whatsapp
الو اپلای
مهاجرت

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  31 تیر 1400

تعداد نظرات :  2

مهاجرت چیست؟

این روز ها با توجه به عد توازنی که در پخش ثروت ها و موقعیت ها در دنیا رخ داده است و همچنین با توجه به اینکه حکومت های مختلف در کشور های گوناگون توانسته اند مجموعه قوانین متفاوتی را اجرا نمایند، مهاجرت به عنوان راهی برای دستیابی به شرایط مطلوب شناخته شده و مورد علاقه بسیاری از افراد است. مساله مهاجرت می تواند شامل تعاریف و جزئیات بسیار گسترده ای باشد از سوی دیگر مهاجرت از مقصدی به مقصد دیگر با قوانین و دستورالعمل های جدیدی همراه است. در ادامه این متن تلاش خواهیم کرد شما را با قضایای کلی مهاجرت و روش های مرسوم مهاجرت آشنا نماییم. به یاد داشته باشید این متن به شکل تخصصی بر روی مهاجرت به مقصدی مشخص تمرکز ندارد و تنها شرایط کلی را مورد بررسی قرار می دهد.

تعریف مهاجرت

مهاجرت (Immigration) یکی از پدیده هایی است که اغلب به عنوان سبک زندگی برخی از حیوانات به خصوص پرندگان شناخته می شود. هدف از مهاجرت و چیستی آن، رفتن از جایی به جای دیگر به منظور به دست آوردن نیاز ها و شرایط مطلوب است. این تعریف می تواند تا حد زیادی پدیده مهاجرت را در میان حیوانات توصیف کند اما هنگامی که در خصوص انسان ها صحبت می کنیم این تعریف گستردگی بیشتری پیدا می کند. در میان انسان ها مهاجرت پدیده ای است که به موجب آن فرد به تنهایی و یا به همراه اعضای خانواده خود تصمیم می گیرد محل زندگی و سکنی خود را تغییر دهد و آن را به محل دیگری انتقال دهد.

تغییر محل زندگی در توصیف مهاجرت می تواند رفتن از ساختمانی به ساختمان دیگر، رفتن از شهری به شهر دیگر و یا رفتن از کشوری به کشور دیگر را شامل شود. در واقع نکته اصلی مهاجرت ترک محل زندگی خود و انتقال آن است و گستردگی انتقال نمی تواند تاثیر چندانی بر روی تعریف مهاجرت بگذارد. امروزه اما از واژه مهاجرت به شکل اختصاصی به معنای تغییر محل زندگی از یک کشور به کشور دیگر، اشاره می کند. هنگامی که شما به تنهایی و یا به همراهی دوستان یا خانواده خود تصمیم به ترک کشور خود گفته و زندگی خود را به کشور دیگری انتقال می دهید، در واقع مهاجرت کرده اید.

در هنگام مهاجرت یک تغییر اساسی سایر وجوه زندگی شما را در بر خواهد گرفت. تغییر موقعیت زندگی محدود به تغییر موقعیت جغرافیایی شما نخواهد شد بلکه شما بایستی خود را برای مواجه با فرهنگ ها، هنجار ها، قوانین، آداب و رسوم جدید آماده نمایید. رفتن به یک کشور جدید به منزله رویارویی با جامعه ای جدید به همراه خط فکری و شیوه های زندگی جدید است و سازگاری پیدا کردن با این دست از تغییرات است که توانسته است مهاجرت را تبدیل به یک امر حساس و دشوار نماید.

شما با توجه به موانعی که بر سر راه مهاجرت شما به واسطه قوانین به وجود آمده است با دسته ای از مشکلات مواجه خواهید شد که می توانند امر مهاجرت شما را با شکست مواجه سازند اما چالش اصلی مهاجرت هنگامی شروع می شود که شما برای سازگاری و جا افتادن در محیط جدید با قوانین جدید تلاش می کنید. بسیاری از افراد هستند که در این مرحله با مشکلات جدی شخصی و یا قانونی مواجه شده و اقدام به برگشت می کنند.

شناخت پیدا کردن از مهاجرت و سایر نکات مثبت و منفی آن و همین طور پاسخ دادن به این سوال که (چرا می خواهم مهاجرت کنم؟) می تواند تا حد زیادی هم شما را در مراحل آماده سازی ملزومات مهاجرت راهنمایی کند و هم شما را برای رویارویی با تغییرات و چالش های پس از مهاجرت آماده نماید.

انواع مهاجرت

با توجه به حوزه و دلایلی که برای مهاجرت مدنظر قرار می گیرند می توان دسته بندی های مختلف را برای مهاجرت اعمال نمود. به طور کلی مهاجرت به 3 دسته کلی تقسیم می شود. این سه دسته به شرح زیر خواهند بود:

1.     مهاجرت خارجی

معنای مرسوم مهاجرت، مهاجرت خارجی است که میان دو کشور انجام می شود. در این شیوه از مهاجرت هدف دستیابی به ثروت، منابع طبیعی، آزادی، امنیت و رفاه بیشتر است.

2.     پناهندگی

این شیوه از مهاجرت به واسطه نوعی از اجبار صورت می گیرد. عوامل دافعه آسیب زا در کشور مبدا شرایطی را به وجود می آورد که بسیاری از شهروندان مجبور به مهاجرت و زندگی در کشور جدیدی می شوند. پناهندگی به عنوان زیر مجموعه مهاجرت خارجی محسوب می شود اما با توجه به اینکه به میل و خواسته واقعی افراد انجام نمی شود برای آن اغلب دسته بندی جداگانه ای در نظر گرفته می شود.

3.     مهاجرت داخلی

مهاجرت داخلی بیشتر به سفر افراد در داخل مرز ها و از ناحیه ای به ناحیه دیگر گفته می شود و امروزه معنای آن چندان مورد استفاده واقع نمی شود. این نوع مهاجرت خود به دو دسته زیر تقسیم بندی می شود:

  • مهاجرت روزانه: افراد به موجب کار یا تحصیل به شهر های بزرگ و یا مناطق اطراف خود می روند. در این نوع از مهاجرت محل زندگی فرد ثابت خواهند ماند و تنها کار یا تحصیل او انتقال پیدا می کنند.
  • مهاجرت فصلی: این نوع مهاجرت بیشتر مختص سبک زندگی عشایر و کوچ نشینان است. در مهاجرت های فصلی با توجه به مواردی مانند آب و هوا و فرصت های آسان تر زندگی در طبیعت در نیمه های سال به مکان جدیدی نقل مکان می شود. جلوه دیگر مهاجرت های فصلی مربوط به کارگرانی می شود که در فصول مختلف به منظور آبیاری یا میوه چینی از شهری به شهر دیگر می روند.

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، با اینکه تعریف ها و جزئیات زیادی برای کلمه (مهاجرت) وجود دارد با این حال همواره منظور انتقال از کشوری به کشور دیگر یا همان (مهاجرت خارجی) است.

چرا مهاجرت می کنیم؟

مهاجرت سختی های بسیار زیادی را با خود به همراه خواهد داشت حتی اگر شما بتوانید تمامی شرایط و ملزومات یک سفر و زندگی آسان را پس از مهاجرت فراهم کنید باز هم دشواری های محیطی بسیاری مانند شهروند درجه دو بودن، نژاد پرستی ها و مواردی از این دست موجود هستند که می توانند زندگی جدید پس از مهاجرت را سخت و دشوار کنند. با وجود این حقایق همچنان میل افراد برای مهاجرت زیاد است و مهاجرت جزو اهداف بسیاری از افراد است. برای مهاجرت اغلب دلایل بسیاری محکمی وجود دارد که افراد به واسطه آن ها سختی های مهاجرت را به جان می خرند. از نمونه چرایی های مهاجرت می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:

  • آرامش و امنیت: افرادی که در کشور های جنگ زده زندگی می کنند و یا افرادی که به دلایل مختلف حکومت داخلی آن ها با آشوب هایی همراه است، ترجیح می دهند به کشور هایی با آرامش و امنیت بیشتر مهاجرت کنند. شهروندان کشور هایی مانند افغانستان، سوریه و…. با توجه به عدم امنیت جانی و همین طور عدم وجود آرامش برای طی نمودن روال معمول زندگی خود اغلب تصمیم به مهاجرت به کشوری با امنیت بیشتر و آرامش و ثبات بیشتر می گیرند. این دلیل مهاجرت می تواند یکی از اساسی ترین و با اهمیت ترین علل مهاجرت باشد. مهاجرت در این شرایط اغلب به شکل خانوادگی انجام می پذیرد.
  • دنباله روی از عقاید: با توجه به فرهنگ ها و هنجار های موجود در هر کشور دسته ای از عقاید هستند که غیرقابل قبول شناخته می شوند و حتی باور به آن ها می تواند امنیت اشخاص را به خطر بیندازد. در چنین موقعیت هایی افراد تصمیم می گیرند به کشور هایی سفر کنند که عقایدشان در آنجا پذیرفته شده است و خطری آن ها را تهدید نمی کند. انواع مسائلی مانند دین، گرایش جنسی و… از جمله مسائلی هستند که افراد به موجب آن ها ممگن است در یک کشور تحقیر شده و یا محدود شوند که به کمک مهاجرت به کشوری با قوانین سازگار تر می توان آسودگی و امنیت بیشتری را به دست آورد.
  • فرصت های تحصیلی و شغلی: با وجود اینکه این روز ها اغلب کشور ها به دانشگاه ها و سیستم های آموزشی برای رشته های مختلف مجهز هستند و همچنین موقعیت های شغلی بسیار متنوعی در آن ها وجود دارد اما کشور هایی هستند که امتیازات بیشتر را با کیفیت بالا تر در این زمینه ها ارائه می دهند. افراد بسیاری هستند که به منظور ادامه تحصیل و یا بهره مندی از آموزش های حرفه ای تر و با کیفیت تر قصد مهاجرت می کنند. بسیاری از کشور ها هستند که با توجه به زیر ساخت های خود می توانند فرصت های شغلی بهتر و بیشتری را برای افراد با صلاحیت فراهم کنند. مهاجرت های تحصیلی و یا کاری اغلب به شکل تنهایی انجام می شوند و بسیار محبوب هستند.
  • اقتصاد: مسائل مالی از موضوعاتی هستند که می توانند تمامی وجوه زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار بدهند. بسیاری از کشور ها با توجه به سیستم اقتصادی خود می توانند شرایط اقتصادی بهتر و با ثبات تری را به شهروندان خود ارائه بدهند. مسائلی مانند بالا بودن ارزش پول ملی، بازار کار گسترده، نرخ بیکاری پایین، امکان پیشرفت بدون حد و مرز ،تورم پایین و مواردی از این دست می توانند اقتصاد یک کشور را تقویت کنند و از این رو آن کشور برای مهاجرت به قصد کسب درآمد مناسب شناخته شود. کشور های صنعتی به عنوان بهترین انتخاب ها به منظور کسب درآمد شناخته می شوند. مهاجرت به این بهانه اغلب نیاز به سرمایه اولیه خواهد داشت.
  • معضلات سیاسی: هر کشوری صاحب حکومت مختص به خود و قوانین اجرای مختص به خود است. این حکومت می تواند مخالفان و موافقان بسیاری داشته باشد. کشور هایی که قوانین سیاسی خشک و غیر منعطف داشته و مسائلی مانند آزادی بیان و عقیده در آن ها کم رنگ است اغلب شهروندان مخالف را وادار به مهاجرت می کند. بسیاری از افراد به دلیل خفقان های سیاسی موجود در کشور خود و همچنین به واسطه نا برابری های سیاسی اعمال شده تصمیم می گیرند به کشور هایی مهاجرت کنند که آزادی و عدالت سیاسی بیشتری در آن ها حاکم است. در این نوع مهاجرت ها گاهی اوقات فرد به واسطه اعمال سیاسی خود و برای حفظ امنیت خود چاره ای جز انتخاب مهاجرت و تغییر محل زندگی خود را ندارد.
  • سلیقه: افرادی نیز هستند که تنها به واسطه علاقه ای که به کشور خاصی دارند و یا با توجه به سلیقه خود دست به مهاجرت بزنند. در این شیوه از مهاجرت مسائلی مانند موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و گزینه هایی از این دست می توانند تعیین کننده باشند. افراد کمی هستند که تنها به دلیل علاقه خود دست به مهاجرت می زنند اما با این وجود نمی توان منکر وجود اهمیت علاقه به کشوری خاص برای مهاجرت شد.

عللی که به شکل موردی تا به اینجا ذکر شدند از اصلی ترین دلایل و علل مهاجرت هستند. همان طور که مشاهده می کنید در اکثر مواقع افراد به امید داشتن زندگی بهتر و فردا هایی روشن تر دست به مهاجرت زده و سختی های آن را متحمل می شوند. ممکن است علل دیگری هم به ذهن شما برای مهاجرت برسد اما می توان گفت تمامی دلایل به نحوی در زیر مجموعه، کسب رضایت و فرصت بیشتر قرار می گیرند. حال این حس رضایت و یا فرصت می تواند با توجه به شرایط هر شخص در زمینه های مختلفی قرار بگیرد.

مهاجرت چیست؟

انواع راه های مهاجرت

دلایل بسیار زیادی برای مهاجرت وجود دارد. هر یک از این دلایل برای محقق شدن روش های مختلفی را خواهند داشت. هر کشور برای پذیرفتن مهاجر به بهانه های مختلف روش ها و قوانین خاص خود را اعمال خواهد کرد که برای آگاهی از آن ها بایستی به شکل مشخص و همین طور به روز به دنبال اطلاعات بگردید. با وجود این مسائل می توان راه هایی را عنوان نمود که مشترکا در میان کشور ها وجود دارند و جزئیات مربوط به آن ها متفاوت است. از انواع مرسوم و رایج شیوه های مهاجرت می توان به نمونه های زیر اشاره نمود:

· مهاجرت تحصیلی

یکی از مرسوم ترین و ایمن ترین شیوه های مهاجرت، مهاجرت تحصیلی به واسطه ویزای تحصیلی است. این نوع مهاجرت به شکل ویژه مختص محصلان در پایه های تحصیلی گوناگون به خصوص دوره های دانشگاهی است. در این نوع از مهاجرت شما نیاز خواهید داشت از یکی از دانشگاه ها و یا مدارس کشور مقصد مدنظر خود، پذیرش بگیرید. با دریافت پذیرش شما می توانید اقدامات تهیه ویزا و اقامت های کوتاه مدت را فراهم کنید. به مرور زمان و با طی کردن مراحل قانونی و فراهم نمودن شرایط مناسب شما می توانید اقامت دائم کشور مدنظر خود را دریافت نمایید.

مقاله پیشنهادی:
تحصیل در ترکیه در سال 2021

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی

مدارکی که شما برای مهاجرت تحصیلی به آن ها نیاز دارید اغلب شامل مدرک زبان تافل یا آیلتس، مدرک زبان مخصوص به کشور مورد نظر( به طور مثال شما برای دانشگاه های آلمان با توجه به مقطع خود نیاز به مدرک زبان آلمانی سطوح B خواهید داشت)، مدرک تحصیلی پایه پیشین، مدارک مربوط به افتخارات تحصیلی، توصیه نامه های اساتید و….خواهند بود. جزئیات این مدارک، نمره های قابل قبول آن ها و کم و کاست های مربوط به هر مدرک با توجه به قوانین دانشگاه و کشور مذکور و همچنین رشته تحصیلی متفاوت خواهد بود. شما می توانید به کمک سایت دانشگاه مدنظر خود و مطالعه قوانین به روز کشور مقصد؛ از لیست مدارک و شرایط پذیرش آگاهی پیدا کنید.

مزایای ویزای تحصیلی

مهاجرت تحصیلی می تواند فرصت ها و امتیازات بسیاری را با خود به همراه داشته باشد که به موجب آن ها شما فرایندی آسان تر و سریع تر را پشت سر بگذارید. از نمونه این مزایا می توان به مواردی مانند:

  • امکان تهیه خوابگاه و محل اقامت با هزینه کمتر و امنیت و آسایش بیشتر
  • امکان انجام کار های پاره وقت در محیط دانشگاه یا غیره برای کسب درآمد
  • بهره مندی از تسهیلات در حین تحصیل
  • سازگاری بهتر با محیط
  • افزایش شانس پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب

اشاره نمود. شما می توانید با انتخاب دانشگاه های مناسب از تسهیلات و کمک هزینه های زیادی بهره مند شوید که مهاجرت را برای شما ساده می کنند البته مهم خواهد بود که شما شایستگی های لازم را در دوره تحصیلی خود داشته باشید و بتوانید فرا تر از انتظارات موجود ظاهر شوید.

· مهاجرت کاری- جاب آفر

مهاجرت های کاری از نمونه مهاجرت هایی هستند که شما برای کسب اطلاعات در خصوص آن ها بایستی حتما نیاز ها و شرایط کشور مقصد را مدنظر قرار دهید. هر کشوری با توجه به مشاغلی که درون آن ها نیروی کار نیاز دارد، شرایط ویژه ای را برای پذیرش مهاجر متخصص در آن مشاغل فراهم می آورد. به طور مثال در کشور آلمان نیروی کار کارگر و نیرو های خدماتی بسیار مورد نیاز هستند. از این رو کشور آلمان شرایطی را به وجود آورده است تا افرادی که قصد مهاجرت کاری را دارند در حرفه ها مورد نیاز آموزش دیده و یا کاریابی کنند. در این مهاجرت ها شما می توانید با یافتن کار مورد نظر خود و استخدام شدن توسط شرکت ها و موسسات مختلف اقامت بگیرید.

در این شیوه از مهاجرت شما می توانید از پیش برای شرکت های گوناگون رزومه بفرستید و یا می توانید با تهیه ویزای کاری در یک بازه مشخص درون کشور مقصد به دنبال شغل بگردید. هر کشور شرایط کاریابی و استخدام را در مشاغل خاصی ساپورت و پشتیبانی می کند. شما به کمک مدارک فنی و حرفه ای خود و یا سایر سوابق کاری و همین طور انواع مدارک و افتخارات شغلی که دارید می توانید از این نوع ویزا و مهاجرت استفاده نمایید. در این شیوه از مهاجرت مدارک زبان به عنوان امتیاز محسوب می شوند اما اغلب ضروری نیستند.

مزایای ویزای کاری

شما به کمک ویزای کاری می توانید پس از مهاجرت نیز حرفه خود را دنبال نمایید و به سرعت کسب درآمد کنید. تهیه ویزا و همین طور مهاجرت به این روش هزینه های به مراتب کم تری را به شما تحمیل خواهد کرد البته برای اینکه در این نوع از مهاجرت موفق شوید نیاز به شانس زیادی دارید.

·مهاجرت سرمایه گذاری

اگر سرمایه زیادی قصد دارید و یا می خواهید در عین مهاجرت کسب و کار خود را نیز گسترش دهید، مهاجرت به کمک سرمایه گذاری می تواند یک انتخاب بسیار هوشمندانه باشد. در این شیوه شما مقدار مشخصی از سرمایه خود را به واحد پول کشور مدنظر خود تبدیل نموده اید و سپس به کمک آن اقدام به کارآفرینی خواهید کرد. ثبت انواع شرکت ها، خرید سهام، خرید خانه و املاک، انتقال شعبات کاری و مواردی از این دست از نمونه زیر مجموعه های مهاجرت با سرمایه گذاری هستند.

اگر قصد دارید از این شیوه استفاده نمایید دقت داشته باشید که قوانین تجاری و مهاجرت کشور مدنظر خود را به دقت مطالعه کنید و سپس با توجه به شرایط موجود بهترین بیزینس یا سرمایه گذاری را انتخاب کنید. در صورتی که ایده ای برای تولیدات جدید یا نوآورانه در ذهن دارید بهتر است سرمایه گذاری خود را در خصوص آن انجام دهید. اغلب کشور های صنعتی و بزرگ حمایت های خوبی نسبت به ایده های جدید از خود نشان خواهند داد. به کمک سرمایه گذاری و کسب و کار شما می توانید به مرور زمان صاحب اقامت دائم شوید البته موارد قانونی بسیاری هستند که شما بایستی آن ها را رعایت نمایید.

مزایای مهاجرت با سرمایه گذاری

در این شیوه از مهاجرت شما می توانید با سرعت بیشتری در کشور مقصد خود پذیرفته شوید و با توجه به سرمایه خود می توانید از امتیازات و رفتار های بهتری بهره مند شوید. با توجه به کیفیت کار شما و قدرت اقتصادی کشور مدنظر انتظار می رود میزان سوددهی و کسب درآمد شما به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند و شما فرصت این را داشته باشید که با سایر کشور های جهان ارتباط برقرار کنید. دقت داشته باشید که برای این نوع مهاجرت شما نیاز به دانش اقتصادی، سرمایه کافی، پس انداز و آشنایی به روال های قانونی خواهید داشت.

· مهاجرت از طریق ازدواج

بسیاری از کشور ها این امکان را به وجود آورده اند تا شهروندان رسمی آن ها در صورت ازدواج با شخصی خارجی بتوانند برای همسر خود نیز اقامت بگیرند. برخی از کشور ها این امتیاز را برای همسران مردان و زنان خود قائل شده اند و برخی دیگر این این امتیاز را تنها برای همسران مردان خود اعمال نموده اند. هر کشور قوانین خاصی را برای دریافت اقامت بدین واسطه تعیین نموده است و در برخی از کشور ها در صورت طلاق، اقامت شخص از بین می رود. این شیوه می تواند یکی از روش های به ظاهر ساده اما پر ریسک باشد. با توجه به سوءاستفاده هایی که از این قانون می شود، دولت ها نظارت ها و تبصره های سفت و سختی را تعبیه کرده اند.

· مهاجرت از طریق تولد

یکی از حقوقی که برخی از کشوران آن را قائل می شوند حق خاک است. حق خاک بدین معنی است که اگر نوزادی در کشوری متولد شود حتی اگر پدر و مادر او از شهروندان رسمی نباشند، نوزاد متولد شده به عنوان شهروند آن کشور محسوب شده و می تواند از حقوق شهروندی بهره مند شود. از نمونه کشور هایی که چنین قانونی در آن اجرا می شود می توان به کانادا اشاره نمود. در برخی از کشور ها نیز علاوه بر خود نوزاد، والدین او نیز می توانند اقامت آن کشور را دریافت نمایند.

استفاده از این روش احتیاج به سرمایه خواهد داشت. شما به سرمایه کافی برای گذراندن هفته های آخر بارداری در کشور مقصد و همچنین هزینه آزاد بیمارستان ها خواهید داشت علاوه بر این در ابتدا باید بتوانید به کمک انواع ویزا های کار یا تحصیل و یا موقت به کشور مدنظر خود سفر کنید. به یاد داشته باشید که در خصوص کشور هایی مانند کانادا که به والدین نوزاد حقوق شهروندی ارائه نمی دهد، شما بایستی پس از زایمان به همراه فرزند خود از کانادا خارج شوید. در چنین مواردی فرزند می تواند بدون محدودیت به کشور مدنظر سفر کند و حتی می تواند پس از بلوغ به کمک دعوت نامه و یا اسپانسر شیپ ها، اقامت والدین خود را نیز در کشور مذکور ممکن سازد.

قوانین مربوط به حق خاک یا مهاجرت به کمک تولد کم کم در حال منسوخ شدن است و می توان گفت از نمونه قوانینی است که قرار است به تاریخ بپیوندد.

·مهاجرت استارت آپی

این نوع ویزا و شیوه مهاجرت مخصوص کسانی است که ایده ای نوآورانه در دست دارند که می تواند در بازه زمانی کوتاهی نتیجه بخش باشد. شما می توانید ایده خود را تشریح نموده و برای کشور مقصد ارسال نمایید. در صورتی که کیفیت ایده شما مورد تایید واقع شد شما می توانید با دریافت اقامت موقت به کشور مدنظر خود بروید و ادامه روند پرورش ایده را دنبال کنید. پس از اینکه ایده شما در مسیر مناسب خود قرار گرفت و شما توانستید شرایط قانونی را به خوبی رعایت کنید، اقامت دائم شما تایید خواهد شد و مسئولیت شما در قبال ایده حذف می شود. این شیوه از مهاجرت برای برنامه نویسان یک انتخاب عالی خواهد بود.

شما می توانید هم در طول اقامت موقت و هم برای اقامت دائم نسبت به گرفتن اقامت برای اعضای خانواده خود اقدام نمایید. توانایی ساپورت مالی خود و خانواده به همراه مدرک آیلتس و تحصیلات دانشگاهی از لزوم چنین مهاجرتی خواهد بود. قوانین هر کشور نسبت به این شیوه متفاوت خواهد بود.

·مهاجرت ویژه استعداد های درخشان

برخی از کشور ها برای مقام های جهانی در مسابقات ورزشی، علمی یا هنری مانند المپیاد ها و موارد مشابه امتیازات ویژه قائل می شود. کشور های محدودی هستند که چنین شیوه ای از مهاجرت را ساپورت می کنند و قوانین مخصوص به آن مدام در حال تغییر است.

·پناهندگی

این شیوه از مهاجرت یکی از پر ریسک ترین های آن است و اغلب شامل روندی بسیار طولانی و حتی خطرناک است از سوی دیگر احتمال شکست آن زیاد است. برخی از کشور ها مانند استرالیا به افرادی که درون کشور خود به واسطه جنگ، ناامنی های سیاسی و موارد مشابه امنیت جانی ندارند اقامت ارائه می دهد. در این شیوه اغلب افراد با ویزا های توریستی و یا به شکل غیر قانونی به کشور مقصد وارد می شوند و سپس شرایط آن ها در دادگاه ها سنجیده می شود. آن ها بایستی تا آماده شدن حکم خود در کمپ ها اقامت نمایند که اغلب شرایط سختی دارند. پس از بررسی های دادگاه ممکن است آن ها به کشور مبدا خود فرستاده شوند و یا ممکن است در کشور جدید پذیرفته شوند.

بهترین کشور ها برای مهاجرت

انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت بسته به شرایط و امتیازات شما خواهد بود. اگر شما سرمایه بالایی در اختیار دارید مهاجرت به کانادا یا آمریکا به واسطه سرمایه گذاری و کارآفرینی می تواند برای شما مناسب باشد. در صورتی که نمرات بالا و افتخارات تحصیلی زیادی دارید بهتر است سراغ مقاصدی با توان علمی بالا باشید و سراغ کشور های زادگاه دانشگاه های مشهور بروید. کشور هایی مانند ترکیه می توانند برای مهاجرت کم هزینه تر مناسب باشند از سوی دیگر اگر به دنبال کار هستید کشور هایی مانند آلمان و یا استرالیا انتخاب های مناسبی برای شما هستند.

به منظور اینکه بتوانید بهترین تصمیم ممکن را برای انتخاب مقصد مهاجرت بگیرید موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

  • تناسب فرهنگ و آداب و رسوم
  • توجه به رفتار های نژاد پرستانه و یا جنسیت زده
  • مهاجر پذیری کشور
  • تناسب امتیازات شما با نیاز های کشور مقصد
  • انعطاف قوانین کشور مدنظر با نوع مهاجرت شما
  • امنیت و ثبات اقتصادی
  • وضعیت روابط کشور مقصد با ایران
  • در نظر گرفتن آینده نگری های خودتان

با در نظر گرفتن این گزینه ها و توجه به علایق خود می توانید هم بهترین راه مهاجرت را انتخاب کنید هم مناسب ترین مقصد را برگزینید. به یاد داشته باشید که هر کشور تنها از یک یا چند روش مهاجرت پشتیبانی می کند و پذیرش انجام می دهد.

جمع بندی

مهاجرت معانی و دسته بندی های مختلفی را شامل می شود که معنای اصلی آن ترک محل زندگی فعلی و انتقال آن به کشوری جدید به منظور دستیابی به فرصت ها و آسایش بیشتر است. امروزه افراد با توجه به محدودیت ها، خطرات و همین طور نیاز هایی که دارند دست به مهاجرت می زنند. برای مهاجرت با توجه به شرایط هر شخص راه ها و روش های متنوعی وجود دارد که هر یک از این روش ها می توانند مزایا و یا معایب خاص خود را به همراه داشته باشند. مهم است که راه مهاجرت با قوانین و شرایط کشور مقصد تناسب داشته باشد تا بدین وسیله بتوان شانس موفقیت مهاجرت را افزایش داد.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
3.5 از 5 با 2 رای

  • مجله مهاجرت

    1401-11-01 در 7:02 ب.ظ

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟

  • سمیه

    1400-05-18 در 2:32 ق.ظ

    تغریف استانبول را خیلی شنیدم

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .