whatsapp
الو اپلای
شرایط ثبت نام در مدارس ترکیه

راهنمای جامع مدارس ترکیه

مدارس ترکیه از سمت بسیاری از والدین ایرانی که درصدد هستند فرزندان خود را برای تحصیل در ترکیه به خارج از کشور ببرند مورد توجه قرار گرفته است. می توان به جرات گفت که تحصیلات فرزندان یکی از مهم ترین دغدغه های والدین می باشد.

مشاوره رایگان
راهنمای جامع مدارس ترکیه
اطلاعات بیشتر

مدارس بین المللی

اطلاعات بیشتر

مدارس IB

اطلاعات بیشتر

مدارس آمریکایی

اطلاعات بیشتر

مدارس دولتی

اطلاعات بیشتر

مدارس خصوصی

اطلاعات بیشتر

مدارس فرانسوی

اطلاعات بیشتر

مدارس فوتبال

اطلاعات بیشتر

مدارس ایرانی

اطلاعات بیشتر

توضیحات

مدارس ترکیه از سمت بسیاری از والدین ایرانی که درصدد هستند فرزندان خود را برای تحصیل در ترکیه به خارج از کشور ببرند مورد توجه قرار گرفته است. می توان به جرات گفت که تحصیلات فرزندان یکی از مهم ترین دغدغه های والدین می باشد.

این دغدغه را می توان حتی در پایه های تحصیلی ابتدایی نیز مشاهده کرد. به خصوص زمانی این مسئله اوج می گیرد که والدین در نظر داشته باشند برای اخذ اقامت در ترکیه و یا اخذ شهروندی ترکیه اقدام کنند.

حتی در برخی از موارد ما شاهد هستیم که والدین از مدارس بین المللی ترکیه به عنوان یک سکوی پرتاب استفاده می کنند تا فرزندانشان را برای تحصیلات مقاطع بالاتر به کشورهای اروپایی و آمریکا بفرستند.

بر خلاف ایران که سیستم آموزش پرورش بسیار بسته ای دارد و مدارس بین المللی منحصرا در اختیار کارمندان سفارت خانه های همان کشور می باشد در ترکیه شما می توانید مدارس بین المللی متنوعی را ببینید که دانش آموزان با دارا بودن شرایط اعلامی از سمت مدرسه به راحتی می توانند در آنجا مشغول به تحصیل شوند.

تمام مدارس ترکیه زیر نظر بخش بین الملل آموزش و پرورش ترکیه می باشند به همین دلیل شما با خیال راحت می توانید یکی از مدارس کشور ترکیه را برای تحصیل فرزندانتان انتخاب کنید.

در این مقاله سعی کرده ایم تا شما را با انواع مدارس در ترکیه آشنا کنیم تا در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه را داشته باشید با خیال راحت و با در دست داشتن اطلاعات جامع بتوانید برای ثبت نام فرزندانتان در مدارس ترکیه تصمیم بگیرید.

مدارس ترکیه

 

مدارس دولتی ترکیه

مدارس دولتی در ترکیه بیشترین تعداد از انواع مدارس در شهرهای مختلف این کشور را تشکیل می دهند. اکثر دروس در این مدارس به زبان ترکی ارائه می شوند و دانش آموزانی که می خواهند در این مدارس تحصیل کنند باید به صورت کامل به زبان ترکی مسلط باشند.

درصد بالایی از این مدارس برای تعیین سطح زبان دانش آموزان به یک مصاحبه شفاهی اکتفاء می کنند ولی در برخی از مدارس ممکن است از دانش آموز خواسه شود که در آزمون تومر شرکت کنند.

امکانات مدارس دولتی به نسبت مدارس خصوصی ممکن است پایین تر باشد ولیکن شما به راحتی می توانید با بررسی های بیشتر مدارس بسیار خوب دولتی را در شهر محل اقامت خود پیدا کنید. در بسیاری از مدارس ترکیه شما می توانید شاهد مهدکودک های دولتی نیز باشید.

در نظر داشته باشید که آموزش رسمی در ترکیه از 3 سالگی آغاز می شود البته این آموزش ها از طریق بازی و موسیقی انجام می شود.

سال آخر در مهد کودک های ترکیه مقطع پیش دبستانی است که اجباری می باشد. مهد کودک و یا مدارس دولتی ترکیه هزینه های بسیار ناچیزی را از والدین دریافت می کنند. برای افرادی که کیملیک کارت ترکیه را دارند چه اقامت توریستی و چه اقامت دایم، هزینه ثبت نام رایگان می باشد.

مدارس خصوصی ترکیه

مدارس خصوصی ترکیه

مدارس خصوصی در ترکیه برخلاف مدارس دولتی دارای شهریه های مختلفی می باشند. این شهریه ها با توجه به امکانات مدرسه ممکن است با یکدیگر بسیار متفاوت باشند.

در این مدارس نیز زبان رسمی تدریس ترکی می باشد. البته در این مدارس زبان دوم که عموما زبان انگلیسی می باشد نیز آموزش داده می شود.

در برخی از این مدارس تدریس موسیقی و همچنین رشته های مختلف ورزش نیز رایج است. شهریه این مدارس به عوامل مختلفی بستگی دارد به مانند: مقطع تحصیلی، چند زبانه بودن مدرسه، سرویس، نهار و میان وعده، امکانات ورزشی مدرسه و … .

میانگین شهریه مدارس خصوصی ترکیه 15000 لیر به صورت سالانه می باشد که بستگی به شرایط پرداخت والدین می توانند در چند قسط این مبلغ را به مدرسه پرداخت نمایند.

هزینه سرویس به صورت مجزا از والدین دریافت می گردد. عموما مدارس خصوصی در ترکیه جزء مدارس دوزبانه ترکیه محسوب می گردند.

 

مدارس ایرانی ترکیه

مدارس ترکیه برای ایرانیان بسیار محدود می باشد. مدارس ایرانی در ترکیه عبارتند از مجتمع آموزشی فجر استانبول و مجتمع آموزشی 22 بهمن در آنکارا. هر دو این مدارس زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و همچنین سفارت جمهوری اسلامی ایران می باشند.

اغلب کلاس ها در این دو مدرسه به صورت مختلط برگزار می شود مگر این که تعداد دانش آموزان به حد نصاب برسند.

مدرسه فجر استانبول در منطقه فاتیح و سلطان احمد واقع شده است و مدرسه 22 بهمن در آنکارا در خیابان رشید غالب و جنب رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته اند.

در این دو مدرسه فقط رشته های علوم تجربی و ریاضی فیزیک ارایه می شود به همین دلیل رشته های کاردانش، فنی و حرفه ای و انسانی در مدارس ایرانی ترکیه ارایه نمی شود. همچنین کلاس ها از ساعت 8/15 دقیقه شروع می شوند و در ساعت 13/30 به اتمام می رسند.

در بعد از ظهرها کلاس های تقویتی برای دانش آموزان برگزار می گردد. در هر دو مجتمع آموزشی مقاطع تحصیلی پیش دبستانی تا دیپلم و پیش دانشگاهی را پذیرا می باشد.

زبان رسمی آموزشی در این مدارس فارسی بوده و دانش آموزان همان مطالب درسی را میخوانند که هم سن های آنها در ایران می خوانند.

مدارس ایرانی ترکیه

شهریه این مدارس با توجه به مقطع تحصیلی مابین 500 الی 900 دلار در سال می باشد. برای ثبت نام در این مدارس نیز ارایه کارت اقامت ترکیه برای والدین و دانش آموزان الزامی می باشد.

مهم ترین نکته ای که در رابطه با ثبت نام در این مدارس باید بدانید این موضوع است که با توجه به افزایش تقاضای تحصیل در ترکیه به خصوص مدارس ایرانی ترکیه، ظرفیت این مدارس محدود می باشد به همین دلیل بهتر است در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارید در اسرع وقت نسبت به آماده کردن مدارک اقامت ترکیه و پر کردن فرم راندوو اقدام نمایید.

 

مدارس اینترنشنال ترکیه

تعداد مدارس بین المللی در ترکیه بسیار زیاد است. متقاضیان با داشتن شرایط لازم برای ثبت نام به راحتی می توانند در مدارس آلمانی در ترکیه، مدارس آمریکایی در ترکیه، مدارس فرانسوی در ترکیه و … ثبت نام کنند.

این مدارس وابسته به سفارت های کشورهای مختلف و زیر نظر بخش بین الملل آموزش و پرورش کشور ترکیه می باشند مثلا مدارس آلمانی وابسته به سفارت آلمان در ترکیه می باشند و محتوای دروس زیر نظر آموزش و پرورش آلمان ارایه می شود.

دیپلمی که در این مدارس ارایه می شود دیپلم بین المللی خواهد بود که دانش آموزان را قادر می سازد بدون هیچ گونه محدودیتی تحصیلات خود را در کشورهای اروپایی و آمریکایی ادامه دهند. برای ورود به این مدارس شخص باید دارای شرایط ذکر شده مدرسه باشد .

 

مدارس آمریکایی ترکیه

در ترکیه تعداد مشخصی مدارس بین المللی آمریکایی وجود دارد. دیپلم و سایر مدارک تحصیلی این مدارس توسط سفارت آمریکا به دانش آموزان ارایه می شود.

زبان تحصیلی در این مدارس انگلیسی می باشد و دانش آموزان برای ثبت نام می بایستی آشنایی کاملی با زبان انگلیسی داشته باشند. در مدارس بخش کمی از دروس عمومی به زبان ترکی ارایه می شود.

این امر سبب می شود که برای دانش آموزان اجباری برای آموزش زبان ترکی و حتی در برخی از موارد شرکت در آزمون تومر باشد.

دانش آموزان می بایستی بین 35 الی 40 ساعت در هفته در این مدارس حضور داشته باشند. ساعت شروع مدارس آمریکایی در ترکیه 8/30 صبح می باشد و اتمام آن ساعت 16/30.

مدارس آمریکایی ترکیه

قسمت صبح و بعد الظهر با یک استراحت برای صرف غذا از ساعت 12:00 تا 13:00 از هم جدا می شوند. هزینه ثبت نام در این مدارس بین 10000 الی 28000 دلار در سال می تواند متغیر باشد.

که البته والدین می توانند با هماهنگی مدرسه به صورت تقسیط نیز این هزینه را واریز نمایند. در زیر به برخی از معروفترین مدارس آمریکایی ترکیه اشاره شده است:

  • مدرسه آمریکایی سفیر به آدرس https://safir-school.com
  • مدرسه آمریکایی مف به آدرس سایت https://www.mefis.k12.tr
  • مدرسه آمریکایی اسکودار به آدرس https://www.uaa.k12.tr/en
  • مدرسه آمریکایی استپس به آدرس سایت http://www.sis-k12.net/en
  • مدرسه آمریکایی الجزاری به آدرس سایت http://aljazari.com.tr/
  • مدرسه آمریکایی الیت به آدرس سایت http://www.eliteacademy.school
  • مدرسه آمریکن اسکول به آدرس سایت https://ias.school
  • مدرسه آمریکایی هاروست به آدرس سایت www.harvestschools.net
  • مدرسه آمریکایی برایتس به آدرس سایت http://brightsintschool.com
  • مدرسه آمریکایی ایهسان به آدرس سایت http://ihsan.school

 

مدارس بریتانیایی ترکیه

مدارس اینترنشنال بریتانیایی ترکیه زیر نظر سفارت بریتانیا می باشند و سیستم آموزشی در این مدارس نیز به مانند سیستم آموزشی در انگلستان می باشد. زبان تححصیل در این مدارس انگلیسی می باشد ولیکن برخی از دروس عمومی به زبان ترکی تدریس می گردد به همین دلیل آشنایی دانش آموزان به زبان ترکی الزامی می باشد. البته این استثناء در ارتباط با مدرسه MEF وجود دارد که هیچ کدام از مواد درسی به زبان ترکی ارایه نمی شود.

هزینه تحصیل در این مدارس می تواند در سال تحصیلی از 12000 الی 30000 دلار در سال متغیر باشد. برای ثبت نام در این مدارس داشتن کارت اقامت الزامی می باشد و بدون کارت اقامت ثبت نام در این مدارس امکان پذیر نمی باشد. در زیر به برخی از مدارس بریتانیایی اشاره شده است:

  • مدرسه بریتانیایی بریتش اسکول استانبول به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com/in/istanbul
  • مدرسه بریتانیایی مف به آدرس سایت http://www.mefis.k12.tr/istanbul
  • مدرسه بریتانیایی بارابیا به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com
  • مدرسه بریتانیایی بین المللی استانبول به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com/i
  • مدرسه بریتانیایی گوکگوشاغی به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com

 

مدرسه کانادایی ترکیه

 

مدرسه کانادایی ترکیه

مدارس کانادایی در ترکیه زیر نظر سفارت کانادا می باشند و به زبان انگلیسی تمامی دروس ارایه می شود. دیپلم این مدارس بین المللی می باشد و زیر نظر سفارت کانادا می باشد.

برای افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند تحصیل در این مدرسه مزیت مهمی به شمار می رود. در زیر مدرسه کانادایی آورده شده است:

  • مدرسه بین المللی کانادایی کیستون به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com

 

مدارس فرانسوی ترکیه

مدارس فرانسوی در ترکیه زیر نظر سفارت فرانسه در ترکیه می باشند و به همین دلیل تمام مدارک تحصیلی و دیپلم دانش آموزان از سمت آموزش و پرورش کشور فرانسه داده می شود. دانش کافی در ارتباط با زبان فرانسه و قبولی در امتحان ورودی مدرسه از شرایط ضروری ثبت نام در این مدارس می باشد. در زیر به برخی از بهترین مدارس فرانسوی در کشور ترکیه اشاره شده است:

  • مدرسه بین المللی فرانسوی Lycée Francais Pierre Loti به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com<
  • مدرسه بین المللی فرانسوی Saint Benoit به آدرس سایت https://www.sb.k12.tr/en/
  • مدرسه بین المللی فرانسوی Saint Michel به آدرس سایت https://sm.k12.tr
  • مدرسه بین المللیفرانسوی sainte Pulcherie به آدرس سایت http://eski.sp.k12.tr/
  • مدرسه بین المللی فرانسوی Note Dame de sion به آدرس سایت https://www.ndsion.edu/

 

مدارس آلمانی ترکیه

مدارس آلمانی ترکیه زیر نظر سفارت و آموزش و پرورش آلمان می باشند برای ورود به این مدارس داشتن مدرک زبان آلمانی گوته و یا تلک الزامی می باشد.

 

مدارس آلمانی ترکیه

امکانات مدارس آلمانی به خصوص در دوره دبیرستان بسیار مناسب می باشد و در این مدارس از معلمان نیتیو آلمانی برای آموزش استفاده می شود. در زیر به برخی از این مدارس اشاره شده است:

  • مدرسه بین المللی آلمانی Databes به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com

 

مدارس چند ملیتی در ترکیه

مدارس چند ملیتی و چند زبانه را به راحتی می توانید در ترکیه مشاهده نمایید. در این مدارس دانش آموزان موظف به یادگیری چند زبان هستند و البته که مواد درسی خود را نیز باید به چند زبان آموزش ببینند. در زیر به چند نمونه از مدارس چند ملیتی اشاره شده است:

  • مدرسه چند ملیتی بریتانیایی و عربی Alfayez به آدرس سایت https://www.kazanim-k12.com
  • مدرسه چند ملیتی بریتانیایی و عربی Jasmine به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com
  • مدرسه چند ملیتی بریتانیایی و ترکی Tarabya به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com
  • مدرسه چند ملیتی آلمانی و ترکی Alkev به آدرس سایت https://www.international-schools-database.com

 

مدارس IB در ترکیه

علاوه بر مدارس بین المللی نوع خاصی از مدارس در ترکیه به نام مدارس (IB International Baccalaureate نیز وجود دارند که دارای ویژگی های خاصی می باشند.

این برنامه جامع در ترکیه فقط آموزش های دبیرستانی را پوشش می دهد. در واقع می توان گفت accalaureate International (IB) یک برنامه دیپلم است که توسط سازمان بین المللی کارشناسی (IBO) که مقر آن در ژنو سوئیس مستقر هست در بسیاری از کشورهای جهان یعنی بالغ بر 150 کشور در حال اجرا می باشد.

ابن برنامه برای دانش آموزان بین سنین 16-19 ساله طراحی شده است . شاید برای شما سوال باشد که هدف از این نوع مدارس چه می تواند باشد؟

می توان گفت دانش آموزان از پایه های یازدهم و دوزادهم می بایستی با مفاهیمی مانند شهروندان جهانی، صلح جهانی آشنا شوند.

همچنین آموزش هایی جهت بالا بردن عزت نفس و خود نظم دهی دانش آموزان در این مدارس انجام می شود. دانش آموزان با فرهنگ های مختلف آشنا می شوند. در این برنامه دانشجویان باید شش حوزه را به صورت همزمان بگذرانند. شش حوزه پیرامون:

  • زبان مادری
  • زبان دوم
  • دروس حوزه اجتماعی(تاریخ ، جغرافیا ، جامعه شناسی ، روانشناسی ، اقتصاد)
  • دروس حوزه علوم تجربی( زیست شناسی، فیزیک و شیمی)
  • دروس حوزه ریاضیات (ریاضی، هندسه ، آمار و جبر)
  • هنر رقص ، سینما ، تئاتر ، اقتصاد ، هنرهای تجسمی ، موسیقی ، روابط بین الملل )

برای دریافت این دیپلم دانش آموزان حداقل باید نمره 24 را کسب کنند بالاترین نمره 42 می باشد. این برنامه;به سه زبان انگلیسی ، فرانسوی و اسپانیایی ارایه می شود.

 

کلیات نظام آموزشی در ترکیه

آموزش رسمی در ترکیه از سن 6 سالگی آغاز می گردد و حضور کلیه کودکان در این سن در مدرسه برای شروع تحصیل رسمی اجباری می باشد. آموزش رسمی در ترکیه 12 سال به طول می انجامد و در این بین والدین موظف به فراهم کردن امکانات و شرایطی هستند که کودکان بتوانند در مدرسه حضور داشته باشند. آموزش همگانی به سه دوره تقسیم می شود:

  • دوره اول ابتدایی ( Ilkokul) به مدت 4 سال
  • دوره دوم ابتدایی (OrtaOkul) به مدت 4سال
  • دوره دبیرستان (Lise) به مدت 4 سال

 

دوره های ابتدایی در ترکیه

آموزش در دوره ابتدایی اول و دوره ابتدایی دوم در ترکیه برای تمام افرادی که در این سنین قرار دارند الزامی می باشد.

عموما در دوره ابتدایی اول تاکید مدارس بر آموزش های اولیه به مانند خواندن و نوشتن و محاسبات می باشد؛ این در حالی است که در دوره ابتدایی دوم مدارس دانش آموزان را برای انتخاب رشته تحصیلی خود در سال آخر این دوره آماده ی کنند.

یعنی در واقع دوره دوم را می توان به عنوان پلی در نظر گرفت که دانش آموزان باید تصمیم خود را برای آن چه در آینده می خواهد انجام دهد را با توجه به سلایق و علاقه های خود بگیرد.

تحصیل در دبیرستان های ترکیه

تحصیل در دبیرستان های ترکیه

تحصیل در دبیرستان های ترکیه 3 سال به طول می انجامد. البته با توجه به نوع مدرسه ای که انتخاب می کنید ممکن است این زمان طولانی تر نیز باشد. مثلا در برخی از دبیرستان ها به مانند دبیرستان های آناتولی، دانش آموزان باید یک دوره 1 سال زبان انگلیسی را نیز آموزش ببینند.

این در حالی است که در مدارس مذهبی ترکیه که به نام امام هاتیپ معروف است بیشتر بر آموزش امور دینی و مذهبی و زبان عربی تاکید می شود.

از طرف دیگر دبیرستان های فنی و حرفه ای به مانند هنرستان های کار و دانش و هنرستان های فنی و حرفه ای در ایران هستند. بعد از پایان دبیرستان دانش آموزان بایستی در امتحانات نهایی برای دریافت دیپلم شرکت کنند.

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که دبیرستان های عمومی دانش آموزان را برای ورود به دانشگاه ها آماده می کنند این در حالی است که تاکید مدارس آناتولی بر آموزش زبان دوم و مدارس فنی و حرفه ای بر ورود به بازار کار می باشد.

تعداد ساعات حضور در مدارس از 33 الی 41 ساعت در هفته می تواند متغیر باشد. این ساعت در مدارس اینترنشنال به بالای 60 ساعت در هفته می رشد.

 

مدارک لازم جهت ثبت نام در مدارس ترکیه

در صورتی که فرزند شما زیر 18 سال داشته باشد برای ثبت نام در هر یک از مدارس ترکیه می بایستی حداقل یکی از والدین کارت اقامت ترکیه را داشته باشد.

در صورتی که یکی از والدین در ترکیه حضور خواهد داشت والد دیگر باید رضایت نامه کتبی برای تحصیل فرزندش در ترکیه بدهد که این رضایت نامه باید ترجمه رسمی شود و سپس نوتر سفارت ترکیه در ایران را نیز داشته باشد.

چنانچه قصد داشته باشید فرزند شما در مدرسه ایرانی درس بخواند نیازی به ترجمه مدارک نخواهید داشت در غیر این صورت برای مدارس ترک و بین الملل باید مدارک تحصیلی دانش آموز ترجمه گردد و سپس دنکلیک ( تطبیق) بخورد. برای ثبت نام در مدارس بین المللی ارایه نمره زبان در بسیاری از موراد الزامی می باشد.

همچنین بسیاری از این مدارس دارای آزمون ورودی هستند تا سطح دانش دانش آموزان را مورد ارزیابی قرار دهند.

برای ثبت نام در پایه های ابتدایی علاوه بر کارت اقامت ارایه برگه نفوس خودتان و فرزندتان الزامی می باشد. علاوه بر آن باید آدرس خود را به تایید شهرداری برسانید و سپس در زمان ثبت نام به مدرسه ارایه دهید.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4 از 5 با 20 رای

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .