whatsapp
الو اپلای
جریمه اضافه ماندن در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  8 اسفند 1401

تعداد نظرات :  6

جریمه اضافه ماندن در ترکیه

جریمه اضافه ماندن در ترکیه علاوه بر پرداخت مبلغ نقدی، براساس تعداد ماه‌های اضافی که در کشور ترکیه مانده‌اید محاسبه می‌شود و از 3 الی 5 ماه حق ورود به ترکیه را نخواهید داشت. لازم به ذکر است که در موقع خروج از ترکیه نیز می‌توانید جریمه نقدی را به صورت لیر پرداخت کنید.

بنا به قانون شماره۶۴۲۸ ماده ۹ قانون اساسی ترکیه، که در تاریخ ۴/۴/ ۲۰۱۳ صادر شد، نقض قوانین در مورد ویزا، معافیت ویزا، اقامت موقت، مجوز کار از طرف اتباع خارجی، باعث ممنوعیت ورود این افراد  به ترکیه خواهد شد.

اتباع خارجی می توانند از هر ۱۸۰ روز، ۹۰ روز در ترکیه بمانند، و در مدت این ۳ماه نسبت به اقامت خود اقدام کنند، اگر در این مدت اقدام به دریافت اقامت  کرده باشند، اما کارت اقامت خود را دریافت نکرده باشند، هنگام خروج از کشور شامل جریمه نقض قانون اقامت در ترکیه خواهند شد.

جریمه نقدی برای اضافه ماندن در ترکیه

1 ماه ۵۰ دلار
2 ماه ۶۰ دلار
3 ماه ۷۰ دلار
4 ماه 80 دلار
5 ماه 90 دلار
6 ماه 100 دلار
7 ماه 110 دلار
8 ماه 120 دلار

دراین مقاله توضیحات بیشتری در مورد جریمه نقدی و ممنوع الورودی اتباع خارجی در هنگام نقض قانون اقامت خواهیم داد؛

علیرغم نقض حق قانون اقامت در ترکیه، اگر اتباع خارجی با توجه به شرایط زیر اقدام به ترک کشور کرده باشند، شامل مجازات قانونی ورود به ترکیه نمی شوند؛

افرادی که تا سه ماه حق قانونی اقامت خود در ترکیه را نقض کرده اند و قبل از اینکه مقامات مسئول اخطار داده باشند، خود فرد اقدام به خروج از ترکیه کرده باشد، طبق ماده ۴۹۲ قانون کارمزد در قانون اساسی ترکیه، مجازات نقض قانون اقامت آنها شامل جریمه نقدی می شود و اگر این جریمه را پرداخت کرده باشند، جزای ممنوع الورود بودن به ترکیه شامل آنها نمی شود.

 

دلایل ممنوعیت ورود به ترکیه

ممنوعیت ورود به ترکیه به دو صورت می‌تواند اعمال شود؛ نخست برای افرادی که در گذشته بدلایلی مانند تخلف از قوانین و مقررات ترکیه یا دلایل امنیتی یا مشکلات ویزا به این کشور وارد نشده‌اند؛ از این رو ممنوع‌الوورد خواهند شد. حالت دوم برای افرادی که در حال حاضر برای ورود به ترکیه مراجعه می‌کنند؛ ویزای لازم برای ورود به این کشور را ندارند یا در طول مدت اقامت، مدت اعتبار ویزای آن‌ها به پایان رسیده است.

به خاطر داشته باشید که تا زمانی که ممنوعیت لغو نشود نمی‌توانید وارد کشور ترکیه شوید. البته اگر مدت زمان ممنوعیت اعلام شده باشد پس از گذشت 90 روز می‌توانید به ترکیه سفر کنید. به عنوان نمونه اگر به مدت 3 سال به ترکیه ممنوع‌الورود باشید پس از مدت زمان  3 سال و 3 ماه قادر خواهید بود تا به ترکیه بروید.

 

 

افرادی که تا سه ماه ( خود ۳ ماه شامل این قانون نمی شود) حق قانونی اقامت خود در ترکیه را نقض کرده اند و بعد از اینکه مقامات مسئول برای خروج از کشور اخطار داده باشند و تبعه ی خارجی در مدت زمان تعیین شده اقدام به خروج از ترکیه کرده باشد، طبق ماده ۴۹۲ قانون اساسی ترکیه، مجازات نقض قانون اقامت آنها شامل جریمه نقدی می شود و اگر این جریمه را پرداخت کرده باشند، جزای ممنوع الورود بودن به ترکیه شامل آنها نمی شود.

 

شرایط ممنوع الورود بودن اتباع خارجی

باتوجه به نقض حق اقامت در ترکیه، اگر اتباع خارجی براساس شرایط زیر اقدام به ترک ترکیه کرده باشند به مدت یک ماه تا 5 سال حق ورود به ترکیه را نخواهند داشت. درواقع در صورتی که مدت زمان 3 ماه از حق اقامت قانونی آن‌ها در ترکیه گذشته باشد و پیش از اخطار مقامات مسئول آن‌ها مبنی بر خروج از کشور، ترکیه را ترک کنند و جریمه نقدی را پرداخت نمایند براساس مدت زمانی که قانون اقامت را نقض کرده‌اند طبق شرایط زیر حق ورود به ترکیه را ندارند. این شرایط به شرح لیست زیر است:

  • نقض قانون اقامت به مدت ۳ تا ۶ ماه؛ به مدت یک ماه ممنوع الورود
  • نقض قانون اقامت به مدت ۶ ماه تا یک سال؛ به مدت ۳ ماه ممنوع الورود
  • نقض قانون اقامت در ترکیه به مدت ۱ سال تا ۲ سال؛ به مدت ۱ سال ممنوع الورود
  • نقض قانون اقامت در ترکیه به مدت ۲ تا ۳ سال؛ به مدت ۲سال ممنوع الورود
  • نقض قانون اقامت در ترکیه به مدت بیش از ۳ سال؛ به مدت ۵ سال ممنوع الورود

 اتباع خارجی که  مدت زمان اقامت آنها در ترکیه به پایان رسیده باشد و  اقدام به خروج از کشور کرده باشند و یا دپورت شده باشند، با توجه به شرایط زیر به مدت ۳ تا ۵ سال حق ورود به ترکیه را نخواهند داشت ؛

اتباع خارجی که مدت زمان اقامت آنها در ترکیه به پایان رسیده باشد و  قبل از اخطار مقامات مسئول مبنی بر خروج آنها از کشور اقدام کرده باشند، اما جزای نقدی خود را پرداخت نکنند،  از ۳ ماه تا ۵ سال ممنوع الورود می‌شوند

اتباع خارجی که از مدت اقامت آنها تا سه ماه گذشته باشد  و علی رغم اخطار مقامات مسئول و پایان مدت تعیین شده برای خروج آنها از کشور اقدام به ترک کشور نکرده باشند و یا دپورت آن ها از کشور اعلام شده باشد اما آنها از کشور خارج نشده باشند از ۳ ماه تا ۵ سال حق ورود به ترکیه را نخواهند داشت.

 

 

اتباع خارجی که در ترکیه مدت زمان اقامت ترکیه آنها به پایان رسیده باشد و درخواست اقامت آنها تمدید نشده باشد، بدون توجه به پرداخت جریمه نقدی، اگر در مدت تعیین شده برای خروج از کشور اقدام نکرده باشند، از 3 ماه تا ۵ سال حق ورود به ترکیه را نخواهند داشت.

اتباع خارجی که در ترکیه مدت زمان اقامت آنها به پایان رسیده باشد و درخواست اقامت و یا مجوز کار آنها تمدید نشده باشد، بدون توجه به پرداخت جریمه نقدی، اگر در مدت تعیین شده برای خروج از کشور اقدام نکرده باشند، از 3 ماه تا ۵ سال حق ورود به ترکیه را نخواهند داشت.

با توجه به ماده ۴۹۲ قانون کارمزد، بدون توجه به پرداخت جریمه نقدی اتباع خارجی و با توجه به بهره مند شدن از قانون معافیت ویزا که بر اساس آن اتباع خارجی می توانند از هر ۱۸۰ روز ۹۰ در ترکیه بمانند، با پایان این مدت در عرض ۱۰ روز اقدام به تمدید اقامت نکرده باشند، ۳ ماه تا ۵ سال حق ورود به ترکیه را نخواهند.

با توجه به قانون کارمزد، صرف نظر از اینکه جریمه عدم تمدید اقامت توسط اتباع خارجی پرداخت شده و یا نشده باشد، بعد از پایان نظارت اداری، مشمول تعهدات جایگزین می شوند.

 

 

با توجه به قانون کارمزد در ترکیه، صرف نظر از اینکه جریمه عدم تمدید اقامت توسط اتباع خارجی پرداخت شده و یا نشده باشد و توسط مامورین دپورت شده اند .

  • نقض قانون اقامت تا سه ماه، به مدت ۳ ماه ممنوع الورود
  • ۳ نا ۶ ماه نقض قانون اقامت،  به مدت ۶ ماه ممنوع الورود
  • ۶ ماه نا یک سال نقض قانون اقامت،  یک سال ممنوع الورود
  • یک تا ۲ سال نقض قانون اقامت،  یک سال ممنوع الورود
  • بیش از ۲ سال نقض قانون اقامت،  ۵ سال ممنوع الورود خواهند شد.

 

چگونه می توان دیپورتی ترکیه را رفع کرد؟

رفع دیپورتی ترکیه به معنای لغو ممنوعیت ورود به ترکیه و برگشت به این کشور برای افرادی است که در گذشته بدلایل مختلفی مانند تخلف از قوانین و مقررات ترکیه، امنیتی یا مشکلات ویزا به این کشور ممنوع‌الورود شده‌اند.

برای رفع این مشکل ابتدا باید به سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود تماس بگیرید و درخواست بررسی وضعیت خود را ارائه دهید. در این مرحله باید به صورت دقیق شرایطی که باعث دیپورت شدن شما شده است را توضیح داده و اطلاعاتی مانند شماره گذرنامه و مدت زمانی که در ترکیه اقامت داشته‌اید را ارائه کنید.

پس از ارائه اطلاعات لازم، باید منتظر بررسی وضعیت شما توسط مقامات ترکیه باشید. در بعضی موارد، برای رفع دیپورتی ترکیه شما نیاز به پرداخت جریمه یا ارائه اظهارنامه‌ای خاص خواهید داشت تا درخواست شما موردتایید مقامات ترکیه قرار گیرد و ممنوع‌الورودی شما لغو شود، در این صورت است که می‌توانید براحتی به این کشور سفر کنید.

 

نحوه پرداخت جریمه نقدی اضافه ماندن در ترکیه

به طور کلی برای پرداخت جریمه نقدی بدلیل اضافه ماندن در ترکیه می‌توانید به یکی از دفاتر پلیس مرکزی در شهر اقامت خود مراجعه کنید و به صورت لیر جریمه را پرداخت کنید. همچنین در صورتی که بدلیل اضافه ماندن در ترکیه در فرودگاه شما را متوقف کرده‌اند، باتوجه به اینکه در فرودگاه‌ها جایگاه مشخصی برای پرداخت آن وجود دارد؛ با کارت بانکی خود می‌توانید از طریق دستگاه‌های پرداخت الکترونیک جریمه خود را پرداخت کنید. در هر صورت پیش از پرداخت جریمه بهتر است با مراجع مربوطه در ترکیه تماس گرفته و از روش‌های دقیق پرداخت جریمه اضافه ماندن در ترکیه مطلع شوید.

همچنین در صورتی که مبلغ جریمه را در فرودگاه پرداخت نکنید، 3 الی 6 ماه باتوجه به مدت زمان اضافه ماندن در ترکیه برای پرداخت وقت خواهید داشت؛ پس از گذشت این زمان و عدم پرداخت نیز برای مدت مشخصی ممنوع‌الورود خواهید شد.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4 از 5 با 5 رای

  • سیدمرتض اودک

    1402-10-09 در 7:01 ق.ظ

    سلام خانومم درترکیه تصادف کرد وبنده ۸۰ روز اونجا بودم دربیمارستان که خانومم بستری بود وقتی خواستم برگردم ایران مسولین من را جریمه و۳ ماه دیپورت کردند من حالا چگونه میتونم برگردم به ترکیه چون خانومم هنوز اونجا بستری هست اگه جریمه را پرداخت کنم میتونم

    • شیوا داداش زاده

      1402-10-11 در 3:19 ب.ظ

      سلام
      باید مدارک رو بدید سفارت و درخواست ویزا بکنید.

  • مرتضی

    1402-08-03 در 2:37 ب.ظ

    بنده یک سال پیش به ترکیه اومدم ، و امسال میخوام به ایران برگردم
    اقامت هم ندارم و تا بحال در منزل پدرم در ترکیه مستقر بودم ، در مورد هزینه جریمه و مدت دیپورتی اطلاع کامل دارم .
    چون قصد دارم به همراه پدر مادرم برگردم ایران ، آیا پلیس فرودگاه از من سوال جواب میخواد و پاسخ های من مشکلی برای پدر مادرم که ویزای توریستی دارن که کیملیک دارن ، پیش میاد ، یا فقط در فرودگاه مبلغ جریمه رو ازم میگیرن و سوالی ازم نمیپرسن ؟

    • شیوا داداش زاده

      1402-08-28 در 9:57 ق.ظ

      سلام
      خیر مورد شما ارتباطی به والدین شما نداره.

  • محسن بنفش

    1402-02-01 در 2:08 ق.ظ

    من دوهفته مانده ب ۶ ماه خاک ترکیه رو ترک کردم ولی بجای ۹۰ روز ۱۵۰ روز در ترکیه ماندم ووقتی دوباره خواستم ب ترکیه بر گردم در مرز بازرگان مامور ترک ممانعت کرد از ورودم . حالا اگر جریمه بپردازم میتونم برگردم سر کارم

    • شیوا داداش زاده

      1402-02-06 در 12:06 ق.ظ

      سلام
      باید ببینید دیپورتی بهتون خورده یا نه؟

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .