تفاوت ثبت شرکت با ثبت برند
کشور ترکیه از تاثیر گذارترین کشورهای تجاری بشمار می آید که دارای موقعیت راهبردی عالی می باشد . شرکت های ثبت شده در ترکیه که فعالیت های تولیدی دارند از مالیات بر در آمد حاصل از صادرات معاف هستند . شرکت هایی که در مناطق آزاد ثبت می شوند اگر دارای فعالیت تولیدی نباشند مجوز 10 ساله و اگر شرکت ها دارای فعالیت تولیدی باشند مجوز 15 ساله به آنها تعلق می گیرد . ثبت برند در کشور ترکیه رو به رشد است ، اگر ثبت برندی صورت بگیرد باعث می شود تا از سوء استفاده متقلبان جلوگیری شود . سوالی که در ذهن همگان ختور می کند تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند است ، برخی ذهنیت اشتباهی دارند و این دو را یکی می دانند .
ثبت برند امکان انتخاب را برای مصرف کننده گان ایجاد می نماید و تضمینی برای مشتریان است ، مشتری با مشاهده برند می داند محصول متعلق به کدام شرکت بوده و مورد اطمینان است ، با ثبت برند می توان شرایط مناسبی برای مصرف کنندگان ایجاد نمود.
در این مقاله خواهید خواند:
ثبت بین المللی برند معروف به سیستم مادرید
متقاضی که خواهان ثبت بین المللی برند است باید تقاضای ثبت خود را به اداره ثبت علائم تجاری به همراه لیستی از کشورهایی که مورد نظر است تسلیم کند . شخصی که تقاضا نامه را در خواست می نماید تمامی پروتکل های مربوط به موافقتنامه مادرید را رعایت کرده و از طریق ثبت در دفتر بین المللی سازمان جهانی حمایت خود و مالکیت معنوی برند را بخود متعلق می نمایید .
شروط اصلی ثبت
- تقاضا نامه اصلی به اداره مزبور در کشور تسلیم شده و ثبت مبدا صورت می پذیرد .
- شخص متقاضی باید تبعه یا مقیم کشور درخواست کننده باشد یا دارای شرکت تجاری ثبت شده باشد
- تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از لحاظ مالیات
مقاله پیشنهادی : ثبت شرکت در ترکیه
لیستی از اسامی کشورهای عضو در سیستم مادرید
ترکیه ، قبرس ، ایران ، کوبا ، آلمان ، ارمنستان ، دانمارک ، اتریش ، بوسنی ، ژاپن ، چین ، استرالیا ، آذربایجان ، کرواسی ، مجارستان ، ایرلند ، ایتالیا ، ایسلند ، بلغارستان ، یونان ، مصر ، بحرین ، غنا ، کنیا ،آلبانی ، کره شمالی ، کره جنوبی ، لیبریا ، لتونی ، قرقیزستان ، لیتونی ، اسپانیا ، فرانسه ، گرجستان ، بلاروس ، سوئیس ، استونی ، اتحادیه اروپا ، فنلاند ، الجزیره ، چک ، بوتسوان ، بلژیک ، بن ایر ، اتریش ، عمان ، پرتغال ، روسیه ، سوئد ، نروژ ، آمریکا ، ویتنام ، سوریه ، اسلوواکی ، مغولستان ، مقدونیه ، مونته نگرو ، موناکو ، ترکمنستان ، ازبکستان ، سنگاپور ، اسلوونی ، زامبیا ، لیختن اشتاین ، سینت مارتین ، …
مدارک ثبت برند
- شخص حقیقی :
- اصل گذرنامه و کپی آن به همراه ترجمه
- اصل مدرک برند ثبت شده در ایران و کپی آن به همراه ترجمه
- شخص حقوقی :
- پاسپورت مدیر عامل و کپی به همراه ترجمه
- اصل مدرک برند ثبت شده در ایران و کپی آن به همراه ترجمه
- آگهی آخرین تغییرات داخلی
- آگهی تاسیس شرکت
- ترجمه روزنامه رسمی
اصلی ترین تفاوت ثبت برند با ثبت شرکت
مرجع ثبتی از اصلی ترین تفاوت ها میان این دو بشمار می آید ” هر دو باید به صورت آنلاین درخواست خود را ثبت نمایند ، اما هر دو مورد باید در سامانه هایی که زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک است موارد ثبتی از جمله ( ثبت شرکت باید درخواست مربوطه را در سامانه اداره ثبت شرکت ها و ثبت برند درخواست خود را در اداره مالکیت معنوی ) به ثبت برسانند ” .
این دو ثبت در چند زمینه با هم متفاوت هستند :
- نوع کارکرد
- مزایای قانونی
- امور مالیاتی
- مراحل ثبت
تفاوت ثبت برند و شرکت از نظر مراحل ثبتی
چون مرجع این دو ثبت با هم متفاوت است پس مراحل ثبتی نیز با هم متفاوت خواهد بود .
مراحل ثبت شرکت بدین صورت می باشد که بعد از ثبت درخواست بصورت آنلاین در سامانه اداره ثبت شرکت ها و ارسال مدارک طی 14 تا 16 روز کاری ثبت شرکت انجام می گیرد .
مراحل ثبت برند نیز یدین صورت است که بعد از ثبت درخواست بصورت آنلاین در اداره مالکیت معنوی باید اظهار نامه ثبت برند را تنظیم و هزینه های آن را پرداخت نماییم و بعد از گذشت 35 تا 45 روز در روزنامه رسمی اول و بعد از 30 روز در روزنامه رسمی دوم اعلام ثبتی شده و تمامی هزینه ها پرداخت شود .
تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از نظر نوع کارکرد
ثبت شرکت و برند تفاوتی مثل آسمان و زمین را دارا است ، ثبت شرکت دارای شخصیت حقوقی بوده و ثبت برند دارای تنها اسمی است که برای محصول و خدمات در نظر گرفته می شود . ثبت شرکت دارای مدت زمان نبوده در صورتی که ثبت برند یک مدت قانونی داشته و مدت آن را نمی توان تغیییر داد .
ثبت برند مدت اعتبار 10 ساله دارد و در چهارچوب قانون بوده ، پس از گذشت 6 ماه از تاریخ قانونی اعلام شده برای اتمام اعتبار می توان تمدید مجدد را انجام داد . با ثبت شرکت فعالیت های تجاری طبق اساسنامه تعریف می شود ولی ثبت برند به این صورت نبوده و با این ثبت به کالا و خدمات خود نامی تعلق گرفته و با آن نام شناخته می شود .
تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند از لحاظ مالیات
برخی از اشخاص که ثبت برند انجام می دهند این امر را نمی دانند که ثبت برند درارای هیچ گونه مالیاتی نبود و اما ثبت شرکت قاعده متفاوتی را در بحث مالیات به همراه دارد . فعالیت های یک شرکت میزان مالیات آن را رقم می زند . دارندگان شرکت باید پس از دو ماه پرونده مالیاتی را تشکیل دهند و اگر ظرف تاریخ بیان شده این کار را انجام ندهد جریمه سنگینی را باید پرداخت نماید .
تفاوت ثبت شرکت با ثبت برند به جهت مزایای قانونی
هر یک از ثبت ها ( شرکت یا برند ) دارای مزایای منحصر بفردی است و به هیچ وجه نمی توان بیان کرد که کدام امتیاز بالاتری دارد .
- با ثبت شرکت یک قالب شخصیت حقوقی به کسب و کارتان داده می شود و شرکا تقسیم مسئولیت دارند . اما ثبت برند به این صورت نبوده و فقط می توان از نظر انحصاری بودن از آن استفاده نمود .
- اشخاص حقوقی ثبت شرکت را انجام می دهند و اشخاص حقیقی ثبت برند را خواهند داشت .
- شرکت ها و برندها هر دو دارای اوراق رسمی هستند که در مراجع قانونی ( دادگاه ها ) قابل استناد می باشند .
- با ثبت شرکت می توان در تمامی مناقصات و مزایده ها شرکت کرد .
- ثبت برند به مانند مال بوده و می توان آن را منتقل کرد و اما ثبت شرکت نیز چون شخص حقوقی است می تواند واگذار کند .
- اگراعتبار برندی که ثبت شده است تمدید نشود این نام را واگذار می کنند .
- ثبت برند جنبه تبلیغاتی داشته ولی با استفاده از ثبت شرکت می توان وام های دولتی دریافت نمود .
امتیاز خود را ثبت کنید