whatsapp
الو اپلای

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  27 مرداد 1401

آزمون یوس (YOS) ترکیه

آزمون یوس چیست و برای چه کسانی طراحی شده است؟

آزمون YÖS ترکیه مخفف عبارت Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı می باشد  توسط سازمان سنجش ترکیه که با نام اختصاری YÖK ,  شناخته می شود از سال 2010 الی 2021 به صورت مجزا در هر دانشگاه برگزار می شد. در سال 2022 تغییرات زیادی در برگزاری این آزمون به وجود آمد  به صورتی که قرار شد برگزاری آزمون یوس به صورت سراسری و یکپارچه صورت بگیرد و بر اساس نمره افراد در این آزمون متقاضیان خواهند توانست رشته و دانشگاه های مورد نظر خود را انتخاب کنند. دانشجویان و متقاضیان تحصیل در ترکیه به خصوص در دانشگاه های دولتی باید نمرات قبولی در این آزمون را اخذ کنند و در برخی از رشته ها به مانند دندانپزشکی در ترکیه ، پزشکی در ترکیه و … رقابت بسیار بالا میباشد یعنی افرادی که می خواهند در دانشگاه های با رنک بالا در ترکیه در این رشته ها تحصیل کنند باید از 100 بتوانند نمره 95 به بالا بگیرند.

هر ساله هزاران دانشجو از ملیت های مختلف در ترکیه در این آزمون شرکت می کنند. دانشجویان خارجی با توجه به نتایج آزمون YÖS می توانند برای دانشگاه های ترکیه اقدام کنند و دانشجویانی که امتیاز کافی را کسب کنند حق ثبت نام را دارند.

در واقع می توان گفت این آزمون برای دو گروه از افراد کاربرد دارد. یکی دانشجویانی که درصدد ادامه تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی در ترکیه و داروسازی در دانشگاه های دولتی ترکیه هستند و گروه دیگر متقاضیان تحصیلات تکمیلی و مهندسی.

متقاضیانی می توانند در این آزمون شرکت کنند که دیپلم فارغ التحصیلی خود را اخذ کرده باشند و یا سال آخر دوره دبیرستان باشند. در غیر این صورت نمی توانند در این آزمون شرکت کنند. همچنین باید در نظر داشته باشید که آزمون یوس فقط در کشور ترکیه برای ورود به دانشگاه ها اعتبار دارد و ار نتایج آن در سایر کشورها نمی توانید استفاده کنید.

 

آزمون یوس ترکیه

 

برای بسیاری از داوطلبان ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا آزمون یوس در تمام کشورها اعتبار دارد؟ که باید در جواب تاکید کنیم که این آزمون در ترکیه برگزار می شود و برای ورود به دانشگاه های این کشور طراحی شده است.

 

چه کسانی می توانند در آزمون یوس شرکت کنند؟

در صورتی که این سوال برای شما پیش آید که قوانین و شرایط شرکت در آزمون یوس چیست؟ باید به اطلاع برسانیم که بر اساس بخش نامه رسمی OSYM از سال ۲۰۱۲ دانشگاه هایی که درصدد پذیرش دانشجویان خارجی در ترکیه می باشند باید متقاضی یکی از شرایط ذکر شده در زیر را داشته باشد که بتواند در آزمون یوس ترکیه شرکت کند:

  • متقاضی باید تبعه خارجی باشد
  • فارغ التحصل باشد و یا دانش آموز سال آخر تحصیلی دوره دبیرستان
  • شخص تابعیت کشور ترکیه را نداشته باشد. البته ممکن است فردمهاجرت به ترکیه کرده باشد ولی تابعیت کشور ترکیه را هنوز اخذ نکرده است.
  • اشخاصی که بر اساس قوانین مربوط به اخذ شهروندی ترکیه و یا با اخذ اقامت ترکیه موفق به گرفتن تابعت دوم خود از کشور ترکیه شده باشند.
  • فقط دانشجویان خارجی می توانند در این آزمون شرکت داشته باشند. شهروندان ترک، تابعیت های مضاعف، تابعیت از نوع TRNC برای شرکت در این آزمون مجوز ندارند.
  • در صورتی که متقاضی در زمان تولد تبعه کشور ترکیه بوده است ولیکن بعدا با رای وزارت کشور ترکیه از تابعیت این کشور خارج شده باشد باید مدارک مورد نظر را برای شرکت در این آزمون ارایه دهد.
  • در صورتی که متقاضی تابعیت کشور ترکیه و یا قبرس شمالی را داشته باشد ولی دوره دبیرستان را در خارج از ترکیه و قبرس به پایان برده باشد می تواند در این آزمون شرکت کند.
  • متقاضیانی که دوره دبیرستان خود را در خارج از ترکیه ( به جز قبرس شمالی) و در یکی از مدارس ترک که با مجوز وزارت آموزش و پرورش ترکیه در خارج از ترکیه فعالیت داشته اند به اتمام رسانیده باشد می تواند از سهمیه اختصاص یافته به دانشجویان خارجی استفاده کند.

 

آزمون یوس برای چه رشته هایی است

آزمون یوس برای وورود به دانشگاه های ترکیه در تمام رشته ها کاربرد دارد. متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی، گروه مهندسی، گروه مدیریت و … باید در این آزمون شرکت کنند. البته به دلیل اینکه رقابت در رشته های پزشکی بسیار بیشتر از سایر رشته ها می باشد داوطلبان این رشته ها باید نمرات بالایی را در این آزمون اخذ کنند. در واقع آزمون یوس پزشکی با سایر آزمون ها فرقی ندارد بلکه تفاوت در نمره ای است که دانشگاه ها برای وورود به رشته های خاص مد نظر دارند.

 

برای آمادگی در آزمون یوس در چه دوره ها و یا کلاس هایی شرکت کنیم؟

موسسات مختلف اقدام به برگزاری کلاس های یوس در ایران می کنند که شما می توانید با توجه به شرایط خود یکی را انتخاب نمایید. در زیر دوره های یوس موسسه الو اپلای آورده شده است.

پکیج آموزشی آزمون یوس (YOS)

دوره جامع :

این دوره در 6 ماه برگزار می شود و تعداد جلسات در این دوره بستگی به آزمون تعیین سطح اولیه دانش آموخته دارد ، در صورت کسب نکردن نمره مد نظر باید یک دوره جبرانی بگذرانند که در حدود 10 – 25 جلسه است و پس از آن دوره جامع شروع می شود که هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 1 ساعت 45 دقیقه است .

دوره فشرده :

این دوره در 4 ماه برگزار می شود و تعداد جلسات در این دوره بستگی به آزمون تعیین سطح اولیه دانش آموخته دارد ، در صورت کسب نکردن نمره مد نظر باید یک دوره جبرانی بگذرانند که در حدود 10 – 25 جلسه است و پس از آن دوره جامع شروع می شود که هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 1 ساعت 45 دقیقه است .

دوره حضوری یا آنلاین : بستگی به درخواست متقاضی دارد ، دوره به هر دو شکل برگزار می شود .

 

 

داوطلبین می‌توانند با کسب نمره قبولی در آزمون YÖS ترکیه برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر اقدام کنند. اکثر دانشگاه‌های دولتی معتبر ترکیه خود اقدام به طراحی و برگزاری آزمون یوس مختص خود می‌کنند. دانشگاه‌های ترکیه این آزمون را هر سال در یک نوبت برگزار می‌کنند و نتایج این آزمون تنها به مدت دو سال اعتبار دارد. بعد از پایان دو سال متقاضی می بایستی دوباره در آزمون ورودی پزشکی ترکیه YÖS شرکت نماید.

هر سال 5 هزار دانشجو متعلق به ملیت های مختلف در ترکیه برای ورود به دانشگاه های این کشور در مقطع کارشناسی وارد رقابت با یکدیگر می شوند. دانشجویان می بایستی یا در آزمون YÖS / آزمون یوس شرکت کنند یا ناگزیر به شرکت در آزمون SAT می باشند. دانشجویان خارجی، با توجه به نتایج حاصل از آزمون YÖS و کسب امتیاز کافی می توانند به دانشگاه های ترکیه وارد شوند. به خصوص آزمون یوس پزشکی برای اخذ پذیرش پزشکی دانشگاه های دولتی از الزامات می باشد.

بسیاری از متقاضیان ممکن است این سوال برایشان پیش آید که آیا قبولی در آزمون یوس سخت است؟ باید بگوییم که هر آزمون شرایط خودش را دارد و بیس و پایه های این آزمون بر اساس سوالات هندسه، ریاضی و هوش می باشد. یعنی در صورتی که شما در نظر داشته باشید تا در این آزمون شرکت کنید باید در این سه مبحث تسلط کافی داشته باشید.

در واقع می توان گفت جوای سوال آزمون یوس چیست؟ می تواند این باشد که یک آزمون رقابتی که متقاضیان باید در سه مبحث با هم به رقابت بپردازند و بر اساس نمره ای که به دست می آورند می توانند برای ورود به رشته های مختلف در دانشگاه های ترکیه اقدام به پذیرش نمایند.

 

آزمون یوس چیست؟

 

آزمون یوس به چه زبانی است؟

باید بدانید که اساس این آزمون بر خلاف SAT  زبان نمی باشد. گر چه این  آزمون به زبان ترکی برگزار می شود و برای افرادی که درصدد تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های انگلیسی زبان استانبول هستند پیشنهاد می شود که از آزمون SAT برای ورود به دانشگاه های ترکیه استفاده کنند. اما در برخی از دانشگاه ها به زبان عربی، فارسی و انگلیسی نیز برگزار می گردد. نوع زبان در این آزمون چندان اهمیت ندارد زیرا پایه و اساس این آزمون اعداد و ارقام می باشند.

در جواب این سوال که آزمون یوس بهتر است یا آزمون ست؟ باید بگوییم این دو آزمون با هم بسیار تفاوت دارند یکی از اساسی ترین تفاوت های آنها را می توان سطح زبان انگلیسی متقاضیان دانست به صورتی که اگر متقاضی به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشد نمی تواند رد آزمون SAT  نمره قابل قبولی اخذ نماید این در حالی است که سطح زبان در آزمون یوس محوریت ندارد.

از سال 2022 بخش جدید زبان ترکی به این آزمون اضافه شد ولی با زهم می توان گفت که اساس این آزمون را زبان در برنمی گیرد در واقع می توان گفت پایه و اساس این آزمون اعداد و ارقام می باشند.

آزمون یوس شامل چه سوالاتی است؟

آزمون یوس از  80 سوال تشکیل می شود که متقاضیان باید  در مدت زمان 120 دقیقه به سوالات مربوط به سه حوزه  ریاضی(35 سوال)، هندسه(5 سوال) و هوش (40 سوال) پاسخ گویند. این آزمون به صورت تستی ( پنج گزینه ای ) برگزار می شود.این آزمون دارای نمره منفی می باشد که هر 4 سوال اشتباه امتیاز یکی از پاسخ های صحیح را حذف می کند. در سال 2022 بر اساس قانون جدید در صورتی که متقاضیان بتوانند نمره قابل قبول را در این سه بخش کسب کنند باید در آزمون زبان هم شرکت کنند ( زبان ترکی استانبولی) که این بخش هم به صورت حضوری و مصاحبه با متقاضیان برگزار می شود. در صورت کسب نکردن حداقل نمره باید دوره 6 ماهه زبان ترکی را بگذرانند. این آزمون به صورت حضوری برگزار می شود.

تعداد سوالات آزمون یوس چقدر است؟ با توجه به دانشگاه تعداد سوالات این آزمون بین 80 الی 100 سوال می تواند متغیر باشد.

و در جواب سوال اینکه آیا آزمون یوس سیستمی است یا حضوری باید بگوییم که این آزمون به صورت حضوری در دانشگاه ها برگزار می شوند.

در واقع مباحث ریاضی آزمون یوس از مفاد درسی دوران تحصیل در مقطع دبیرستان می باشد برای همین باید متقاضیان سعی کنند به این مباحث تسلط کافی داشتهدباشند.

 

منابع آزمون یوس

 

منابع آزمون یوس

بهترین منابع برای آمادگی در آزمون یوس ترکیه چه کتاب هایی هستند؟ در واقع می توان گفت که هیچ منبع مشخصی برای آزمون یوس وجود ندارد که فرد بتواند با مطالعه آن به سطح مشخصی در این آزمون برسد. یعنی در واقع می توان گفت این آزمون هیچ شباهتی به آزمون هایی که در طول تحصیل خود داشته اید ندارد. شاید بتوان گفت مهمترین بخش آن مربوط به سوالات هوش می باشد. بخش ریاضی و هندسه ، اطلاعات و دانش شما در خصوص ریاضیات دوران دبیرستان را مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد.  قدرت تفکر انتزاعی و هوش مهمترین قسمتی است که بر آن تاکید می شود.

البته لازم به ذکر است به دلیل این که هر دانشگاه به صورت مستقل اقدام به برگزاری آزمون می کند ممکن است در زمینه هایی به مانند فیزیک، شیمی، تاریخ و جغرافیا نیز سوالاتی را ارایه نماید.

 

راهنمای ثبت نام در آزمون yos

 

روش ثبت نام در آزمون یوس

  • وارد سایت دانشگاه مورد نظر خود شوید
  • فرم های مربوط به ثبت نام آزمون YOS را پر کنید
  • اسکن صفحه اول پاسپورت خود را آپلود کنید.
  • فرم را ارسال کنید
  • ایمیل تایید را دریافت کنید
  • بعد از تایید ایمیل و دادن شماره حساب کاربری شما در همان دانشگاه فعال خواهد شد.
  • نام کاربری و رمز خود را مشخص کنید
  • بعد از این مرحله دوباره یک ایمیل تایید دیگر دریافت خواهید کرد و بعد از تایید آن روند ثبت نام آزمون یوس شما آغاز خواهد شد.
  • وارد قسمت Aday Sistemi دانشگاه مورد نظر خود خواهید شد
  • تمام مدارک و اطلاعات مورد درخواست دانشگاه را باید وارد نمایید.
  • در نهایت هزینه آزمون یوس باید پرداخت گردد(هزینه ثبت نام آزمون در آزمون یوس در دانشگاه ها با هم متفاوت می باشد).

 

مدارک لازم جهت ثبت نام در آزمون یوس

قبل از اقدام بهتر است مدارک مورد نیاز برای ثبت نام آزمون یوس را آماده داشته باشید. در زیر به این مدارک اشاره شده است.

  • اسکن پاسپورت
  • اسکن شناسنامه
  • اسکن دانشنامه دیپلم
  • اسکن دانشنامه پیش دانشگاهی
  • اسکن عکس
  • اسکن واریزی مبلغ یوس
  • پر کردن فرم ثبت نام
  • ایمیل
  • واریز هزینه ثبت نام

 

هزینه ثبت نام در آزمون yos

 

هزینه ثبت نام آزمون یوس دانشگاه های ترکیه

متقاضیان در داخل ترکیه می توانند به بانک های ذکر شده در سایت مراجعه نمایند و هزینه را پرداخت نمایند. لازم به ذکر است نوشتن نام و نام خانوادگی داوطلب الزامی می باشد.

اما متقاضیانی که خارج از ترکیه هستند برای ثبت نام در آزمون YOS ترکیه می توانند به شعبات بانک زراعت ترکیه در خارج از کشور مراجعه نمایند و به شماره حساب YÖS-6028011-5008, T.C. Ziraat Bankası شعبه Güvenevler آنکارا ، مبلغ ۵۰ دلار آمریکا واریز کنند. البته مبلغ کوچکی را هم بانک به عنوان کارمزد دریافت خواهد کرد.

لازم است بدانید شما می بایستی به صورت مستقیم در بانک زراعت هزینه ثبت نام را واریز کنید و حواله از سایر بانک ها به بانک زراعت قابل پذیرش نیست. حتما قبل از خارج شدن از بانک مشخصات را چک کنید که اشتباهی صورت نگرفته باشد. ارسال چک و یا پول نقد از طریق پست مورد قبول نیست.

اطلاعات لازم برای ثبت نام در آزمون یوس

 

توصیه های مفید برای آزمون دهندگان یوس ترکیه

در ابتدا بهتر است اطلاعات لازم جهت پر کردن فرم های ثبت نام آزمون یوس را بدانید.

به شما توصیه می گردد قبل از این که اقدام به پر کردن فرم های ثبت نام نمایید بهتر است اطلاعات خود را در کاغذی بنویسید که در حین پر کردن فرم های دچار مشکل نگردید. دقت داشته باشید که فرم ها را به دقت پر کنید زیرا که امکان تصحیح اطلاعات بعد از ثبت نهایی وجود ندارد. اطلاعاتی که در فرم ها شما به آن نیاز خواهید داشت عبارتند :

  1. نام و نام خانوادگی
  2. نام پدر
  3. نام مادر
  4. تاریخ تولد
  5. جنسیت
  6. محل تولد
  7. شماره پاسپورت
  8. کد ملی
  9. آدرس( بسیار مهم است که متقاضی آدرس صحیح و کامل را وارد نماید زیرا که نتیجه آزمون به این آدرس ارسال خواهد شد)
  10. پیش شماره کشور محل سکونت به همراه شماره تلفن
  11. نشانی پست الکترونیکی
  12. تکمیل فرم درخواست
  13. کد مرکز ثبت نام( قبل از ثبت نام کد مرکزی که در آنجا قصد آزمون YÖS ترکیه را دارید چک کنید. در زیر به برخی کدهای مراکز اشاره شده است)
  • 060 آنکارا (ترکیه)
  • 912 کابل (افغانستان)
  • 913 مزار شریف (افغانستان)
  • 914 تیرانا (آلبانی)
  • 915 باکو (آذربایجان)
  • 916 داکا (بنگلادش)
  • 917 قاهره (مصر)
  • 918 جاکارتا (اندونزی)
  • 919 عمان (اردن)
  • 920 آلماتی (قزاقستان)
  • 921 نایروبی (کنیا)
  • 910 بیشکک (قرقیزستان)
  • 923 بیروت (لبنان)
  • 924 اسکواش (مقدونیه)
  • 925 کوالالامپور (مالزی)
  • 926 یولانباتور (مغولستان)
  • 927 ابوجا (نیجریه) / ابوجا (نیجریه)
  • 928 اسلام آباد (پاکستان)
  • 929 پرتوریا (افریقای جنوبی)
  • 930 کاازن (فدراسیون روسیه)
  • 931 داکار (سنگال)
  • 932 دمشق در سوریه
  • 933 دوشنبه (تاجیکستان)
  • 934 بانکوک (تایلند)
  • 935 تاشکند (ازبکستان)
  • 936 برلین (آلمان فدرال)
  • 937 Rabat (مراکش)

 

مدارک مورد نیاز جهت ارسال به ÖSYM

مدارک زیر جهت آزمون YÖS ترکیه باید در پاکت گذاشته شده و به آدرس ÖSYM ارسال گردد.

1) فرم ثبت نام تکمیل شده YÖS

2) یک عکس ۴*۳ که در طی سه ماه گذشته گرفته شده باشد و در پشت عکس مشخصات به همراه شماره داوطلبی نوشته شده باشد.

3) کپی از تمام صفحات گذرنامه

4) رسید بانک که نشان می دهد هزینه امتحان واریز شده است (اصل رسید مورد قبول می باشد).

توجه داشته باشید که ارایه مدارک فوق ضروری می باشد. و در صورت مفقودی درخواست متقاضی از طریق اینترنت غیرقابل قبول خواهد بود. اگر این اسناد به موقع ارسال نشود یا اگر دانشجو شرایط لازم برای ورود به آزمون را نداشته باشد، در آزمون نخوهد توانست شرکت کند.

فراخوان آزمون یوس ترکیه

 

فراخوان آزمون YOS ترکیه

مدارک داوطلبین در سازمان ÖSYM مورد بررسی قرار می گیرد. و پس از بررسی برای کاندیدانی که واجد شرایط برای ورود به آزمون YOS هستند کارت ورود به جلسه و یا همان Ava YÖS Entrance Examination & Documentation Identification ” صادر می گردد.

در کارت ورود به جلسه زمان آزمون، ساعت آزمون، آدرس دقیق آزمون و البته مشخصات کامل متقاضی ذکر می گردد. کارت ورود به جلسه به آدرس اعلامی متقاضی شرکت در آزمون YÖS ارسال خواهد شد. البته متقاضی می تواند در وب سایت ÖSYM کارت ورود به جلسه ی خود را نیز دریافت نماید.

 

 

برگزاری آزمون YOS

این آزمون تا سال ۲۰۱۰ به صورت یکپارچه توسط سازمان سنجش ترکیه ( OSYM ) برگزار می شد. ولیکن از سال ۲۰۱۱ و بر اساس تصویب نظام آموزشی ترکیه از سال ۲۰۱۱ هر دانشگاهی می تواند به صورت مجزا و کاملا مستقل آزمون یوس را برگزار کند. پس زمان آزمون یوس هر دانشگاه با یکدیگر متفاوت می باشد.

روال کار به این صورت است که دانشگاه ها تاریخ دقیق این آزمون را در وب سایت خود اطلاع رسانی می کنند. همچنین در وب سایت رسمی هر دانشگاهی می توانید هزینه ی ثبت نام آزمون yos را نیز مشاهده نمایید. اعتبار این آزمون به مدت ۲ سال می باشد.

در نظر داشته باشید که نتایج آزمون یوس فقط در همان دانشگاه محل برگزاری معتبر می باشد. البته در موارد استثنایی ممکن است نتایج یوس برخی از این دانشگاه ها را سایر دانشگاه ها هم بپذیرند. البته بسیاری از متقاضیان در خصوص برگزاری آزمون یوس در ایران و برگزاری آزمون یوس در تهران ممکن است سوالاتی داشته باشند.

در حال حاضر آزمون یوس توسط هر دانشگاه به صورت مجزایی در ترکیه برگزار می شود. کتاب های آزمون یوس در ترکیه به راحتی هم از طریق اینترنت و هم از طریق فروشگاه ها در دسترس متقاضیان قرار دارد.

 

زمان برگزاری آزمون یوس 2023-2022

در حال حاضر زمان دقیق برگزاری آزمون یوس در سال تحصیلی 2023-2022 که قرار شد به صورت منسجم برگزار شود مشخص نشده است. تاریخ آزمون و همچنین نحوه برگزاری آن متعاقبا توسط OSYM اطلاع رسانی خواهد گردید.

 

برگزاری آزمون یوس در موسسه الو اپلای

 

نمره قبولی در آزمون یوس

برای بسیاری از متقاضیان این سوال پیش می آید که نمره قبولی در آزمون یوس چقدر است؟ با چه نمره ای می توان در دانشگاه های ترکیه ثبت نام کرد؟ لازم به ذکر است با توجه به دانشگاه و رشته انتخابی نمره یوس که شما باید کسب کنید متفاوت است. عموما برای قبولی در دانشگاه های دولتی در رشته های پزشکی که رقابت بالایی بین دانشجویان وجود دراد حداقل نمره قبولی بالای 95 می باشد.

این در حالی است که برای رشته های مهندسی نمرات بالای 90 نیز کفایت می کند. بسیاری از دانشگاه ها شرط اقدام برای ثبت نام و شروع روند اخذ پذیرش تحصیلی را نمره 40 در نظر گرفته اند یعنی افرادی که نمرات پایین تر از 40 را در این آزمون کسب می کنند اصلا اجازه ثبت نام در سایت دانشگاه برای اخذ پذیرش را ندارند. در کل دانشگاه ها بر اساس آخرین نمرات تراز شده دانشجویان اقدام به پذیرش تحصیلی می کنند.

 

سوالات آزمون یوس

 

سوالات آزمون YOS

بخش اول آزمون YÖS معمولا از 80 سوال تشکیل شده است. توزیع این سوالات شامل 45 سوال هوش، توانایی عمومی (IQ)، 30-32 ریاضیات، 3-5 سوال هندسه است. سوالات ریاضی و هندسه از سوالات عمومی مقطع متوسطه تشکیل شده است. ساختار سوالات با آزمون LYS یا YGS متفاوت است.

در بخش دوم آزمون که برای سنجش زبان ترکی متقاضی مورد استفاده قرار می گیرد نتایج آن به صورت نمره های A,B ,C مشخص می شود. این قسمت از آزمون زمانی اهمیت پیدا می کند که متقاضی تحصیل در ترکیه بخواهد تحصیلات خود را به زبان ترکی در دانشگاه ادامه بدهد و همچنین در آزمون تومر شرکت نکرده باشد.

سوالات بخش دوم معمولا به دو زبان ترکی و انگلیسی ارایه می شود. در آزمون یوس سوالات مربوط به بخش ریاضی و هندسه مهم تر است زیرا در صورتی که یک فرد در بخش دوم نمره لازم را نیاورد می تواند در دوره ۶ ماهه زبان دانشگاه استفاده نماید.

 

شرایط شرکت در آزمون یوس

در صورتی که این سوال برای شما پیش آید که قوانین و شرایط شرکت در آزمون یوس چیست؟ باید به اطلاع برسانیم که بر اساس بخش نامه رسمی OSYM از سال ۲۰۱۲ دانشگاه هایی که درصدد پذیرش دانشجویان خارجی در ترکیه می باشند باید متقاضی یکی از شرایط ذکر شده در زیر را داشته باشد که بتواند در آزمون یوس ترکیه شرکت کند:

  • متقاضی باید تبعه خارجی باشد
  • فارغ التحصل باشد و یا دانش آموز سال آخر تحصیلی دوره دبیرستان
  • شخص تابعیت کشور ترکیه را نداشته باشد. البته ممکن است فرد مهاجرت به ترکیه کرده باشد ولی تابعیت کشور ترکیه را هنوز اخذ نکرده است.
  • اشخاصی که بر اساس قوانین مربوط به اخذ شهروندی ترکیه و یا با اخذ اقامت ترکیه موفق به گرفتن تابعت دوم خود از کشور ترکیه شده باشند.
  • فقط دانشجویان خارجی می توانند در این آزمون شرکت داشته باشند. شهروندان ترک، تابعیت های مضاعف، تابعیت از نوع TRNC برای شرکت در این آزمون مجوز ندارند.
  • در صورتی که متقاضی در زمان تولد تبعه کشور ترکیه بوده است ولیکن بعدا با رای وزارت کشور ترکیه از تابعیت این کشور خارج شده باشد باید مدارک مورد نظر را برای شرکت در این آزمون ارایه دهد.
  • در صورتی که متقاضی تابعیت کشور ترکیه و یا قبرس شمالی را داشته باشد ولی دوره دبیرستان را در خارج از ترکیه و قبرس به پایان برده باشد می تواند در این آزمون شرکت کند.
  • متقاضیانی که دوره دبیرستان خود را در خارج از ترکیه ( به جز قبرس شمالی) و در یکی از مدارس ترک که با مجوز وزارت آموزش و پرورش ترکیه در خارج از ترکیه فعالیت داشته اند به اتمام رسانیده باشد می تواند از سهمیه اختصاص یافته به دانشجویان خارجی استفاده کند.

 

کارت ورود به جلسه آزمون یوس

معمولا کارت ورود به جلسه آزمون یوس یک الی دو هفته قبل از برگزاری آزمون در دسترس شما قرار داده می شود. شما می توانید کارت ورود به جلسه را از ایمیل خود دریافت کنید در صورتی که ایمیلی دریافت نکرده باشید می توانید از سایت دانشگاه کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنید.

زمان بندی و تقویم ثبت نام آزمون YöS یوس:

آزمون یوس توسط هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می گردد.

ثبت نام آزمون یوس : معمولا بهمن ماه هر سال

زمان ثبت نام آزمون YöS یوس در دانشگاههای مختلف است و هر دانشگاه به صورت مجزا آزمون YöS یوس را برگزار می کند.

تاریخ آزمون یوس : آزمون یوس بین اردیبهشت ماه تا تیر ماه برگزار می شود .

تاریخ اعلام نتایج یوس : معمولا دو هفته بعد از برگزاری آزمون نتایج در سایت دانشگاهی که در آزمون یوس آن ثبت نام کرده اید منتشر می شود.

 

اطلاعیه سازمان سنجش ترکیه

بر اساس بخشنامه جدید از سال 2022 متقاضیان رشته های پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی، مهندسی ، حقوق و معلمی باید در آزمون یوس مرکزی شرکت کنند. براین اساس تمام دانشگاه های دولتی و خصوصی فقط با نمره یوس مرکزی پذیرش دانشجو خواهند داشت.

 

 ظرفیت دانشگاه از طریق آزمون یوس YÖS

10% از ظرفیت سالانه هر دانشگاه در هر رشته به دانشجویان خارجی اختصاص دارد و بر این اساس ظرفیت رشته هایی مانند پزشکی و دندانپزشکی معمولا بین 5 تا 10 نفر می باشد و هر دانشگاه بر اساس این چهارچوب ظرفیت خود را در ھر رشته اعلام می نماید.

 

خدمات الو اپلای برای شرکت کنندگان آزمون یوس

1. برگزاری کلاس های آمادگی یوس به صورت حضوری و آنلاین

2. برگزاری کمپ های یوس در ترکیه (آنکارا و استانبول)

3. کلاس های رفع اشکال خصوصی و گروهی

5. ثبت نام آزمون یوس

6.ترنسفر فرودگاهی متقاضیان

7. اسکان متقاضیان

 

سوالات متداول آزمون یوس

کاربرد آزمون  YÖS چیست؟

YÖS، به آزمونی اطلاق می شود که توسط دانشگاه های ترکیه به منظور پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه های ترکیه برگزار می شود. نتایج امتحانات دانشجویان خارجی در خارج از ترکیه معتبر نیست.

سوالات آزمون YÖS شامل چه مواردی می باشد؟

در این آزمون در مجموع 80 سوال شامل 40 سوال ریاضی، 10 سوال هندسه، 30 سوال توانایی عمومی و منطق مطرح می شود. این آزمون در یک جلسه برگزار می شود و مدت زمان کل آن 130 دقیقه می باشد.

آیا برای شرکت در آزمون YÖS باید فارغ التحصیل دبیرستان بود؟

متقاضیان باید از دبیرستان یا معادل آن فارغ التحصیل شده باشند یا باید یک سال تا فارغ التحصیلی فرصت داشته باشند. دانشجویانی که از خارج از کشور پذیرفته می شوند کاملاً بر اساس معیارهای تعیین شده توسط خود دانشگاه ها ارزیابی می شوند.

آیا سوالات YÖS به زبان انگلیسی هستند؟

آزمون YÖS در مجموع از 80 سوال شامل 40 سوال منطق، 35 سوال ریاضی و 5 سوال هندسه تشکیل شده است. مدت زمان امتحان 120 دقیقه است. این آزمون به زبان ترکی و انگلیسی تهیه و برگزار می شود.

سوالات YÖS چند امتیاز دارد؟

پاسخ های صحیح و نادرست داوطلبان به سوالات آزمون مهارت های یادگیری پایه İÜYÖS شمرده می شود. نمره خام با کم کردن یک چهارم تعداد پاسخ های اشتباه از تعداد پاسخ های صحیح بدست می آید. نمره خام به نمره استاندارد با میانگین 50 و انحراف معیار 10 تبدیل می شود.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4.3 از 5 با 35 رای

  • آتو

    1401-10-20 در 5:59 ب.ظ

    سلام ببخشید آزمون یوس یسری دانشگاه ها انگار وقت داره برای ثبت نام و من میخوام برای یوس ثبت نام کنم اما من هنوز دیپلم نگرفتم و دوازدهمم میشه با کارنامه ترم اولم ثبت نام کنم بعدش که دیپلم گرفتم دیپلمم رو ارائه بدم؟و اینکه کدوم دانشگاه ۶ا این شرایط من رو قبول میکنن؟ ممنون میشم جواب بدین

    • شیوا داداش زاده

      1401-10-21 در 10:26 ق.ظ

      سلام
      بله می تونید آزمون بدید

  • نگین

    1399-06-28 در 4:53 ب.ظ

    سلام
    ببخشید تاریخ امتحان بعدی یوس کی هستش؟
    و اینه الان اجازه ورود به ترکیه میدن با این آزمون؟
    ممنونم

    • شیوا داداش زاده

      1399-07-04 در 10:26 ق.ظ

      سلام
      آزمون های یوس تقریبا تموم شده
      الان پروازها به صورت محدود باز شده

    • شیوا داداش زاده

      1399-07-14 در 11:01 ق.ظ

      سلام
      17 آبان تاریخ آزمون بعدی می باشد

    • شیوا داداش زاده

      1399-07-14 در 1:38 ب.ظ

      سلام
      بله پرواز در حال حاضر باز شده ولی امکان دارد هر لحظه کنسل شود
      17 آبان نزدیکک ترین زمان آزمون هست

  • صالحی

    1399-06-28 در 1:26 ب.ظ

    سلام این ازمون کی برگزار میشه؟ایا برای جایگزین کردن با پرواز قطری،مناسبه؟

    • شیوا داداش زاده

      1399-07-19 در 5:12 ب.ظ

      سلام
      فعلا که پروازها باز هست.

  • مریم

    1399-06-12 در 8:39 ب.ظ

    سلام
    آیا شرکت در آزمون ترکی مزیتی نسبت به انگلیسی داره؟
    من تقریبا مسلط هستم زبان ترکی رو. با این حال حتما باید مدرک IELTS داشته باشم؟

    • شیوا داداش زاده

      1399-07-19 در 5:11 ب.ظ

      سلام
      نه فقط اینکه شما تحصیلتون اگر به زبان ترکی هست باید نمره تومر ارائه کنید دذ صورتی که به زبان انگلیسی باشه باید آزمون تافل بدید.

  • mahdi

    1399-05-17 در 5:27 ب.ظ

    ببخشید برای دندان پزشکی به زبان انگلیسی باید کدوم امتحان رو بدیم؟

    • شیوا داداش زاده

      1399-05-18 در 10:09 ب.ظ

      سلام
      برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندان پزشکی باید آزمون SAT و یا YOS رو بدید. همچنین بهتر است نمره زبان انگلیسی داشته باشید.

    • شیوا داداش زاده

      1399-05-18 در 10:21 ب.ظ

      سلام
      برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی باید آزمون SAT و یا یوس رو بدید.

  • mehdi azad

    1399-04-08 در 11:50 ق.ظ

    سلام ببخشید الان من میتونم سال دیگه این ازمونو بدم در حالی که هنوز دوازدهممو مدرک دیپلمو نگرفتم!

    • شیوا داداش زاده

      1399-04-08 در 10:43 ب.ظ

      سلام
      برای شرکت در آزمون یوس نیازی نیست شما دیپلم داشته باشید بدون دیپلم و در پایه 11 و 12 هم می تونید در این آزمون شرکت کنید.

    • شیوا داداش زاده

      1399-04-08 در 10:59 ب.ظ

      سلام
      بله برای شرکت در این آزمون نیازی به مدرک دیپلم ندارید.

      • امیر

        1400-01-28 در 2:19 ب.ظ

        آیا ممکنه که این آزمون سال بعد مورد تایید دانشگاه های عالی رتبه ترکیه مثل آتا تورک استانبول اژه و قاضی و…. باشه؟

      • شیوا داداش زاده

        1400-02-12 در 3:38 ب.ظ

        سلام
        مشخص نیست فعلا

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .