whatsapp
الو اپلای
استوپاژ

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  1 اردیبهشت 1403

تعداد نظرات :  0

مالیات بر اجاره یا استوپاژ چیست؟ نرخ مالیات در ترکیه 2024

استوپاژ چیست؟ استوپاژ (Stopaj) همان مالیات بر اجاره هست که در هنگام ثبت شرکت مشخص می‌شود. در واقع این مالیات مربوط به املاک تجاری برای اجاره دفتر یا مغازه‌ای است که در آن کسب و کار خود را راه‌اندازی کردید. گرچه در ایران هزینه مالیات ملک را صاحب ملک باید پرداخت کند اما در ترکیه استوپاژ بر عهده صاحب کسب و کار است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با استوپاژ، نحوه پرداخت و سایر جزئیات آن آشنا شوید.

چه کسانی موظف به پرداخت مالیات بر اجاره در ترکیه هستند؟

بر اساس قوانین مالیاتی ترکیه، درصورتی که ملکی را اجاره کردید، وظیفه پرداخت مالیات بر اجاره بر عهده شما خواهد بود. این قانون به این دلیل تصویب شده که صاحب ملک فعالیت اقتصادی نداشته و موظف به پرداخت مالیات ملک خود نیست و این شما هستید که از طریق آن ملک درآمد دارید.
بنابراین افرادی موظف به پرداخت مالیات بر اجاره هستند که ملکی را به عنوان محل کار اجاره کنند. میزان استوپاژ تعیین شده در سال 2024 معادل 20 درصد اجاره ماهانه است. به عنوان مثال در صورتی که اجاره ماهانه شما هزار لیر باشد ماهانه 200 لیر یا سالانه 2400 لیر باید به عنوان استوپاژ به حساب دولت پرداخت کنید.

مالیات بر اجاره در ترکیه چقدر هست؟

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، مالیات استوپاژ در ترکیه 20 درصد اجاره ملک است که نرخ آن با توجه به میزان اجاره متغییر خواهد بود. درواقع نرخ مالیات بر اجاره زمان اجاره کردن ملک مشخص خواهد شد. از طرفی مبلغ اجاره در ترکیه به دو حالت اجاره خالص و اجاره ناخالص تقسیم می‌شود. در اجاره خالص تنها مبلغ واقعی در نظر گرفته می‌شود و در اجاره ناخالص علاوه بر مبلغ اصلی اجاره، مبلغ مالیات نیز به آن اضافه خواهد شد. بنابراین اجاره‌ای که شما ملزم به پرداخت آن هستید از نوع اجاره ناخالص است.

مالیات بر اجاره در ترکیه

محاسبه استوپاژ یا مالیات بر اجاره

همانطور که اشاره کردیم استوپاژ یا مالیات بر اجاره در ترکیه برای املاک تجاری تعریف شده و این سیستم مالیاتی معادل یک سوم اجاره ملکی است که به عنوان محل شرکت در اساسنامه عنوان شده است. در صورتی که کمتر از 10 نفر پرسنل داشته باشید، پرداخت این نوع مالیات هر سه ماه یک بار خواهد بود؛ اما اگر بیشتر از این تعداد کارکنان دارید باید هر ماه استوپاژ را به دولت ترکیه پرداخت کنید. از این‌رو می‌بایست هر سه ماه یک بار نسبت به پرداخت استوپاژ یا مبلغ معادل یک اجاره را به دولت اقدام کنید.
به عنوان مثال اگر اجاره بهای یک شرکت 5 هزار لیر باشد، شما به عنوان صاحب کسب و کار با داشتن کمتر از 10 پرسنل، علاوه بر هزینه‌های شرکت، مسائل حقوق و مالیات می‌بایست هر سه ماه یک بار مبلغ 5 هزار لیر برای مالیات بر اجاره در نظر بگیرید. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید: عدم پرداخت استوپاژ به نوعی فرار مالیاتی محسوب شده و در ترکیه پیگرد قانونی دارد؛ ممکن است مشمول جریمه‌های نقدی سنگین شوید.

انواع راه پرداخت استوپآژ

مالیات بر اجاره (استوپاژ) را چطور باید پرداخت کرد؟ از آنجایی که مالیات بر اجاره در ترکیه باید پرداخت شود، ابتدا لازم است نسبت به افتتاح حساب بانکی در ترکیه اقدام کنید. بدین ترتیب می‌توانید تمام پرداختی‌ها و امور مالیاتی خود را به صورت رسمی ثبت نمایید. به طور کلی برای پرداخت مالیات بر اجاره در ترکیه راه‌های مختلفی وجود دارد که عبارتند از:

  • مراجعه به دفاتر امور مالیاتی در منطقه و پرداخت حضوری مبلغ استوپاژ
  • امکان پرداخت مالیات بر اجاره ملک با استفاده از کردیت کارت
  • مراجعه به بانک و پرداخت حضوری مبلغ مالیات
  • پرداخت استوپاژ به صورت اینترنتی و از طریق پلتفرم پرداخت آنلاین مالیات

انواع راه پرداخت استوپآژ

همچنین دو نوع پرداخت ماهانه و پرداخت سالانه برای پرداخت استوپاژ نیز امکانپذیر است. در ادامه به توضیح بیشتری خواهیم پرداخت:

1. پرداخت ماهانه استوپاژ

در صورتی که پرسنل شما کمتر از 10 نفر باشد پرداختی استوپاژ هر سه ماه یک بار خواهد بود؛ یعنی هر ماه با مبلغ اجاره باید مالیات بر اجاره را پرداخت کنید. اما اگر پرسنل شما از 10 نفر بیشتر باشد می‌بایست هر ماه استوپاژ را پراخت نمایید.

2. پرداخت سالانه استوپاژ

در این حالت شما می‌توانید مبلغ مالیات را به صورت سالانه و یکجا به حساب دولت پرداخت کنید. البته برای پرداخت به این صورت باید این موضوع را به موجر هماهنگ نموده و در قرارداد اجاره نیز ذکر کنید. به این ترتیب دولت یک بازه زمانی را مشخص کرده و شما باید در بازه مشخص شده نسبت به پرداخت مبلغ مالیات یا استوپاژ اقدام نمایید.

انواع مالیات بر اجاره/ استوپاژ

استوپاژ با توجه به نرخ تعیین شده توسط دولت از درآمدهای مشمول مالیات بر درآمد شرکت‌ها کسر خواهد شد. البته که نرخ این مالیات ممکن است متغیر باشد و بسته به درآمد شما و قوانین مالیاتی محلی تعیین شود. در حالت کلی اقلام درآمدی که در کشور ترکیه مشمول استوپاژ هستند می‌توان به سود سهامداران، پرداخت‌های خوداشتغالی، درآمد از اجاره بها ملک‌های تجاری، پرداخت حقوق به کارکنان و فاکتورهای رسمی از هزینه شرکت اشاره کرد.
انواع مالیات بر اجاره استوپاژ
همچنین باید توجه داشت که مقررات مالیاتی و شیوه‌های محاسبه مالیات ممکن است بر اساس تغییرات قانونی و مقررات جدید تغییر کنند، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بروز با کارشناسان ما تماس بفرمایید تا راهنمایی‌های لازم خدمت شما ارائه شود.

چه کسانی از مالیات بر اجاره در ترکیه معاف هستند؟

در ترکیه، برخی افراد با شرایط خاص می‌توانند از پرداخت مالیات بر اجاره معاف شوند. به طور کلی، گروه‌های زیر از معافیت مالیاتی معاف خواهند بود:

  • راه‌اندازی کسب و کار به صورت مجازی (آفیس مجازی): در صورتی که دفتر کار شما به صورت مجازی باشد، به دلیل اینکه ملک قانونی ثابت نیست و آدرس مشخصی برای آن ثبت نشده مشمول پرداخت مالیات بر اجاره ملک نخواهد بود.
  • خرید ملک: علاوه بر دفتر کار مجازی شما می‌توانید با خرید ملک در ترکیه به عنوان محل کار از پرداخت استوپاژ معاف شوید. در این صورت چون ملک اجاره‌ای نیست و شما مالک آن هستید نیازی به پرداخت مالیات بر اجاره نیست.

همچنین، بر اساس ماده 95 قانون مالیات بر درآمد شماره 193 ترکیه، افراد زیر متعهد به پرداخت این نوع مالیات نیستند:

  • افرادی که حقوق خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند؛
  • افسران و خادمانی که در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های خارجی مشغول به کار هستند؛
  • افرادی که برای انجام پرداخت‌های خود نیاز به اظهارنامه سالانه دارند.

دفتر مجازی

نوع دیگری از دفتر مجازی وجود دارد که در اصل فیزیکی و واقعی هستند اما صرفاً برای قرارهای ملاقات‌ تجاری به صورت چند ساعت در روز قابل استفاده‌اند. گرچه مجوز اجاره این نوع دفاتر به صورت مجازی هست، اما با این حال دارای آدرس فیزیکی، خط تلفن مجزا و کد پستی هستند و امکان دریافت نامه‌های دفتر نیز وجود دارد.

به این نکته توجه داشته باشید که تعداد قرارهای ملاقات در این دفاتر محدود بوده و تنها دو الی سه قرار ملاقات در ماه رایگان است؛ بنابراین برای دفعات بیشتر باید هزینه‌ای برای آن بپردازید.بدین ترتیب شما با داشتن این دفاتر به صورت کاملاً قانونی می‌توانید شرکت خود را ثبت نموده و از پرداخت مالیات بر اجاره ملک معاف شوید. البته توجه داشته باشید در صورتی که قصد اجاره مغازه در سطح شهر دارید نمی‌توانید به جای آدرس مغازه در اساسنامه شرکت از دفتر مجازی استفاده کنید.

جریمه عدم پرداخت مالیات بر اجاره

در صورت عدم پرداخت استوپاژ یا مالیات بر اجاره چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده باید بدانید که در صورت عدم پرداخت یا تاخیر در پرداخت مالیات بر اجاره ملک در ترکیه جریمه در نظر گرفته خواهد شد. این جریمه با توجه به مدت تاخیر شما به صورت پلکانی افزایش یافته و اگر مبلغ استوپاژ را در طولانی مدت پرداخت نکنید، به ازای هر سالی که استوپاژ را پرداخت نکردید نرخ جریمه دو برابر خواهد شد.

جریمه عدم پرداخت مالیات بر اجاره

سخن پایانی

صاحبین کسب و کاری که در ترکیه ملکی را برای فعالیت خود اجاره کردند باید استوپاژ یا مالیات بر اجاره ملک به دولت پرداخت کنند. پرداخت استوپاژ بر عهده صاحب ملک نبوده و اجاره کننده موظف به پرداخت آن هست. نرخ این نوع مالیات در سال 2024 معادل 20 درصد اجاره ماهانه در نظر گرفته شده است.

در این مقاله سعی کردیم جزئیات مفیدی در خصوص مالیات بر اجاره یا همان استوپاژ خدمت شما ارائه دهیم. با این حال در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه می‌توانید از کارشناسان ما مشاوره دریافت کنید.
برای مشاوره با الواپلای به صورت آنلاین کافی است فرم درخواست مشاوره را پر کنید یا از طریق شماره تماس‌های موسسه ۰۲۱۸۸۸۸۴۶۴۵ و ۰۲۱۸۸۸۵۰۳۶۴ می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
5 از 5 با 1 رای

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .