whatsapp
الو اپلای
اینترنت در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  16 فروردین 1400

تعداد نظرات :  2

اینترنت در ترکیه

امروز نزدیک به 27 سال از آمدن اینترنت در ترکیه می گذرد، حال با پیشرفت تکنولوژی و افزایش نقش روزافزون اینترنت در زندگی روزمره مردم ترکیه، نمی توان زندگی بدون اینترنت را متصور شد.

تاریخچه ی ورود اینترنت به ترکیه

اینترنت در ابتدای پیدایش خود از دسترس عموم به دور بوده و در سال 1969 بیشتر با اهداف نظامی تاسیس شد. در دهه ی 1970 به دانشگاهها اجازه ی استفاده از اینترنت داده شد و بدین وسیله دانشگاهها به هم مرتبط گشتند.

تاریخچه ی پیدایش اینترنت به شکلی که ما آن را می شناسیم، مربوط به سالهای 1980 و تلاش کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه برای ایجاد یک شبکه ارتباطی بین کامپیوترهاست.

در سال 1993 برای اولین باربه واسطه ی یک خط تلفن کرایه ای در دانشگاه فنی خاورمیانه ODTÜ ، مابین آنکارا و واشنگتن ، اینترنت وارد ترکیه شد. این اتصال با سرعت 64 Kbps برقرار شد.

در کشورهایی مانند آمریکا شبکه های خبری به استفاده از اینترنت روی آوردند واولین ارتباطهای اینترنتی توسط شبکه های خبری CNN و BBC برقرار شد. در ترکیه نیز طولی نکشید که شبکه های خبری استفاده از اینترنت را آغاز کردند.

اینترنت خانگی در ترکیه

ورود اینترنت به خانه ها با فعالیت سرویس دهندگان و تنوع در خدمات دهندگان اینترنتی آغاز شد. در سالهای اول آمدن اینترنت در ترکیه، دستیابی افراد به اینترنت از طریق شماره گیری dial up میسر بود. سرعت اینترنت آنقدر پایین بود که مدت طولانی باید پشت خط به صدای زنگ مربوط به اتصال اینترنت گوش فرا می دادید.
با پیوستن ترکیه به استاندارد GSM (Global system for mobile communication در سال 1994 ، استانبول، ازمیر و آنکارا توانستند از پیشرفت تکنولوژی اینترنت بهره ببرند.

با ورود تکنولوژی ADSL “Asymmetric Digital Subscriber Line” با معنای « خط اشتراک دیجیتال نامتقارن» به ترکیه در سال 2000،اتصال به اینترنت از طریق شماره گیر منسوخ شد و سرعت اینترنت افزایش یافت. این روش که در آن ارتباط از طریق کابلهای مسی میسر می گردد و با فاصله ی 4 کیلومتری از مرکز فعال است، هنوز هم علی رغم ورود رقبایی مانند فیبرنت، بسیار پر استفاده است.

میانگین سرعت اینترنت در ترکیه

اکنون میانگین سرعت اینترنت در ترکیه 6.2 Mbps و حداکثر 38.5 Mbpsمی باشد. در سطح دنیا کره ی جنوبی با سرعت 20.5 Mbps در رده ی اول قرار دارد و متوسط سرعت اینترنت در سطح جهانی 5.1 Mbps است.

ترکیه از لحاظ سرعت اینترنت در رده ی 55 ام قرار دارد. 55.9 درصد جمعیت از اینترنت استفاده می نمایند . درصد خانه هایی که امکان دسترسی به اینترنت را دارند نیز، 69.5 درصد است.

در حالی که 37.4 درصد خانه ها ازطریق ADSL و دیگر روشهای فیبرواتصال از طریق باندهای پهن به اینترنت دسترسی می یابند، 58.7 درصد آنها از طریق پهنای باند موبایل به اینترنت متصل می گردند. در ترکیه 74.4 درصد افراد برای اتصال بی سیم به اینترنت، از تلفن همرا یا تلفن هوشمند استفاده می نمایند.

میانگین سرعت اینترنت در ترکیه

اینترنت 3 Gبه معنی نسل سوم اینترنت (Generation3 ) در ترکیه به 61 میلیون انسان خدمات رسانی کرد. در سال 2016 پس از نسل چهارم اینترنت ، ورود تکنولوژی 4.5 G به تلفنهای همراه و شبکه ی فیبر به خانه ها، سرعت اینترنت در ترکیه بسیار افزایش یافت. نسل پنجم اینترنت که پیش بینی شده بود تا سال 2020 پدید آید، در ایالات متحده توسط اپراتورVerizon مورد آزمایش قرار گرفت و به سرعت 1098 Mbps در ثانیه دست یافت.

اپراتورهای ارائه دهنده ی اینترنت در ترکیه

اپراتورهای تورک تله کم، وودافون، تورکسل و نت جی اس ام ، Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom) (NETGSM دسترسی به اینترنت را برای مردم ترکیه امکانپذیر ساخته اند. رقابت تنگاتنگ این اپراتورها برای جذب مشتریان بیشتر سبب شده تا هر یک تعرفه های جذابتر و اینترنت با سرعت و کیفیت مناسبتر ارائه دهند.

اینترنت در کشور ترکیه

حال پس از آشنایی با تاریخچه ی ورود اینترنت به ترکیه کمی هم به نقش اینترنت در زندگی روزمره ی مردم ترکیه بپردازیم. نقش اینترنت در زندگی روزمره ی مردم ترکیه به قدری پر رنگ است که هر چه بگوییم، کم گفته ایم. مردم برای انجام کارهای اداری، بانکی و حتی خرید و فروش نیز به اینترنت وابسته اند. شما نیز پس از اخذ شهروندی ترکیه برای امور روزمره خود می توانید وارد فضای مجازی این کشور گردید.

اینترنت و دولت ترکیه

می توان بزرگترین مصرف کننده ی اینترنت را با درگاه e- devlet ،دولت ترکیه دانست. دولت ترکیه همه ی ارکانش را به اینترنت وصل نموده و همه ی امور اداری مردم ازطریق درگاه اینترنتی e- devlet «دولت الکترونیک» رسیدگی می شود. انجام امور اداری مردم از طریق اینترنت و در این درگاه، فواید بسیاری برای مردم و دولت به همراه دارد. از جمله تسریع در روند حل امور، صرفه جویی در وقت و انرژی مردم و کارمندان و لوازمی مانند کاغذ و ….

پس از اخذ اقامت در ترکیه، از طریق درگاه دولت الکترونیک بسیاری از کارهای اداریتان را می توانید بدون مراجعه به ادارات دولتی حل نمایید. با مراجعه به یکی از دفاتر پستی PTT و ارائه ی کد ملی خود میتوانید رمز ورود به این درگاه را دریافت نمایید.

خارجیان نیز برای انجام امور مربوط به اخذ اقامت در ترکیه ، اخذ شهروندی در ترکیه و یا برای امور مربوط به پاسپورت، رجیستری موبایل و … با ارائه ی شماره پاسپورت خود به این دفاتر، می توانند رمز ورود به درگاه دولت الکترونیک را دریافت نموده، امور اداری خود را انجام دهند.

از طریق سایت رسمی دولت الکترونیک (www.turkiye.gov.tr) شما می توانید به نهادهای دولتی در فضای مجازی مراجعه نمایید.

اینترنت و بانکها در ترکیه

اینترنت و بانکها در ترکیه

از زمان پیدایش بانکداری الکترونیک، این ساحه پیشرفتهای عظیمی را به خود دیده و همه ی بانکها برای استفاده از مزایای بانکداری دیجیتالی، رقابت تنگاتنگی را آغاز نموده اند. شعبه های اینترنتی بانکها محدودیت زمان و مکان را برای انجام امور بانکی از میان برداشته و نقل و انتقال پول را در هر زمان و مکانی برای مشتریان امکانپذیر ساخته است.

اموری که مشتریان بانکها به واسطه ی اینترنت قادر به انجام آن هستند:

– افتتاح حساب
– ارائه ی درخواست کارت بانکی
– کنترل حسابهای کوتاه مدت یا بلند مدت
– حسابهای اعتباری
– قرارداد بازنشستگی
– امور مربوط به چک
– تعقیب امور مربوط به لیزینگ
– نقل و انتقال اینترنتی پول در سراسر ترکیه و جهان
– استفاده از کارتهای اعتباری در فضای مجازی
– پرداختهای اینترنتی مختلف (قبوض آب و برق، وام هاو …)
– فعالیتهای سرمایه گذاری

شرکتهای خرید اینترنت در ترکیه

شما با اخذ شهروندی ترکیه، می توانید در این کشور خریدهای خود را به صورت اینترنتی انجام دهید. همانطور که از نام آن مشخص می باشد این شرکتها با فعالیت در فضای مجازی به خرید و فروش مشغولند. امروزه در سراسر جهان خرید اینترنتی بسیار گسترده شده است. در کشور ترکیه نیز شرکتهایی همچون Gittigidiyor.com و Hepsiburada. Com به همرا شرکتهای خارجی همچون آمازون در این زمینه فعالیت می نمایند. این شرکتها هزاران کالارا در رده بندی های مختلف به فروش می رسانند که افراد با پرداخت اینترنتی قیمت کالاها موفق به خرید می گردند.

علاوه بر این شرکتها در فضای مجازی امکانات دیگری همچون فروش اجناس دست دوم https://www.letgo.com/tr-tr توسط شرکت لئت گو، فراهم شده، که از طریق این سایت هرکس می تواند اجناس دست دوم خود را به فروش بگذارد. یا سایتهایی همچون https://www.yemeksepeti.html که سفارش غذا تحویل می دهند، در فضای مجازی فعال شده اند.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
2 از 5 با 12 رای

  • Reza

    1399-04-01 در 11:10 ق.ظ

    پینگ واقعی چند میده?

    • Benyamin Amiri

      1399-04-01 در 11:13 ق.ظ

      سلام
      بستگی به خدمات ارائه دهنده خدمات اینترنت شما داره

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .