whatsapp
الو اپلای
ریجستر گوشی در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  2 اردیبهشت 1401

تعداد نظرات :  4

رجیستر کردن گوشی در ترکیه

ایرانیان عزیزی که به ترکیه سفر نموده اند، اگر تا سه ماه قصد اقامت موقت در ترکیه را دارند، تلفن همراه خود را می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای، استفاده نمایند. ولی اگر به دنبال اخذ اقامت در ترکیه و یا کسب شهروندی ترکیه هستید، برای استفاده بیش از ۳ ماه، لازم است گوشی خود را رجیستر کنید.

در صورت عدم رجیستر کردن، پس از اتمام مهلت قانونی از آنتن دهی گوشی شما ممانعت به عمل می آید. با رجیستر گوشی خود یعنی ثبت دستگاه تلفن همراهتان در سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات وزارت خارجه ، می توانید دستگاه تلفن همراه خود را به شکل دائمی در این کشور استفاده نمایید.

رجیستر کردن گوشی به معنای شناسنامه دار کردن گوشی هاست. در ترکیه سالهاست که با پرداخت هزینه، گوشی هایی که از خارج وارد می شوند، به نام و شماره تلفن یک نفر ثبت می گردند. بدین وسیله از ورود قاچاقی و فروش بدون پرداخت مالیات گوشی های تلفن، ممانعت به عمل می آید.

قوانین ریجستری گوشی در ترکیه

مسافرینی که از خارج از کشور به ترکیه می آیند، با نشان دادن آخرین مهر ورود گذرنامه، از بدو ورود به مدت 120 روز فرصت دارند تا تلفن جدیدی را که به همراه خود آورده اند، ثبت نمایند. البته این پروسه برای هرپاسپورت، 3 سال یکبار امکان پذیر می باشد. مبلغی که برای استفاده از گوشیهای جدید قبل از ثبت نام این گوشیها باید پرداخت شود، با 200 درصد افزایش، به 1500 لیر رسیده است. یا شما با پرداخت این مبلغ در ترکیه می توانید به راحتی گوشی های خود را در این کشور به ثبت برسانید.

با توجه به هزینه بالای رجیستری، خرید یک گوشی جدید داخل خاک ترکیه می تواند فکر بهتری باشد. البته باید در نظر داشته باشید که از آنجایی که قیمت گوشی در ترکیه از ایران گرانتر است، ممکن است گاهی برای مدل های بالاتر، رجیستر کردن هزینه کمتری برایتان داشته باشد. همچنین مدل های بالاتر گوشی های معروف را شما به راحتی می توانید از هر فروشگاهی در ایران تهیه کنید در حالی که در ترکیه ترجیح عموم مردم به خرید از نمایندگی ها می باشد.

 

هزینه ریجستری گوشی در ترکیه

 

چه دستگاههایی را می توان ثبت کرد؟

در ترکیه تمام دستگاههای الکترونیک که دارای شماره ی IMEI هستند، ثبت می گردند. مانند دستگاههای تلفن همراه، لب تاپ و تب لت. بدین وسیله از قاچاق این دستگاهها ممانعت به عمل می آید و همچنین در صورت دزدیده شدن، قابل پیگیری هستند. به همین دلیل در نظر داشته باشید که تکام دستگاه هاس الکترونیک خود به مانند لب تاپ را نیز در ترکیه رجیستر کنید.

پروسه ی رجیستر کردن گوشی در ترکیه

در ابتدا با دریافت کد مالیاتی در اداره مالیات، هزینه رجیستری پرداخت می شود. کسانی که با اخذ اقامت در ترکیه یا کسب شهروندی ترکیه دارای شماره ملی یا شماره شناسایی خارجیان هستند، و اجازه ی ثبت نام از درگاه دولت الکترونیک را دارند، با دریافت رمز از دفاتر پست و تلگراف و تلفن PTT ، می توانند وارد سیستم e-Devlet شوند و در قسمت (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) شماره ی IMEI گوشی خود، اطلاعات فردی، شماره رسید اداره ی مالیات و دیگر اطلاعات خواسته شده را ثبت نمایند و بدین ترتیب رجیستر تلفن همراه خود را کامل کنند. در صفحه ثبت نام دولت الکترونیک، تاییدیه ثبت نام و کد رهگیری 8 رقمی را باید دریافت نمایند.

 

ریجستر گوشی در ترکیه

 

دیپلماتها و پرسنل نظامی، دانشجویان و دیگر خارجیان مقیم ترکیه که شماره شناسایی خارجیان را ندارند، اجازه ندارند از درگاه دولت الکترونیک استفاده نمایند ومی توانند از مراکز ثبت آبونه اپراتورها استفاده نمایند.این افراد می توانند با ارائه ی اصل پاسپورت و سند شناسایی برای دیپلما ها و پرسنل نظامی، تاییدیه تحصیلی از دانشگاه برای دانشجویان و مجوز اقامت برای دیگر مقیمان ، به مراکز ثبت آبونه ی اپراتورهای تلفن همراه، در این مراکز، رجیستری گوشی خود را انجام دهند. در این حالت ابتدا باید به اداره مالیات رفته و کد مالیاتی دریافت کنند. از طریق کد مالیاتی خود مبلغ هزینه رجیستری را بپردازند. بهتر است خود فرد اقدام با افتتاح حساب در ترکیه نموده در این صورت می تواند از طریق اپلیکیشن همراه بانک خود اقدام به پرداخت هزینه های مربوط به رجیستری گوشی و لب تاپ خود کند. سپس با همراه داشتن رسید پرداخت، اصل و تصویر آخرین مهر ورود به خاک ترکیه و کد IMEI گوشی ، به یکی از دفاتر رسمی ترکسل، ترک تلکام و یا ودافون رفته و گوشی خود را ثبت نمایند.

  • www.ttmobil.com.tr
  • www.turkcell.com.tr
  • www.vodafone.com.tr

خارجیانی که هیچ یک از مدارک ذکر شده را ندارند، می توانند رجیستری گوشی شان را با اجازه ی استفاده از یک خط ، انجام دهند. در این صورت با قرارداد آبونه ای که به نامشان باشد و اصل پاسپورت، می توانند در مراکز ثبت آبونه اپراتورهای تلفن همراه ثبت نام نمایند. پس از اینکه کارکنان اصل مدرک ورود به کشور فرد را مشاهده کردند، بر روی برگه ی درخواست، مهر «اصل مدرک دیده شده» و مهر تایید مقام مسئول را خواهند زد و سپس به همراه دیگر مدارک از طریق فضای مجازی به سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات خواهند فرستاد.

شماره ی IMEI گوشی

در صفحه ی شماره گیر تلفن #06#* را شماره گیری کنید، تا بتوانید شماره ی IMEI گوشیتان را مشاهده کنید. به علاوه از سایت اینترنی شرکت تولیدکننده یا واردکننده نیز می توانید در این مورد اطلاعات کسب کنید.

دستگاه تلفن شما گم شده، دزدیده شده یا بدون رضایت تان از شما گرفته شده است:

از آنجا که گوشیهای تلفن ثبت می گردند، اگر دزیده یا گم شوند با استفاده از شماره ی IMEI دستگاه تلفن که در سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات ثبت شده است ، می توانید دزدیده شدن آن را خبر دهید. برای اینکه از بهره مندی گوشی از شبکه ی اطلاع رسانی اینترنتی ممانعت به عمل آورید، می توانید از درگاه دولت الکترونیک،( https://www.turkiye.gov.tr/btk-kayip-calinti-ihbar-bildirimi ) و یا از طریق تماس با شماره ی 120 مرکز ارتباط مصرف کننده، اقدام نمایید. به علاوه در ارتباط با دستگاه دزدیده شده، می توانید مراجع قضایی را نیز در جریان قرار دهید.

آیا می توان حق رجیستری خود را در قبال پول یا رایگان به دیگران واگذار کرد؟

بر اساس قوانین وزارت بازرگانی، هر مسافر که از سفر خارج از کشور آمده باشد، به شرط استفاده از خط هایی که به نام او ثبت شده است، مجاز به وارد کردن یک دستگاه تلفن، درطی 3 سال است. استفاده از مدرک ورود شخص به کشور، برای رجیستری یک دستگاه تلفن برای فرد دیگر، در صورتی که مشکلی رخ دهد، فرد صاحب مدرک را دچار دردسر خواهدکرد. به همین دلیل دقت داشته باشید که مدارک خود را در اختیار فرد ناشناس قرار ندهید.

اگر با دستگاه گوشی رجیستر شده، یک جرم اتفاق بیافتد، اولین شخصی که انگشت اتهام مراجع قضایی و سازمانهای امنیتی به سمت او اشاره می رود، شخص صاحب مدرک ورود به کشور خواهد بود. در این زمینه دقت لازم را داشته باشید.

خرید گوشی در ترکیه

خرید گوشی در ترکیه

از آنجا که برطبق سیاستهای وزارت ارتباطات و همچنین گمرکات ترکیه، کلیه ابزار و ادوات ارتباطی و مخابراتی از جمله تلفن همراه از طریق مبادی ذیربط و پس از طی تشریفات قانونی و گمرکی و از همه مهمتر با پرداخت مالیاتهای تعریف شده، وارد کشور ترکیه شده و نیز حتما شماره شناسایی بین المللی IMEI دستگاه در سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات ثبت می شود، در صورتی که دستگاه تلفن همراهتان را از ترکیه خریده باشید ، دیگر نیازی به رجیستر آن نخواهید داشت.

اطمینان از انجام رجیستری یک دستگاه

با ورود به درگاه دولت الکترونیک ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) و یا تماس با شماره ی 120 می توانید از ثبت گوشی خود اطمینان حاصل نمایید. کسانی که در مراکز آبونه اپراتورهای تلفن همراه ثبت نام کرده اند، می توانند با مراجعه به مراکز آبونه ی این اپراتورها یا تماس با شماره ی 120، از ثبت درخواست رجیستری خود اطمینان حاصل نمایند. اگر به هنگام بررسی شماره ی IMEI تلفن همراهی که از داخل کشور خریده ایم ،با اخطار« دستگاه ثبت نام نشده » مواجه شویم چه باید بکنیم؟

در این موقعیت باید به جایی که گوشی را خریده ایم، مراجعت نماییم. کارخانجات تولید کننده یا شرکتهای وارد کننده باید اطلاعات دستگاهی که از راههای قانونی وارد یا تولید کرده اند، را به « سازمان فن آوری اطلاعات و ارتباطات » اطلاع دهند. زمانی که وجود دستگاهی که اطلاعات آن ثبت نشده است، تثبیت گردد، آنتن دهی آن قطع خواهد شد.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4.6 از 5 با 21 رای

  • امیر

    1401-12-20 در 12:27 ق.ظ

    سلام وقت بخیر.
    برای اینکه چند تا گوشی به ترکیه ببریم محدودیت هست برای ریجستری ؟
    ممنون

    • شیوا داداش زاده

      1402-03-06 در 12:21 ق.ظ

      سلام
      بله بر اساس پاسپورت ریجستر می شه

  • سید علی

    1399-12-10 در 10:42 ق.ظ

    سلام من یک گوشی دارم اسمش Quatro دارم کا از ترکیه خریدم باید چه کار کنم تا اینجا در ایران کار کنه لطفا راهنمایی کنین

    • شیوا داداش زاده

      1399-12-15 در 9:19 ب.ظ

      سلام
      باید در ایران رجیستر کنید.

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .