whatsapp
الو اپلای
تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  10 فروردین 1400

تعداد نظرات :  0

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

مقطع کارشناسی در ترکیه : در سال های اخیر کشور ترکیه به یکی از پرطرفدارترین کشورها در خصوص آموزش عالی تبدیل شده است. در این میان کیفیت آموزش رو به افزایش، سطح زندگی بالای دانشجویان خارجی، اعتبار بین المللی دانشگاه های ترکیه و …، می تواند از عوامل تاثیر گذار برای انتخاب مقطع کارشناسی در ترکیه باشد.

yadeمتقاضیان ادامه تحصیل در ترکیه نه تنها می توانند در دانشگاه های خصوصی مشغول به تحصیل باشند بلکه امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی نیز برایشان فراهم می باشد.

در کشور ترکیه بیش از ۸۰۰ موسسه آموزش عالی وجود دارند که در مجموع بیش از یک میلیون نفر در این موسسات ثبت نام می نمایند. رسالت بیش از ۸۰۰ دانشگاه در ترکیه، آماده کردن دانشجویان برای تحصیلات با کیفیت،  زندگی حرفه ای و کاری و به دست آوردن فرصت های مناسب می باشد.

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

تعداد بسیاری از متقاضیان خواهان تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی در ترکیه هستند با این حال تعداد پرشماری نیز متقاضی برای رشته هایی به مانند :

  • اقتصاد
  • مهندسی کامپیوتر
  • روانشناسی
  • مدیریت جهانگردی
  • مهندسی صنایع
  • روابط بین الملل
  • طراحی گرافیک
  • روابط عمومی و تبلیغات
  • زبان و ادبیات
  • موسیقی
  • مدیریت بین المللی تدارکات
  • طراحی صنعتی
  • معماری
  • ریاضیات
  • سینما و تلویزیون
  • کسب و کار

شرایط پذیرش دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی در ترکیه

شرایط پذیرش دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی در ترکیه

متقاضیان مقطع کارشناسی در ترکیه که تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه دارند قبل از هر چیز می بایستی نسبت به آماده کردن مدارک و شرایط خود اقدامات لازم را انجام داده و به دانشگاه ارسال کنند. در زیر به این مدارک اشاره شده است:

1. فرم پذیرش دانشجو

هر دانشگاه دارای فرم پذیرش مخصوص به خود است و شما قبل از هر چیزی جهت اخذ پذیرش مقطع کارشناسی در ترکیه می بایستی نسبت به پر کردن فرم اقدام نمایید.

2. دیپلم دبیرستان

جهت پذیرش مقطع کارشناسی در ترکیه لازم است تا مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی شما در دفتر اسناد رسمی به زبان ترکی ترجمه گردد.

3. ریز نمرات مقطع دیپلم به همراه پیش دانشگاهی

تمام ریزنمرات شما در دوره دبیرستان به همراه ریزنمرات پیش دانشگاهی می بایستی توسط دفتر اسناد رسمی به زبان ترکی ترجمه گردد.

4. نامه تاییده مالی بانک

نامه تاییده مالی از بانک تهیه می شود که گردش مالی شما را جهت پشتیبانی هزینه های تحصیل نشان می دهد.

5. واریز هزینه ی ثبت نام

جهت ثبت نام در دانشگاه واریز هزینه های ثبت نام در مهلت مقرر در دانشگاه الزامی می باشد. در زمانی که هزینه های ثبت نام در مهلت مقرر واریز نگردد ثبت نام متقاضی انجام نخواهد گرفت.

6. مهارت در زبان ترکی

شهروندان کشورهای خارجی در صورتی که متقاضی تحصیلات در دانشگاه های ترکیه باشند می بایستی موفق به اخذ نمره لازم در آزمون زبان باشند. در صورتی که متقاضی نتواند نمره زبان در آزمون تومر را اخذ نماید می تواند به مدت ۱ سال در دوره زبان همان دانشگاه ثبت نام نماید. بعد از مهارت آموزی در زبان شخص می تواند وارد دانشگاه گردد و در مقطع کارشناسی در ترکیه مشغول به تحصیل گردد.

7. اخذ نمره قابل قبول در آزمون YÖS

از سال ۲۰۱۱ با توجه به تغییراتی که در سیستم آموزش عالی ترکیه به وجود آمد دانشجویان کشورهای دیگر که درصدد تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هستند لازم و ضروری است که نمرات بالایی را در آزمون YÖS اخذ نمایند. البته آزمون YÖS در ترکیه برگزار می گردد و هر دانشگاهی به صورت مستقل می تواند اقدام به برگزاری این آزمون نماید. لازم به ذکر است که قریب به اتفاق دانشگاه های نتایج آزمون YÖS همدیگر را می پذیرند.

الزامات تحصیل مقطع کارشناسی در ترکیه

الزامات تحصیل مقطع کارشناسی در ترکیه

بعد از پایان دوره دبیرستان دانش آموزان فرصت خواهند داشت تا در امتحانات ورودی دانشگاه ها شرکت نمایند به خصوص رقابت در دانشگاه های دولتی بسیار بالا می باشد. تمام دانشگاه های ترکیه چه دانشگاه های دولتی ترکیه و چه دانشگاه های خصوصی ترکیه موظف هستند تا از یک سیستم آموزش منسجم در تمام مقاطع تحصیلی به خصوص تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه پیروی نمایند.

نتایج امتحانات دانشجویان خارجی به طور دقیق در وب سایت رسمی دانشگاه ها به اشتراک گذاشته می شود. تمام اطلاعاتی مانند تاریخ امتحانات، نمرات پایه و الزامات ورود به امتحان را می توان به راحتی از طریق سایت دانشگاه مشاهده نمود.

الزامات قانونی برای دانشجویان خارجی مقطع کارشناسی در ترکیه چیست؟

1.ویزای دانشجویی

ویزای دانشجویی یکی از مدارک لازم و ضروری برای ثبت نام در دانشگاه های ترکیه می باشد.

2.اخذ اقامت ترکیه

اتباع کشورهای خارجی موظف هستند که قبل از ثبت نام نسبت به اخذ مجوز اقامت اقدام نمایند. مجوز اقامت توسط اداره مهاجرت همان شهری که قصد اقامت در آن را دارید ارایه می گردد. اجازه اقامت یک ساله جهت ثبت نام در دانشگاه الزامی می باشد و اجازه اقامت ۶ ماهه مورد پذیرش قرار نمی گیرد. البته لازم به ذکر است اجازه اقامت دانشجویان خارجی هر ساله تمدید می گردد.

3. بیمه سلامت

متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه لازم است که نسبت به دریافت بیمه درمانی اقدام نمایند. البته بسیاری از دانشگاه ها در ترکیه برای دانشجویان بیمه درمانی در نظر می گیرند با این حال لازم است تا متقاضی نسبت به اخذ بیمه درمانی خارج از دانشگاه اقدام نماید.

تحصیل رایگان در ترکیه برای مقطع کارشناسی در ترکیه

دانشجویان در کشور ترکیه می توانند نسبت به اخذ بورسیه تحصیلی و فاند اقدام نمایند که البته برای دریافت بورس تحصیلی در ترکیه دانشجو می بایستی سوابق تحصیلی خوبی داشته باشد. معدل دوره دیپلم و پیش دانشگاهی، آشنایی به زبان های ترکی و انگلیسی می تواند در گرفتن بورس تحصیلی در ترکیه حایز اهمیت بالایی باشد.

شرایط ادامه تحصیل به خصوص ادامه تحصیل رایگان برای بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان ایرانی می تواند مهیا باشد. البته که در این بین شرایط سنی، سوابق تحصیلی، معدل و رزومه می تواند در اخذ بورس تحصیلی نقش تعیین کننده داشته باشد.

 

تحصیل رایگان در ترکیه برای مقطع کارشناسی در ترکیه

هزینه های تحصیلی مقطع کارشناسی در ترکیه

هزینه های تحصیل در ترکیه به نسبت کشورهای دیگر بسیار پایین می باشد. به خصوص هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه بسیار پایین می باشد.  هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه به طور متوسط ۳۰۰ دلار در هر ترم تحصیلی می باشد این در حالی است که هزینه ی تحصیل در دانشگاه های خصوصی به ترمی ۳۰۰۰ هزار دلار می رسد.

در صورتی که دانشجو بتواند نمره های بالایی را در ترم اول به دست بیاورد  و در اصطلاح دانشجوی ممتازی باشد می تواند از بورسیه تحصیلی و یا وام های دانشجویی استفاده کنند. البته که این هزینه با توجه به رشته تحصیلی، شهر محل تحصیل، مقطع تحصیلی و دانشگاه می تواند متفاوت باشد.

در سال های اخیر دانشگاه های ترکیه امکانات مناسبی به مانند خوابگاه را در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می دهند. دانشجویان می توانند با پرداخت مبلغی در حدود ۳۰ الی ۳۰۰ دلار از این امکانات استفاده نمایند. البته که هزینه های زندگی در کشور ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی بسیار پایین است.edu

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
4.4 از 5 با 14 رای

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .