whatsapp
الو اپلای
تحصیل رادیولوژی در ترکیه

نویسنده :  ولی زاده

بروزرسانی شده در :  10 مهر 1401

تعداد نظرات :  0

تحصیل رادیولوژی در ترکیه

رادیولوژی یکی از شاخه های بسیار مهم در علم پزشکی است . این رشته با استفاده از فناوری تصویر برداری پزشکی ، برای تشخیص ، درمان و جراحی بیماران گامی بسیار مفید برداشته است . این رشته مورد توجه دانشجویان بسیاری قرار گرفته است و با توجه به رقابتی بودن این رشته برای قبولی ، بسیاری از آن ها دانشگاه های خارجی را مقصد تحصیلی خود قرار می دهند. دانشگاه های کشور ترکیه در این رشته بسیار موفق و پیشتاز و گزینه خوبی برای تحصیل در ترکیه می باشند. از این رو رشته رادیولوژی در دانشگاه های ترکیه ، هر ساله میزبان دانشجویان ایرانی فراوانی می باشد. متقاضیان برای تحصیل در رشته رادیولوژی در دانشگاه‌های ترکیه، به ویزای دانشجویی نیاز دارند. تحصیل رادیولوژی در ترکیه هم به زبان انگلیسی و هم به زبان ترکی امکان‌پذیر است . همچنین در ترکیه طیف گسترده‌ای از بورسیه‌های تحصیلی و کمک‌هزینه‌های متفاوت در اختیار دانشجویان بین‌المللی قرار می گیرد .

دانشگاه‌های ترکیه آموزش‌های باکیفیت خود را در مقطع کارشناسی ارشد به مدت دو سال و در مقطع تخصص به مدت سه سال ارائه می‌دهند . دانشجویان پس از اتمام تحصیل رادیولوژی در ترکیه برای ورود به بازارهای کار جهانی آماده هستند . مدرک فارغ‌التحصیلان این رشته نیاز به معادل‌سازی ندارد . البته با توجه به تصمیمات اتخاذ شده توسط دولت ترکیه ، امکان انجام کارهای پاره وقت برای دانشجویان بین‌المللی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رادیولوژی در ترکیه وجود دارد . کیفیت برنامه‌های آموزشی ارائه‌شده برای این رشته در دانشگاه‌های ترکیه ، بالا است . در نتیجه ، فرصت‌های شغلی بی نظیری برای فارغ‌التحصیلان و همچنین درآمدهای بالایی برای افرادی که در این حوزه کار می‌کنند ، وجود دارد. در نتیجه ، جای تعجب نیست که تحصیل در این رشته ، جزء اولویت‌های تحصیلی بسیار از دانشجویان بین‌المللی باشد .

 

اسامی دانشگاه های ترکیه برای تحصیل در رشته رادیولوژی

رشته رادیولوژی در بسیاری از دانشگاه های کشور ترکیه تدریس می شود . این رشته هم در دانشگاه های دولتی ترکیه و هم در دانشگاه های خصوصی ترکیه با سطح اموزشی بالا و تکیه به علوم مدرن پزشکی دارای رنکینگ بسیار خوبی است . همچنین این دانشگاه ها در سطح جوامع آموزشی بین الملل بسیار معتبر می باشند . اسامی برخی از دانشگاه ها برای تحصیل رشته رادیولوژی به شرح زیر است :

 

مزایای تحصیل رشته رادیولوژی در دانشگاه های ترکیه

تحصیل در دانشگاه های کشور های خارجی ، مخصوصا ترکیه امکانات و مزایای بسیاری برای دانشجویان به همراه دارد . از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • پایین بودن هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه. هزینه های تحصیل در ترکیه و زندگی به نسبت بسیاری از کشورهای اروپایی بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. این هزینه ها در شهرهای کوچک تر کمتر نیز می باشد .
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی
  • بالا بودن استانداردها و کیفیت آموزشی دانشگاه ها
  • برخورداری دانشجویان از دانش و سطح علمی بالا
  • نزدیکی جغرافیایی و تشابه فرهنگی کشور ایران و ترکیه
  • امکان اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی و کار تا 30 ساعت در هفته (مقطع کارشناسی ارشد به بالا)
  • امکان استفاده ازبورسیه های تحصیلی و کمک هزینه های دانشجویی. برخی از دانشگاه های ترکیه با اعطای بورسیه های کامل امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان فراهم می کنند .
  • فرصت های دانشگاهی منحصر به فرد برای ادامه تحصیل رادیولوزی در یک کشور سوم
  • فارغ التحصیلان می توانند جذب کار در ترکیه شوند

 

مدارک مورد نیاز برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه

با توجه به این موضوع که هر دانشگاهی در ترکیه شرایط و ضوابط خاص خود در پذیرش دانشجو دارد ، اما به طور کلی مدارک مورد نیازی که دانشجو اقدام به ارائه آنها می کند به شرح زیر است :

  • تکمیل و ارائه فرم درخواست آنلاین
  • ارائه مدرک دپیلم به همراه ترجمه معتبر آن ( نوتر شده )
  • ارائه ریز نمرات تحصیلی به همراه ترجمه معتبر آن
  • پاسپورت معتبر
  • چند قطعه عکس پرسنلی 3*4
  • شرکت در آزمون های مربوطه و کسب نمره قبولی
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی ( تافل یا آیلتس ) برای زبان ترکی (تومر یا یوس )
  • مدارک لازم جهت اثبات تمکن مالی
  • گواهی سلامت
  • ویزای دانشجویی

 

آزمون های ورودی برای تحصیل رادیولوژی در ترکیه

برای پذیرش در رشته رادیولوزی از دانشگاه های ترکیه به دو روش می توان اقدام کرد :

برای دریافت پذیرش از دانشگاه های خصوصی ، شرایط بسیار آسان تر از دانشگاه های دولتی می باشد . در حقیقت با پرداخت هزینه شهریه دانشگاه ، اخذ پذیریش صورت می گیرد . اما شایان ذکر است که این هزینه بسیار بالاتر از هزینه تحصیل به نسبت مراکز و دانشگاه های دولتی است .

اما اگر بخواهید رشته رایولوژی را در دانشگاه های دولتی ترکیه مطالعه کنید ، بحث کاملا جداگانه ای دارد؛ برخی از دانشگاه های دولتی مانند دانشگاه آجی بادام با نمره SAT و برخی دیگر از دانشگاه ها مانند دانشگاه استانبول با نمره YOS دانشجو می پذیرند .

در ضمن باید متذکر شویم که تنها نمره این آزمون ها به معنی پذیرفته شدن نیست بلکه شما باید پس از اخذ نمره قبولی آزمون ، اقدام به انتخاب رشته رادیولوژی در دانشگاه دولتی مورد نظر کنید و در صورت تطابق نمره آزمون شما و رتبه و ظرفیت دانشگاه ، جواب مثبت اعلام می شود و می توانید برای ثبت نام اقدام کنید .

دانشگاهی مانند دانشگاه آجی بادام یک دوره دوساله رادیولوژی ارائه می کند که پذیرش آن بر اساس نمرات و صلاحیت های آزمون بین المللی SAT و حداقل نمره A از 3 درس مرتبط (شیمی ، زیست شناسی ، فیزیک و ریاضی) است . علاوه بر این ، نمره دیپلم قابل قبول در دانشکده پزشکی دانشگاه آجی بادام حداقل 90/100 و برای سایر برنامه ها مانند رادیولوژی حداقل 60/100 است .

 

 

بازار کار رادیولوژی در ترکیه

 

بازار کار رادیولوژی در ترکیه

رشته رادیولوژی جزء مشاغل پر در آمد محسوب می شود . بازار کار رادیولوژی در ترکیه نیز بسیار خوب است . هرچه سابقه کاری شما بیشتر باشد (بیشتر از 8 سال) و مدرک بالاتری (تخصص) داشته باشید ، درآمدتان بیشتر خواهد بود . برای یک دکتر رادیولوژی درآمد میانگین 240  لیر در ساعت است . کار فارغ ‌التحصیلان رادیولوژی ، تشخیص بیماری‌های داخل اعضای بدن ، استفاده از پرتودرمانی، پزشکی هسته‌ای ، ام آر آی و اشعه ایکس است . آنها تصاویر اشعه ایکس را با دیگر آزمایش‌ها و یافته‌ها بررسی می‌کنند تا ساختار دقیق و علت بیماری مشخص شود . برای همین کوچک‌ترین اشتباه می‌تواند به تشخیص اشتباه منجر شود . رادیولوژیست ها می توانند در زمینه تصویربرداری تشخیصی ، از جمله سونوگرافی ، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) و توموگرافی کامپیوتری (CT)  ، رادیولوژی قلب و عروق ، ماموگرافی ، رادیولوژی دستگاه گوارش ، رادیولوژی اسکلتی عضلانی یا انکولوژی و غیره فعالیت داشته باشند .

شخصی که به عنوان رادیولوژیست در ترکیه کار می کند معمولاً ماهانه در حدود 24.100 لیر درآمد کسب می کند. حقوق رادیولوژیست ها از 13.000 لیر (پایین ترین) تا 36.400 لیر (بالاترین) می باشد . این متوسط ​​حقوق ماهیانه شامل مسکن ، حمل و نقل و سایر مزایا است . حقوق رادیولوژیست ها بر اساس تجربه ، مهارت ، جنسیت یا موقعیت مکانی به شدت متفاوت خواهد بود .  برآورد شده است که تا سال 2025 درآمد رادیولوژی حدود 46 درصد رشد خواهد کرد و میانگین آن به 55 هزار لیر در سال خواهد رسید .

 

دریافت ویزا برای تحصیل در رشته رادیولوژی ترکیه

برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه نیاز به دریافت ویزای تحصیلی این کشور است . برای دریافت ویزای تحصیلی نیاز به ارائه مدارکی دارید که به آنها اشاره می کنیم . لازم به ذکر است تمامی مدارک ارائه شده باید به زبان ترکی ترجمه شوند.  ویزای دانشجویی به دانشجویان اجازه می دهد تا بیست و چهار ساعت در هفته کار کند . با این حال ، باید به خاطر داشت که اگر دانشجو ترکی صحبت نکند، پیدا کردن شغل حتی در شهرهای بزرگ بسیار دشوار خواهد بود . مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر می باشد :

  • پاسپورت معتبر ( حداقل 6 ماه از اعتبار آن باقی مانده باشد )
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • دو قطعه عکس در اندازه عکس پاسپورت
  • نامه پذیرش از دانشگاهی که متقاضی در آن تحصیل خواهد کرد
  • مدرک بیمه مسافرتی معتبر در ترکیه برای مدت اقامت دانشجو
  • مدرک بیمه درمانی معتبر در ترکیه برای مدت اقامت دانشجو
  • تایید پروازها
  • رسیدی که نشان می دهد متقاضی هزینه پردازش ویزا را به طور کامل پرداخت کرده است
  • ارائه مدارک مبنی بر تمکن مالی
  • مدرکی که نشان می دهد دانشجو در طول مدت اقامت خود در ترکیه جایی برای اقامت دارد، مانند قرارداد اجاره
  • مدارک تحصیلی و ریز نمرات قبلی

 

تحصیل مقطع کارشناسی ارشد رادیولوژی در ترکیه

ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی و اخذ مدرک کارشناسی ارشد در این رشته ، فرصت های بی نظیری را در اختیار فارغ التحصیلان قرار می دهد . طول دوره تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه در این مقطع دو ساله می باشد که دانشجویان باید در حدود 120 واحد درسی را با موفقیت پشت سر بگذارند . و پس از پایان این دوره ، فارغ التحصیلان رادیولوژیست ارشد شناخته می شوند . گرایش های ارائه شده در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد شامل فیزیک پزشکی ، رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی ، مهندسی پزشکی ، نانوتکنولوژی ، انفورماتیک پزشکی ، اپیدمیولوژی ، مدیریت دارو و غیره می شود . دانشجویان می توانند در این مقطع به زبان انگلیسی تحصیل کنند .

 

تحصیل مقطع دکترا رشته رادیولوژی در ترکیه

برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا در رشته رادیولوژی دانشگاه های ترکیه  باید یک برنامه 3 ساله تمام وقت پزشکی در رشته رادیولوژی و علوم رادیولوژی را بگذرانید ، دکترا رادیولوژی به مطالعه سونوگرافی ، پرتو و سایر تکنیک های تصویربرداری که در زمینه مراقبت های بهداشتی استفاده می شود ، می پردازد . این بهترین دوره برای بررسی صلاحیت دانشجو در موضوعاتی مانند علوم ، ریاضیات ، فیزیک و فناوری است ، در این دوره دانشجویان به دانش پیشرفته تجهیزات پزشکی و کاربرد این تجهیزات پزشکی در زمینه های مختلف دست می یابند .

 

شهریه تحصیلی رشته رادیولوژی در دانشگاه های ترکیه

شهریه و هزینه تحصیلی برای رشته رادیولوژی در دانشگاه های کشور ترکیه بنا به دولتی یا خصوصی بودن آنها بسیار متفاوت است . همچنین تحصیل به زبان انگلیسی یا ترکی نیز بر این موضوع تاثیر دارد . همچنین هزینه دریافتی برای یک سال تحصیلی است . برای درک این موضوع به ذکر هزینه تحصیل در برخی از این دانشگاه ها را می پردازیم :

دانشگاه آجی ارجیس : این دانشگاه دولتی می باشد و هزینه تحصیل در آن مبلغی در حدود 2000 لیر در سال به عنوان شهریه دریافت می کند .

دانشگاه ازمیر : هزینه تحصیل رشته رادیولوژی در ترکیه در دانشگاه ازمیر 5500 الی 7400 دلار در سال است ، هزینه درخواست این رشته برای دانشجویان بین المللی 25 دلار است و باید در پایان درخواست آنلاین شما از طریق کارت اعتباری یا از طریق حواله بانکی پرداخت شود ، لطفا توجه داشته باشید که درخواست های بدون پرداخت برای ارزیابی در نظر گرفته نخواهند شد .

دانشگاه بیگلی استانبول : شهریه تحصیل رشته رادیولوژی در دانشگاه بیلگی استانبول به ازای یک سال 55736 لیر است .

دانشگاه استانبول اطلس : شهریه برنامه رادیولوژی در دانشگاه استانبول اطلس 1800 دلار به ازای هر سال است ، توجه داشته باشید که پس از اتمام پیش ثبت نام شما باید هزینه ای معادل 500 دلار هم برای دانشگاه واریز کنید و فیش واریزی را برای دانشگاه ارسال کنید .

دانشگاه آجی بادام : یک برنامه تکنیک های تصویربرداری پزشکی نیز در دانشگاه آجی بادام ارائه می شود که شهریه آن معادل 3500 دلار در سال است . برای پذیرش دز این دانشگاه نیاز به کسب حداقل نمره قبولی در آزمون SAT می باشد .

میزان این شهریه ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز بسته به نوع خصوصی و دولتی بودن بسیار متفاوت می باشند . همچنین برخی از دانشگاه ها به دانشجویان خود تخفیف های خاص و بورس های تحصیلی مختلف اعطا می کنند .

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
اولین کسی باشید که به این پست رای میدهید!

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .