به جای اقامت در هتل، یک آپارتمان یا خانه را به صورت موقت اجاره کنند. به این منظور هم بهتر است از آژانس‌های املاک برای انتخاب خانه کمک گرفت. اجاره واحد مسکونی در استانبول از طریق سایت‌های مختلف هم امکان‌پذیر است. اما اگر قصد این کار را دارید حتما باید به زبان ترکی مسلط باشید. اجاره انواع سوییت هم در استانبول برای مدت زمان‌های کوتاه روزانه، هفتگی یا ماهانه امکان‌پذیر است. اجاره این خانه‌ها و سوییت‌ها بسیار کمتر از گرفتن اتاق در هتل است.

به همین دلیل بسیاری از مسافران که برای تجارت، خرید، یا کار به استانبول می‌روند، بیشتر تمایل به اجاره سوییت دارند تا اقامت در هتل. این سوییت‌ها به صورت مبله و با امکانات در اختیار مستاجران قرار خواهد گرفت. برای اجاره کوتاه مدت نیازی به پرداخت دیپوزیت به آژانس املاک ندارید. مهمترین نکته برای اجاره کوتاه مدت در استانبول، توجه به منطقه است. به این منظور بهتر است به سراغ مناطق خوب و امن این شهر بروید. اجاره خانه بلند مدت برای مدت یک سال انجام می‌شود. در این یک سال شما اجازه اقامت برای این مدت را دریافت می‌کنید. این اجازه اقامت ترکیه با تمدید اجاره واحد مسکونی در استانبول امکان‌پذیر نیست. شما باید از طریق دیگری اقامت خود را تمدید کنید. در ادامه در مورد شرایط اجاره بلند مدت بیشتر خواهیم گفت.

رهن یا اجاره؟

اولین نکته در مورد قوانین اجاره ملک در ترکیه این است که چیزی به اسم رهن خانه در این کشور وجود ندارد. شما در ترکیه یا خانه می‌خرید یا اجاره می‌کنید. در این کشور لازم نیست مبلغ زیادی به عنوان پول پیش به صاحب‌خانه بدهید. معمولا پول پیش خانه به اندازه یک یا دو ماه اجاره است. به پول پیش خانه در این کشور دیپوزیت گفته می‌شود. در این کشور در اول هر ماه اجاره خانه دریافت می‌شود. خانه‌ها یا به صورت مبله یا بدون وسیله اجاره داده می‌شوند. بر این اساس مقدار پولی که به عنوان دیپوزیت گرفته می‌شود تغییر می‌کند. این مبلغ تا پایان مدت قرارداد شما نزد صاحب‌خانه باقی مانده و بد از اتمام دوره اجاره،‌ به شما عودت داده می‌شود. این البته در صورتی است که آسیبی به خانه یا وسایل آن وارد نشده باشد. در این صورت مبلغ به عنوان جریمه نزد صاحب خانه خواهد ماند.

برای اجاره خانه در استانبول به کجا رجوع کنیم؟

 

برای اجاره خانه در استانبول به کجا رجوع کنیم؟

نکته مهم در مورد اجاره خانه در استانبول و دیگر شهرهای ترکیه این است که حتما برای این کار باید با مشاورین املاک مشورت کنید. با توجه به قوانین خاص کشور ترکیه ،‌ و با در نظر گرفتن اینکه شما با مناطق مختلف این کشور آشنایی ندارید،‌ بهتر است از یک آشنا برای این کار کمک بگیرید. دانستن زبان برای اجاره منزل این مزیت را دارد که فرد کاملا می‌تواند با صاحب‌خانه ترک صحبت کرده و چیزی در این میان به ضرر شما نخواهد شد. در استانبول، هر آژانس املاک، یک محدوده مخصوص به خود را دارد. بنابراین اگر بخواهید در تمامی نقاط شهر به دنبال خانه بگردید باید با چند آژانس املاک مشورت کنید.

یک راه دیگر برای اجاره واحد مسکونی در استانبول، مراجعه به سایت‌های مختلف مربوط به فروش و اجاره خانه است. شاید بسیاری از دوستان و آشنایان شما در ترکیه این پیشنهاد را به شما بدهند که لازم نیست هزینه‌ای اضافی برای اجاره خانه به مشاور املاک بدهید. اما به این نکته توجه کنید که اگر بخواهید خودتان شخصا از مالک خانه‌ای اجاره کنید باید نه تنها کاملا به قوانین ملک در ترکیه آشنا باشید بلکه باید زبان ترکی استانبولی را هم کاملا خوب بدانید. شاید بتوان گفت که کار منطقی این است که پیش از مراجعه به آژانس املاک، آگهی‌های اجاره خانه را بررسی کرده و از قیمت‌ها آگاهی داشته باشید. در این صورت وقتی مشاورین املاک در مورد قیمت‌ها به شما می‌گویند، اطلاعاتی از قبل دارید.

هزینه اجاره خانه در استانبول

اجاره خانه در ترکیه کمتر از ایران است. اما این موضوع به منطقه‌ و شهری که قصد اجاره خانه دارید هم بستگی دارد. در استانبول به عنوان یکی از گران‌ترین شهرهای ترکیه، اجاره خانه متفاوت است. برای اجاره واحد مسکونی در استانبول باید ابتدا منطققه‌ای مناسب را پیدا کنید. منطقه‌ای که از نظر امنیت در شرایط خوبی باشد. از طرفی دور بودن خانه یا بودن در حاشیه شهر،‌ هزینه رفت و آمد را هم به هزینه‌های شما اضافه می‌کند. این هزینه در استانبول بسیار بالاست. پس باید شرایط حمل و نقل عمومی را هم در این شهر در نظر بگیرید. مترو، اتوبوس و تاکسی در مناطق مختلف این شهر وجود ندارد.

موارد دیگری که در بالا و پایین بودن اجاره خانه در استانبول موثر است،‌ یکی متراژ خانه است. هر چه متراژ بیشتر باشد طبیعی است که اجاره آن هم بالاتر خواهد بود. ویلایی یا آپارتمانی بودن خانه،‌ نوساز یا قدیمی بودن آن، مبله بودن یا نبودن و منطقه در قیمت اجاره واحد مسکونی در استانبول تاثیر زیادی دارند. خانه‌های مناطق مرکزی استانبول عمر بیشتری دارند. اما خانه‌های شهرک‌های مسکونی اطراف این شهر، عموما نوساز هستند و بسیاری از مهاجرین به سراغ این خانه‌ها می‌روند.

قیمت اجاره واحد مسکونی در استانبول با توجه به منطقه متفاوت است. این مبلغ می‌تواند از ۱۰۰۰ لیر در ماه تا ۷۰۰۰ هزار لیر متغیر باشد. برای نمونه یک آپارتمان ۱۰۰ متری در یک منطقه متوسط و خوب استانبول حدود ۲۰۰۰ لیر اجاره می‌شود. اما هر چه به سمت محله‌های مرکزی و پایین شهر بروید این مبلغ کمتر خواهد شد.

 

کدام مناطق استانبول برای اجاره مناسبند؟

 

کدام مناطق استانبول برای اجاره مناسبند؟

استانبول شهری است که به دو قسمت آسیایی و اروپایی تقسیم می‌شود. قسمت اروپایی این شهر، مرکز توریستی آن است که بناهای تاریخی و مکان‌های دیدنی در آن قرار دارد. قسمت آسیایی ترکیه مناطق اعیان نشین و گرانقیمتی دارد. با توجه به موقعیت خانه در مناطق مختلف یا نزدیکی و دوری به دریا،‌ قیمت اجاره خانه در استانبول متغیر است. در بخش اروپایی برای مثال منطقه آکسارای یا اطراف تکسیم‌‌، به دلیل شلوغی زیاد،‌ قیمت اجاره خانه کمتر است. اما مناطقی مانند ببک،‌ نیشان تاشی،‌ آتاکنت، سلطان احمد،‌ بی اوغلو، باکرکوی، آتاکوی یا کادی کوی از مناطق مسکونی خوب استانبول برای اجاره خانه هستند.

منطقه بشیکتاش از جمله مناطق گران‌قیمت استانبول است که خانه‌های لوکسی در آن قرار دارد. در این منطقه باید با مبلغی بالاتر از ۳۰۰۰ لیر به دنبال خانه باشید.

شرایط اقامت در ترکیه با اجاره خانه

برای دریافت اقامت و گرفتن حق شهروندی ترکیه نمی‌توان از طریق اجاره ملک در ترکیه اقدام کرد. برای دریافت پاسپورت باید حتما ملکی با توجه به شرایط ترکیه خریداری کرد. مبلغ خرید خانه برای دریافت پاسپورت تا سال ۲۰۲۲ در ترکیه ۴۰۰ هزار دلار است. اما با اجاره خانه می‌توان مدت اقامت را تمدید کرد. این در صورتی است که راه دیگری برای دریافت اقامت دائم در این کشور در نظر داشته باشید.

اولین و مهمترین نکته برای طی کردن این روند این است که باید اجاره خانه به صورت محضری باشد. بسیاری از آژانس‌های املاک در ترکیه اجازه دادن اجاره نامه محضری را ندارند. پس به این نکته باید توجه کرد. آدرس وارد شده در اجاره نامه محضری باید مورد تایید شهرداری استانبول باشد. این همان آدرسی است که مامور اداره مهاجرت و پلیس ترکیه برای یافتن شما به آن مراجعه می‌کند. این اقامت توسط پلیس استانبول تایید شده و روند اقامت شما با مشکل روبرو نمی‌شود. در غیر این صورت اجازه اقامت موقت شما به راحتی باطل خواهد شد.

شما باید بعد از اجاره ملک و دریافت اجاره نامه محضری به اداره مهاجرت استانبول مراجعه کرده و آدرس خود را در این اداره ثبت کنید. در صورت تغییر آدرس هم باید به سرعت به اداره پلیس و مهاجرت این تغییر را اعلام کنید. در واقع محل اقامت شما باید به صورت قانونی در هر دو این ادارات ثبت شود. با کمک این اجاره نامه شما اجازه دارید به مدت یک سال در استانبول بمانید. بعد از یک سال این اجازه با اجاره نامه تمدید نمی‌شود. شما باید راه دیگری برای تمدید اقامت خود داشته باشید.

مفاد قرارداد رسمی اجاره در استانبول

 

مفاد قرارداد رسمی اجاره در استانبول

برای نوشتن اجاره نامه رسمی و محضری در استانبول باید اطلاعات خاصی در این اجاره نامه ثبت شود. این سند کاملا رسمی و قابل پیگرد قانونی است. پس باید در تنظیم مفاد آن نهایت دقت را داشته باشید.

  • آدرس آپارتمان یا خانه که شامل محله،‌ خیابان‌های اصلی و فرعی و پلاک است.
  • نوع ملک اجاره‌ای (آپارتمان یا ویلایی)
  • نام و نام خانوادگی مالک همراه با آدرس و مشخصات کامل
  • نام و نام خانوادگی مستاجر همراه با آدرس و شماره شناسایی و مشخصات کامل
  • شماره شناسایی و مشخصات مشاور املاک
  • تاریخ شروع اجاره
  • مدت قرارداد و تاریخ پایان اجاره
  • هزینه اجاره ماهانه
  • زمان پرداخت اجاره (ابتدا یا انتهای ماه)
  • هدف استفاده (مسکونی یا اداری تجاری)
  • وضعیت ملک
  • در صورت مبله بودن باید وضعیت تمامی وسایل خانه از نظر سلامت و تعداد در اجاره نامه ثبت شوند.

مدارک لازم برای اجاره خانه در استانبول

  • پاسپورت
  • کارت اقامت (در صورت نگرفتن کارت اقامت می‌توان با پاسپورت اقدام به این کار کرد)
  • کپی مجوز اقامت (که باید با مراجعه به دفتر مرکزی اداره مهاجرت، مجوز اقامت را دریافت کرد.)

نکات مهمی که در هنگام اجاره واحد مسکونی در استانبول باید بدانید

  • قبل از اقدام به اجاره واحد مسکونی در استانبول،‌ بهتر است در یکی از بانک‌های این شهر حساب باز کنید. بهتر است که تمامی پرداختی‌ها از حساب شخصی خود شما باشد.
  • در هنگام تحویل گرفتن ملک از صاحب خانه بخواهید که تمامی قبوض آب و برق و گاز و قبوض دیگر را تسویه کرده و به شما تحویل دهد.
  • قبل از اقدام به اجاره،‌ اطمینان حاصل کنید که طرف معامله مالک اصلی است و ملک به چند نفر اجاره داده نشده باشد.
  • شما باید ۱۰ درصد از مبلغ اجاره یک سال را به عنوان کمیسیون به مشاور املاک پرداخت کنید. در صورتی که شما مستقیما با مالک در ارتباط باشید لازم نیست کمیسیونی پرداخت کنید.
  • ۱۸ درصد از مبلغ اجاره یک سال به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از شما دریافت می‌شود. این مبلغ تنها یک بار برای یک سال دریافت می‌شود.
  • بعد از انجام روند اجاره خانه باید با مراجعه به اداره آب، برق و گاز، مجوز استفاده از آب و برق و گاز را دریافت کنید.
  • با وجود ثبت وسایل خانه در اجاره نامه، بهتر است در حضور صاحب خانه،‌ از تمامی قسمت‌های خانه و وسایل آن فیلمبرداری کنید تا بعدها با مشکلی روبرو نشوید.
  • سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی، در آپارتمان‌ها هزینه بیشتری دارد. قبل از اجاره خانه در این مورد حتما سوال کنید.
  • مفاد قرارداد را کامل بخوانید و مطمئن باشید که آن را درست متوجه شده‌اید. به همین منظور آشنایی با زبان ترکی استانبولی یا وجود یک فرد امین آشنا به این زبان و قوانین در کنار شما الزامی است.
  • اطمینان حاصل کنید که ملک مسکونی است. در صورت حضور در خانه‌ای که مجوز مسکونی ندارد از طرف اداره مهاجرت با مشکل اقامت روبرو خواهید شد.
  • در صورتی که مستاجر بخواهد زودتر از موعد قراداد ملک را تخلیه کند باید از دو ماه جلوتر به صاحب ملک اطلاع دهد.

 

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
اولین کسی باشید که به این پست رای میدهید!

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .