whatsapp
الو اپلای
کار دانشجویی در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  9 اسفند 1402

تعداد نظرات :  0

شرایط و قوانین کار دانشجویی در ترکیه 2024 [مشاغل محبوب+درآمد]

داشتن شغل دانشجویی در ترکیه شرایط و قوانین خاص خود را دارد. درواقع دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه هستند به دلیل برخورداری از ویزای دانشجویی-تحصیلی نمی‌توانند در حین تحصیل مشغول به کار شوند. با این حال در صورت انجام کار دانشجویی می‌بایست مجوزهای لازم را دریافت کنند و البته به زبان ترکی نیز تسلط کافی داشته باشند. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر درباره چگونگی انجام کار دانشجویی در ترکیه، قوانین و شرایط لازم برای آن، میزان درآمد و نحوه پیدا کردن کار دانشجویی آشنا شوید.

قوانین کار برای دانشجویان خارجی در ترکیه 2024

  • دانشجویان خارجی در ترکیه با دریافت مجوز کار تنها 30 ساعت در هفته حق کار خواهند داشت.
  • باتوجه به قوانین کار در ترکیه دانشجویان خارجی امکان اشتغال در ادارات دولتی یا خصوصی ترکیه را ندارند، مگر آنکه خود شرکت نسبت به اخذ مجوز کار دانشجو اقدام کند.
  • براساس قوانین نیروی کار بین‌المللی در ترکیه دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با دریافت مجوز کار، اجازه کار را خواهند داشت و دانشجویان مقاطع فوق دیپلم و لیسانس پس از یک سال تحصیل می‌توانند نسبت به اشتغال در ترکیه اقدام کنند(دانشجویان مقاطع فوق دیپلم و لیسانس اجازه کار در اولین سال تحصیلی خود را ندارند).
  • اگر دانشجویان فوق دیپلم و لیسانس مشمول دریافت بورسیه تحصیلی شوند حتی پس از فارغ‌التحصیلی نیز امکان دریافت مجوز کار را نخواهند داشت.

قوانین کار برای دانشجویان خارجی در ترکیه 2024

مجوز کار دانشجویی در ترکیه

مطابق با قوانین نیروی کار بین‌المللی، دانشجویان خارجی که در حال تحصیل مقطع کارشناسی ارشد یا دکتر در یک موسسه آموزش عالی در ترکیه هستند، می‌‌توانند نسبت به اشتغال و دریافت مجوز کار از وزارت امور داخله و پلیس ترکیه اقدام کنند. علاوه بر این دانشجویان، افراد محصل در مقطع کاردانی یا کارشناسی نیز امکان اخذ مجوز کار را دارند، اما شرایط آن بدین صورت است که یک سال پس از تحصیل می‌توانند آن را دریافت کنند و پس از دریافت مجوز کار نیز حداکثر 30 ساعت در هفته حق کار خواهند داشت.

به این نکته توجه داشته باشید که کار دانشجویی در ترکیه با ویزای دانشجویی ترکیه امکانپذیر نبوده و به نوعی غیرقانونی است. از طرفی با ارائه مجوزهای کاری لازم به دانشجویان خارجی، آن‌ها از اجازه اقامت دانشجویی معتبر و میزان صحیح حقوق برخوردار خواهند شد. همچنین در صورتی که دانشجو خواهان اشتغال در شرکتی خصوصی باشد، کارفرما باید نسبت به مجوز کار درخواست دهد؛ در غیر این حالت دانشجو بدون مجوز کار امکان فعالیت در شرکت را نخواهد داشت.

مدارک لازم برای دریافت مجوز کار دانشجویی در ترکیه

دانشجویان خارجی که در حال تحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف در دانشگاه‌های ترکیه هستند، برای پیدا کردن مشاغل پاره‌وقت یا شغل دانشجویی در ترکیه باید اجازه کار داشته باشند. از این‌رو برای اخذ مجوز کار باید به اداره مربوطه در ترکیه مراجعه کرده و مدارک زیر را ارائه دهند:

  • تکمیل فرم درخواست اجازه کار
  • کپی پاسپورت معتبر
  • کپی ویزای دانشجویی
  • کپی مدرک تحصیلی
  • کپی ریز نمرات تحصیلی
  • نامه اشتغال از کارفرما

مدارک لازم برای دریافت مجوز کار دانشجویی در ترکیه

پس از ارائه مدارک بازرس مربوطه آن‌ها را بررسی نموده و در مدت زمان 30 روز کاری نتیجه به دانشجو اعلام خواهد شد.

کار دانشجویی برای مقطع لیسانس

همانطور که ذکر کردیم دانشجویان مقاطع فوق دیپلم و لیسانس پس از گذشت یک سال از تحصیل خود می‌توانند نسبت به دریافت مجوز کار و اشتغال در ترکیه اقدام کنند. با این حال از جمله کار دانشجویی برای مقطع لیسانس در ترکیه می‌توان به کار در رستوران، مترجمی، پرستاری، تورلیدر، فروشندگی، تدریس خصوصی، پیک رستوران و کار در چاپخانه‌ها اشاره کرد. البته با توجه به تسلط شما بر زبان ترکی و مهارت شغلی می‌توانید در برخی شرکت‌ها نیز استخدام شوید.

کار دانشجویی برای مقطع لیسانس

کار دانشجویی برای مقطع فوق لیسانس و دکتری

دانشجویان خارجی که در مقطع فوق لیسانس و دکتری در حال تحصیل هستند، می‌توانند پروژه‌های پژوهشی-تحقیقاتی دریافت نموده و از این طریق حقوق دانشجویی داشته باشند. دانشگاه بغازیچی استانبول و دانشگاه فنی خاورمیانه از جمله دانشگاه‌هایی هستند که به دانشجویان خود در زمینه پژوهشی کار دانشجویی ارائه می‌دهند.

نحوه پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه

یافتن کاره پاره وقت در ترکیه به خصوص اگر دانشجو بوده و به زبان ترکی مسلط نباشید کمی چالش‌برانگیز است؛ چراکه اکثر کارفرمایان در این کشور به دنبال نیروهای ترک زبان هستند. با این حال برای پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه با توجه به نوع مهارت و شغل مدنظرتان می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند جستجو در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های کاریابی آنلاین، مراکز کاریابی، صفحات اینستاگرام، پرس‌وجو میان دوستان و اساتید دانشگاه، جستجوی کار در موسسات آموزشی یا برنامه‌های کارآموزی استفاده کنید. از جمله سایت‌های کاریابی معتبر در ترکیه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • kariyer.net
  • tr.indeed.com
  • yenibiris.com
  • iyibiris.com.tr
  • isbul.net
  • secretcv.com
  • eleman.net

نحوه پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه

درآمد کار دانشجویی در ترکیه

گرچه میزان درآمد کار دانشجویی در ترکیه نسبت به کشورهایی نظیر کانادا، فرانسه، آلمان یا آمریکا پایین‌تر است، اما یک دانشجویی خارجی با انجام کار پاره وقت دانشجویی در این کشور می‌تواند درآمدی مابین 100 الی 50 دلار در ماه بدست آورد. در حالت کلی حقوق کار دانشجویی با توجه به فاکتورهای مختلفی نظیر نوع شغل، شهر محل کار، تحصیلات و مهارت دانشجو تعیین خواهد شد. با این حال میزان درآمد یک دانشجو در ترکیه بین 100 الی 200 دلار (3000 تا 6000 لیر) در ماه متغییر خواهد بود.

البته دستمزد ساعتی کار دانشجویی در ترکیه (هر یک ساعت) 22 لیر معادل 1.30 یورو است، در حالی که در آلمان 9 یورو و فرانسه 7 یورو در نظر گرفته می‌شود. البته میزان درآمد کار تمام وقت در ترکیه از 2.000 الی 4.000 دلار متغییر خواهد بود. این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه‌های تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها پایین‌تر بوده و به دانشجویان در حال تحصیل با اشتغال مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.

یافتن کار پس از تحصیل در ترکیه

اگر از یک دانشگاه معتبر ترکیه فارغ‌التحصیل شده‌اید، می‌توانید برای دریافت مجوز کار از اداره مربوطه اقدام کنید. توجه داشته باشید که اجازه کار یک سال پس از فارغ‌التحصیلی به شما ارائه خواهد شد. دانشجویانی که دارای مهارت لازم بوده یا سابقه کار دارند شانس بیشتری برای پیدا کردن کار خواهند داشت. برای پیدا کردن کار پس از تحصیل در ترکیه می‌توانید از طریق سایت‌های کاریابی اقدام کنید یا قادر هستید از طریق راه‌های ارتباطی با کارشناسان الواپلای تماس بفرمایید تا مشاوره لازم را دریافت نمایید.

شهرهای مناسب ترکیه برای کار دانشجویی

کشور ترکیه دارای شهرهای مختلفی است که برای کار دانشجویی مناسب هستند، اما پیدا کردن کار دانشجویی در برخی از این شهرها به دلیل وجود دانشگاه‌های معتبر، امکانات زندگی مناسب و بازار کار پویا بسیار راحت‌تر است. هر چه تعداد دانشگاه‌ها بیشتر باشد، تعداد دانشجوها و درخواست‌ها برای کار دانشجویی نیز بیشتر خواهد بود. شهرهایی همچون آنکارا، استانبول، آنتالیا، بوردو و ازمیر از جمله کلانشهرهای ترکیه بوده و با اینکه هزینه‌ها و شرایط زندگی در آین شهرها سخت‌تر است اما فرصت‌های شغلی دانشجویی به خصوص در استانبول راحت‌تر پیدا خواهد شد.

شهرهای مناسب ترکیه برای کار دانشجویی

انواع کار دانشجویی در بازار کار ترکیه

کارهای دانشجویی متنوعی در بازار کار ترکیه وجود دارد که دانشجویان خارجی می‌توانند در آن‌ها فعالیت داشته باشند. در ادامه به معرفی برخی از مشاغل دانشجویی خواهیم پرداخت.

1. مترجمی

از آنجا که ترکیه مقصد گردشگری بسیاری از افراد در سراسر جهان است، کار ترجمه از جمله مشاغل فعال و پردرآمد محسوب می‌شود. اگر در این زمینه از دانش خوبی برخودار باشید می‌توانید به صورت خصوصی نیز کار مترجمی در ترکیه انجام دهید.

2. معلمی یا تدریس

در ترکیه، دانشجویان خارجی می‌توانند به عنوان معلم در مدارس یا مراکز آموزشی مختلف تدریس کنند، اما شرایط و محدودیت‌هایی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. از جمله این محدودیت‌ها مربوط به مجوز کار است. در بسیاری از کشورها، از جمله ترکیه، داشتن مجوز کار برای انجام فعالیت‌های حرفه‌ای مانند تدریس الزامی است. اگر در زمینه‌های مختلف مانند: موسیقی، نقاشی، ریاضی و فیزیک، تاریخ، هنر یا صحبت کردن به زبان‌های دیگر تسلط کافی دارید و به زبان ترکی نیز مسلط هستید می‌توانید به صورت پاره‌وقت به شغل معلمی مشغول شوید.

3. دستیار خدمات پزشکی

در صورتی که در حوزه پزشکی مشغول به تحصیل هستید، دستیار خدمات پزشکی به عنوان کار دانشجویی در ترکیه بسیار مناسب خواهد بود. خدمات پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای اروپایی در ترکیه ارائه می‌شود و شما قادر هستید با توجه به مهارت‌های ارتباطی و تسلط کافی به زبان ترکی به صورت پاره وقت، به عنوان دستیار خدمات پزشکی در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و کلینیک‌های خصوصی فعالیت داشته و از درآمد دانشجویی برخودار شوید.

4. فعالیت در موزه و گالری های هنری

اگر به حوزه‌های هنری علاقه‌مند بوده و در حال تحصیل رشته هنر در ترکیه هستید، می‌توانید در موزه، گالری‌های هنری فعالیت داشته باشید؛ به ویژه در استانبول که تعداد زیادی موزه‌های تاریخی یا گالری‌های هنری در این شهر وجود دارند. حتی بسیاری از سازمان‌ها، شهرداری یا شرکت‌ها جهت سازماندهی بخش آرشیو خود در جستجوی نیروهای پاره وقت هستند؛ از این‌رو با دانش کافی در زمینه کامپیوتر می‌توانید در این موقعیت فعالیت کنید.

5. دستیار فروش (تجارت بین الملل)

دستیار فروش یا تجارت بین‌المللی نیز از جمله شغل دانشجویی در ترکیه است که با توجه به وجود شرکت‌های مختلف در این زمینه به راحتی می‌توانید استخدام شوید. از آنجا که سالیانه گردشگران بسیاری از سراسر جهان به ترکیه سفر می‌کنند، معاملات تجاری بین‌المللی، واردات و صادرات در اقتصاد این کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین با استخدام در این شرکت‌ها قادر هستید با شرکت‌های دیگر در دنیا ارتباط بگیرید، درخواست‌ها را دریافت نموده و به طور کلی بازاریابی دیجیتالی انجام دهید.

6. تحقیقات دانشگاهی

تحقیقات دانشگاهی به عنوان یک شغل مهم در محیط دانشگاه یا مراکز تحقیقاتی محسوب می‌شود. از این‌رو این مراکز به دنبال افراد توانمند با رزومه علمی قوی هستند. اگر در حال تحصیل کارشناسی ارشد یا دکتر در ترکیه هستید، می‌توانید برای کار دانشجویی تحقیقات دانشگاهی درخواست دهید.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم جزئیات مفیدی در رابطه با کار دانشجویی در ترکیه خدمت شما ارائه دهیم. به خاطر داشته باشید در صورتی که از ویزای تحصیلی برخوردار باشید، امکان اشتغال نخواهید داشت مگر آنکه نسبت به دریافت مجوز کار از وزارت امور داخله و پلیس ترکیه اقدام کنید. جهت کسب راهنمایی بیشتر یا دریافت مشاوره در این زمینه می‌توانید با کارشناسان موسسه معتبر الواپلای تماس بفرمایید.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
اولین کسی باشید که به این پست رای میدهید!

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .