whatsapp
الو اپلای
آزمون DUS ترکیه

نویسنده :  ولی زاده

بروزرسانی شده در :  31 اردیبهشت 1401

تعداد نظرات :  0

آزمون DUS ترکیه

آزمون ورودی برای تحصیل دندانپزشکی در کارشناسی ارشد و دکترا

دانشگاه‌های کشور ترکیه به طور معمول برای جذب دانشجوی بین‌المللی و داخلی آزمون‌های ورودی برگزار می‌کنند. برخی از این آزمون‌ها مانند آزمون SAT توسط موسسات آمریکایی و برخی دیگر مانند آزمون DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) توسط موسسات معتبر کشور ترکیه طرح می‌شود. دانشجویانی که قصد دارند در دوره‌های مقاطع عالی رشته دندانپزشکی در ترکیه تحصیل کنند، باید در آزمون ورودی DUS شرکت کنند. افرادی برای شرکت در این آزمون باید شرایطی مانند داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی معتبر دندانپزشکی داشته باشند. برای آشنایی با شرایط آزمون DUS ترکیه با ما همراه شوید.

 

 

آزمون DUS دانشگاه‌های ترکیه چیست؟

همانطور که پیش از این نیز گفته شد آزمون DUS یکی از معتبرترین آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های کشور ترکیه است. این آزمون به صورت سالانه در دانشگاه‌های دولتی، خصوصی و سازمان‌های معتبر OSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) برگزار می‌شود.

آزمون DUS ترکیه

سازمان OSYM در سال 1973 تاسیس شده است، که هدف از تاسیس آن دسته‌بندی سطح آزمون‌های دانشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور ترکیه می‌باشد. این سازمان سوالات را مطابق با استانداردهای لازم برای دانشجویان خارجی و داخلی طرح می‌کند. شرکت در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا دندانپزشکی در دانشگاه‌های کشور ترکیه نیازمند قبولی در این آزمون است.

آزمون DUS تا سال 2012 میلادی به عنوان یک آزمون معتبر در کشور ترکیه شناخته نمی‌شد. پیش از این، یعنی تا سال 2012 دانشجویان برای ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی باید مدارک آزمون‌های KPSS یا ALES را دارا می‌بودند.

چه درس هایی در آزمون DUS وجود دارد؟

DUS شامل آزمون علوم پایه و علوم بالینی است. درس های موجود در DUS در زیر فهرست شده است.
  • آناتومی
  • بافت شناسی و جنین شناسی
  • فیزیولوژ
  • بیوشیمی
  • پزشکی میکروبیولوژی
  • پزشکی آسیب شناسی
  • پزشکی فارماکولوژی
  • پزشکی زیست شناسی
  • پزشکی و ژنتیک

درس های علوم بالینی عبارتند از:

  • دندانپزشکی ترمیمی
  • دندانپزشکی پروتز
  • جراحی دهان، دندان و فک و صورت
  • رادیولوژی دهان، دندان و فک و صورت
  • پریودنتولوژی ارتودنسی
  • ریشه دندان
  • دندانپزشکی کودکان

موضوعات دوره DUS چیست؟

فیلدهای DUS و توزیع سوال در آزمون در جدول زیر آورده شده است.

تعداد سوالات کل این آزمون 120 سوال می باشد.

جدول رشته های امتحان دانش حرفه ای

مفاد امتحانی بخش علوم پایه تعداد سوالات
آناتومی 6
بافت شناسی و جنین شناسی 4
بیوشیمی 6
پزشکی میکروبیولوژی 6
پزشکی آسیب شناسی 6
پزشکی فارماکولوژی 4
پزشکی زیست شناسی 4
پزشکی و ژنتیک 4

 

مفاد امتحانی بخش علوم بالینی تعداد سوالات
دندانپزشکی ترمیمی 10
دندانپزشکی پروتز 10
جراحی دهان، فک و صورت 10
رادیولوژی دهان و دندان و فک و صورت 10
ارتودنسی 10
پریودنتولوژی 10
ریشه دندان 10
دندانپزشکی کودکان 10

نمره گذاری آزمون DUS چگونه محاسبه می شود؟

امتیاز DUS در محیط کامپیوتر محاسبه می شود. ابتدا پاسخ های صحیح و نادرست داوطلبان به سوالات به صورت جداگانه جمع آوری شده و با کم کردن یک چهارم تعداد پاسخ های صحیح از تعداد پاسخ های اشتباه، نمرات خام به دست می آید. این نمرات خام با میانگین 50 و انحراف معیار 10 به نمرات استاندارد تبدیل می شوند و بدین ترتیب نمره DUS داوطلب برای استفاده در فرآیند جایابی مشخص می شود. بدیهی است شرکت در آزمون در حین ادامه تحصیل در رشته تخصصی، در اولین آزمون متعاقب استعفای افرادی که در حین ادامه تحصیل در رشته تخصصی انصراف داده اند و در اولین آزمون به دنبال داوطلبانی که در دوره تخصصی قرار گرفته اند اما شروع به کار نکرده اند. آموزش، نمره دانش حرفه ای برای قرار دادن 2٪ کاهش می یابد.

آیا آزمون DUS نمره منفی دارد؟

بله آزمون دوس نمره منفی دارد و هر 4 جواب غلط یک جواب صحیح را منتفی می کند.

نمره پایه قبولی آزمون DUS چند است؟

نمره پایه قبولی در این آزمون 45 است. داوطلبانی که در آزمون ورودی آموزش تخصصی دندانپزشکی شرکت می کنند برای انتخاب باید حداقل 45 امتیاز کسب کنند. داوطلبانی که امتیاز کمتر از 45 را داشته باشند مشمول مراحل ثبت نام نمی شوند. 

مزایای قبولی در آزمون DUS و تحصیل در مقاطع عالی دندانپزشکی

تحصیل در ترکیه در رشته‌های پردرآمدی مانند دندانپزشکی برای دانشجویان ایرانی مزایای بسیاری دارد. از این مزایا می‌توان به عدم نیاز به داشتن مدرک معتبر زبان انگلیسی اشاره کرد. از آن ‌جایی که آزمون ورودی برای تحصیل در دوره‌های دندانپزشکی کشور ترکیه یعنی آزمون DUS به زبان ترکی برگزار می‌شود، دانشجویان نیازی به تسلط به زبان انگلیسی ندارند.

دوره‌های مقاطع عالی دندانپزشکی در کشور ترکیه معمولا به مدت دو تا چهار سال طول می‌کشند. دانشجویان می‌توانند با فارغ‌التحصیل شدن در این دوره‌ها به بازار کار عالی کشور ترکیه راه پیدا کنند. شرکت و قبولی در آزمون DUS ترکیه  مزایای دیگری نیز دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

قبولی در بهترین دانشگاه‌های آسیا

یکی از دلایل بسیاری عالی شرکت در آزمون DUS، قبولی در بهترین دانشگاه‌های آسیا و جهان است. دولت ترکیه در سالیان اخیر با سرمایه‌گذاری‌های بسیار خود توانسته، سطح کیفیت آموزشی خود را به کشورهای برتر اروپایی نزدیک کند. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان سالانه برای شرکت در آزمون DUS و تحصیل در دوره‌های دندانپزشکی دانشگاه‌های این کشور به ترکیه مهاجرت می‌کنند.

آزمون DUS ترکیه

 

از بهترین دانشکده‌های دندانپزشکی کشور ترکیه که می‌توانید پس از قبولی در آزمون DUS در آن‌ها تحصیل کنید، می‌توان به دانشگاه حاجت تپه و دانشگاه استانبول اشاره کرد. قبولی در دوره‌های کارشناسی ارشد در ترکیه این دانشگاه‌های نیازمند نمره‌ای مشخص در آزمون DUS است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

امکان دریافت بورسیه تحصیلی در صورت کسب نمره بالا

داوطلبان تحصیل در مقاطع عالی دندانپزشکی می‌توانند با دریافت نمره بالا در آزمون DUS و داشتن شرایط لازم بورسیه‌های تحصیلی ترکیه را در این رشته را دریافت کنند. بورسیه‌های تحصیلی به دانشجویانی ارائه می‌شود که علاوه بر کسب نمره بالا در آزمون DUS ترکیه ، رزومه تحصیلی قوی و توصیه‌نامه از اساتید معتبر این کشور داشته باشند. بورسیه‌های تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی انواع مختلفی دارند که گاهی تمامی هزینه‌ها و گاهی بخشی از هزینه‌های تحصیل دانشجویان را پوشش می‌دهد.

امکان بهره‌مندی از دوره‌های مشارکتی با دانشگاه‌های برتر

در صورت قبولی در آزمون ورودی DUS و تحصیل در دوره‌های عالی دندانپزشکی دانشگاه‌های ترکیه، در صورت داشتن شرایط می‌توانید از برنامه‌های مشارکتی استفاده کنید. این برنامه‌ها برای بالا بردن سطح علمی دانشجویان ایجاد شده است و به صورت برقراری ارتباط تئوری و پژوهشی با دانشگاه‌های برتر کشورهای اروپایی است.

محل برگزاری آزمون DUS ترکیه

شرکت در آزمون DUS تنها در کشور ترکیه امکان‌پذیر است، این آزمون در کشورهای دیگر معتبر نمی‌باشد و به همین دلیل نمی‌توانید در کشورهای دیگر در این آزمون شرکت کنید. این آزمون توسط دانشگاه‌های معتبر کشور ترکیه برگزار می‌شود، اما بهتر است برخی از محبوب‌ترین شهرها برای شرکت در این آزمون ورودی را بدانید.

آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کشور ترکیه در شهرهای پرجمعیت و علمی این کشور مانند استانبول و آنکارا بیشتر برگزار می‌شوند؛ آزمون دوس نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی دیگر از شهرهای ترکیه که نزد فارغ‌التحصیلان کارشناسی رشته دندانپزشکی محبوب است، شهر ایزمیر می‌باشد که آزمون DUS در دانشگاه‌های معتبر آن برگزار می‌شود.

مقررات حین آزمون DUS

شرکت در آزمون DUS ترکیه مقرراتی دارد که دانشجویان باید برای شرکت در آن رعایت کنند. لازم به ذکر است که شرکت در این آزمون نیازمند شرایطی مانند داشتن مدرک کارشناسی دوره دندانپزشکی می‌باشد، علاوه بر این برای شرکت در آزمون DUS باید قوانینی را رعایت کنید که در ادامه باهم مرور می‌کنیم.

آزمون DUS ترکیه

 

اول از همه شرکت در آزمون DUS برای تمامی افراد در هر سنی مجاز است. این آزمون یکی از معدود آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های معتبر جهان است که محدودیت سنی ندارد. دانشجویان نمی‌توانند برای شرکت در آزمون DUS وسایلی مانند هایلایتر، ساعت مچی و وسایل دیگری استفاده کنند. توجه داشته باشید که در صورت به همراه داشتن یکی از وسایل از شرکت در آزمون منع می‌شوید.

برای جواب دادن به سوالات آزمون DUS حتما از مداد مشکی استفاده کنید و به هیچ‌وجه از مدادهای رنگی استفاده نکنید. در نظر داشته باشید که جهت احراز هویت خود در محل برگزاری آزمون نیاز دارید اصل پاسپورت خود را به همراه داشته باشید.

داوطلبان باید حدود نیم ساعت پیش از شروع آزمون در محل برگزاری آزمون حاضر شوند. همچنین برای خروج از محل آزمون باید با مسئولین مربوطه هماهنگ کنید. در صورت دیر رسیدن به حوزه امتحان نمی‌توانید در آزمون شرکت کنید و هزینه پرداختی شما بازنخواهد گشت.

آزمون DUS ترکیه

بخش دوم سوالات آزمون DUS شامل سوالات تخصصی در زمینه‌های مختلف دندانپزشکی است. این بخش از سوالات شامل هشت دسته سوال می‌شوند که از این هشت دسته می‌توان به بخش ارتودونسی اشاره کرد. دیگر موضوعات بخش دوم سوالات آزمون DUS به شرح زیر است:

  • دوره تخصصی رادیولوژی فک و دندان
  • دوره تخصصی پریودنتولوژی
  • دوره تخصصی دندان‌پزشکی کودکان
  • دوره تخصصی ترمیم و زیبایی
  • دوره تخصصی پروتز دندان
  • دوره تخصصی اندودنتیکس
  • دوره تخصصی جراحی فک و دندان

برخی از موضوعات سوالات آزمون DUS به طور کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • شش سوال پیرامون آناتومی بدن
  • چهار سوال پیرامون بافت‌شناسی و جنین‌شناسی
  • شش سوال پیرامون بیوشیمی
  • شش سوال پیرامون میکروبیولوژی
  • چهار سوال پیرامون پاتولوژی
  • چهار سوال پیرامون فارماکولوژی
  • 10 سوال پیرامون درمان دندان مصنوعی

زبان آزمون دوس

آزمون DUS در دانشگاه‌های معتبر کشور ترکیه در سالیان اخیر به عنوان یکی از آزمون‌های ورودی به زبان ترکی برگزار می‌شود. بنابراین دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل رشته دندانپزشکی در دانشگاه‌های این کشور نیاز دارند تا به زبان ترکی استانبولی تسلط کامل داشته باشند. تحصیل دوره‌های زبان ترکی در کشور ترکیه نیازمند تسلط کامل به این زبان دارد. برای دریافت یک مدرک معتبر زبان ترکی می‌توانید در آزمون تومر شرکت کنید. داشتن مدرک این آزمون به معنای تسلط شما به زبان ترکی است و در بیشتر دانشگاه‌های ترکیه قابل قبول می‌باشد.

آیا برای DUS مهارت زبان خارجی لازم است؟

در صورتی که شما متقاضی شرکت در این آزمون باشید و برای این که بتوانید در این آزمون نمره بالایی دریافت کنید باید شما در یکی از آزمون های زبان های خارجی ( انگلیسی، فرانسه، آلمانی و … ) که توسط YÖK  برگزار می شود شرکت کنید و حداقل بتوانید 50 درصد نمره را به دست بیاورید. این آزمون تحت عنوان (YDS) در ترکیه  توسط ÖSYM در حال برگزاری می باشد. یا می توانید در آزمون های معادل که توسط ÖSYM مورد قبول می باشد شرکت کنید. داشتن مدرکی با اعتبار بین المللی مورد قبول الزامی است. مدت اعتبار نتایج آزمون زبان خارجی پنج سال از تاریخ آزمون می باشد.

آزمون تومر؛ جهت اثبات تسلط به زبان ترکی

اگر جزو افرادی هستید که قصد دارند برای اولین بار به کشور ترکیه مهاجرت تحصیلی کنند، نیاز دارید تا تسلط خود را به زبان رایج مردم این کشور اثبات کنید. توجه داشته باشید که افرادی که دوره کارشناسی خود را در دانشگاه‌های کشور ترکیه گذرانده‌اند دیگر نیازی به شرکت در آزمون تومر ندارند.

آزمون DUS ترکیه

آزمون تومر یکی از آزمون‌های معتبر زبان ترکی است که دانشجویان برای اثبات توانایی خود به زبان ترکی به آن نیاز دارند. این آزمون به مانند آزمون‌های آیلتس و تافل برای شرکت در دانشگا‌ه‌های کشور ترکیه نیاز است. آزمون تومر سطوح مختلفی دارد، این آزمون شامل سطح A1 که مبتدی‌ترین سطح زبان ترکی است و تا سطح C2 که حرفه‌ای‌ترین سطح زبان ترکی می‌باشد، می‌شود.

دوره‌های آموزشی آزمون تومر در کشور ایران و ترکی برای داوطلبان برگزار می‌شود. این آزمون شامل چهار مدرک می‌شود که دو مدرک Elementary Certificate و Diploma را می‌توان به عنوان دو مدرک حرفه‌ای این آزمون در نظر گرفت.

سطوح مختلف آزمون Tomer و میزان کسب نمره

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، آزمون تومر شامل سطوح مختلفی می‌شود. افرادی که در این آزمون پایین نمره 50 کسب کنند، نمی‌توانند مدرک خود را دریافت کنند. برای بدست آورده سطوح مختلف بخش‌های این آزمون باید نمرات زیر را کسب کنید:

  • کسب نمره ۵۰ تا ۵۹ باعث دریافت مدرک A2 آزمون Tomer خواهد شد
  • کسب نمره ۶۰ تا ۶۵ باعث دریافت مدرک B1 آزمون Tomer خواهد شد
  • کسب نمره ۶۶ تا ۷۰ باعث دریافت مدرک B2 آزمون Tomer خواهد شد
  • کسب نمره ۷۱ تا ۱۰۰ باعث دریافت مدرک C1 آزمون Tomer خواهد شد

بنابر اطلاع رسمی سازمان آموزشی کشور ترکیه، دانشگاه آنکارا به عنوان اصلی‌ترین برگزار کننده آزمون تومر در کشور ترکیه شناخته می‌شود. البته مراکز دیگری در این کشور وجود دارند که این آزمون را برگزار می‌کنند. برای مثال داوطلبان می‌توانند در شهرهای دیگری نظیر ایزمیر و آنتالیا در این آزمون شرکت کنند.

چه افرادی می‌توانند در آزمون ورودی DUS شرکت کنند

افراد برای شرکت در آزمون DUS باید دارای شرایطی باشند. از مهم‌ترین این شرایط می‌توان به داشتن مدرک کارشناسی چهار ساله دوره دندانپزشکی در دانشگاه‌های معتبر اشاره کرد. دانشجویان می‌توانند با ارائه این مدارک به مسئولین محل برگزاری برای شرکت در آزمون DUS ثبت نام کنند. داشتن این مدارک برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دندانپزشکی الزامی است. شرایط و مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون ورودی DUS به مانند زیر هستند:

  • داشتن مدرک کارشناسی دوره دندانپزشکی
  • داشتن گذرنامه معتبر برای اقامت در ترکیه
  • ارائه مدرکی جهت اثبات تمکن مالی
  • دانشجویان باید معدل (GPA) بالای 3.6 داشته باشند
  • داشتن بیمه درمانی کشور ترکیه

هفت گام برای شروع دوره کارشناسی ارشد رشته دندانپزشکی

دانشگاه‌های معتبر کشور ترکیه شرایط تحصیل در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده است. این دوره که معمولا سه تا چهار سال به طول می‌انجامد به دوره انتخابی شما بستگی دارد. پس از اتمام دوره تحصیلی مدرک تخصصی خود را در یکی از گرایش‌های این رشته دریافت می‌کنید. با دریافت مدرک تخصص در گرایش‌های دندانپزشکی می‌توانید حقوق خود را در آینده کاری‌تان افزایش دهید.

هفت گام برای تحصیل دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های کشور ترکیه وجود دارد که یکی از آن‌ها قبولی در آزمون DUS است. این هفت گام به شرح زیر هستند:

  • گام اول: آماده کردن مدارک مورد نیاز

داوطلبان باید مدارکی مانند مدرک کارشناسی و مجوز تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه از سفارت‌خانه را داشته باشند

  • گام دوم: ارسال مدارک برای دولت ترکیه

داوطلبان پس از تهیه مدارک مورد نیاز باید مدارک خود را به سازمان‌های برگزاری آزمون DUS ارسال کنند

  • گام سوم: مدارک شما در سازمان آموزشی کشور ترکیه ثبت می‌شود

پس از ارسال مدارک به مسئولین دانشجویان بین‌المللی در سفارت‌خانه ترکیه مدارک شما ثبت می‌شوند و در طول مدت 8 الی 12 ماه بررسی می‌شوند

  • گام چهارم: یادگیری زبان ترکی

از مهم‌ترین گام‌ها برای ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی دانشگاه‌های کشور ترکیه نیاز دارید تا تسلط خود با به زبان ترکی اثبات کنید

  • گام پنجم: قبولی در آزمون STS

آزمون STS یکی از آزمون‌های ورودی برای تحصیل رشته دندانپزشکی است که سالانه یک بار در ماه سپتامبر برگزار می‌شود

  • گام ششم: کارآموزی در موسسات درمانی کشور ترکیه

کارآموزی اجباری در زمینه موسسات درمانی کشور ترکیه که به مدت شش تا نه ماه اجباری است

  • گام هفتم: قبولی در آزمون مهم DUS

گام هفتم و اخر برای شرکت در دوره‌های تحصیلی دندانپزشکی دانشگاه‌های کشور ترکیه قبولی در آزمون DUS است

منابع آزمون DUS

دانشجویان برای شرکت و قبولی در آزمون DUS نیاز دارند تا منابعی مانند جزوه‌ها، کتاب‌ها و ویدئو‌های آموزشی برای یادگیری مفاهیم این آزمون در اختیار داشته باشند. در حقیقت داشتن منابع مناسب برای قبولی در یک آزمون، مهم‌ترین معیار به حساب می‌آید. بنابراین پیش از شرکت در آزمون DUS اعتبار منابع آزمون خود را چک کنید.

آزمون DUS ترکیه

 

دانشجویان جهت کسب اطلاعات دقیق از منابع و شرایط آزمون دوس به سایت رسمی کشور ترکیه مهاجرت کنند. با این حال در این بخش قصد داریم چندین منبع معتبر برای شرکت در آزمون DUS را به دانشجویان معرفی کنیم.

داوطلبان برای شرکت در آزمون ورودی DSU می‌توانند از منابع معتبری که در سطح اینترنت وجود دارد استفاده کنند. یکی از بهترین راه‌ها برای آشنایی با ساختار این آزمون مشاهده سوالات دوره‌های قبلی آزمون DSU است. داوطلبانی که در کشور ترکیه اقامت دارند، می‌توانند در کلاس‌های مختلفی که برای آمادگی این آزمون برگزار می‌شود، شرکت کنند.

15 منبعی که می توانند در حین اجرای DUS مورد استفاده قرار گیرند در زیر فهرست شده اند.
DUS Şampiyonların Notları (Klinik Bilimler) Takımı, DUSDATA
DUS Şampiyonların Notları (Temel Bilimler) Takımı, DUSDATA
DUS Hızlı Tekrar Serisi Klinik Bilimler, DUSDATA
DUS Hızlı Tekrar Serisi Temel Bilimler, DUSDATA
DUS Review Serisi (14 Branş) Takım, DUSDATA
Tüm DUS Soruları, DUSDATA
DUS Restoratif Diş Tedavisi Konu Kitabı, DUSEM
DUS Anatomi Konu Kitabı, DUSEM
DUS Biyokimya Konu Kitabı, DUSEM
DUS Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) Konu Kitabı, DUSEM
DUS Anatomi Soru Bankası, DUSEM
DUS Farmakoloji Soru Bankası, DUSEM
DUS Deneme Sınavları Serisi 1, DUSEM
DUS Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı Konu+Soru, Güneş Tıp Kitabevi
Denttest DUS İçin Açıklamalı 10 Deneme Sınavı, TUSDATA

چگونگی شرکت در آزمون DUS برای ایرانیان

داوطلبان ایرانی که در کشور ترکیه اقامت دارند مشکلی برای شرکت در آزمون DUS و تحصیل در دوره‌های دندانپزشکی ندارند. این افراد می‌توانند با مراجعه به دانشگاه مورد نظر خود از شرایط و محل برگزاری آزمون مطلع شوند.

داوطلبانی که در ایران اقامت دارند برای دریافت ویزای تحصیلی کشور ترکیه نیاز به نامه پذیرش در دانشگاه‌های این کشور دارند. برای دریافت نامه پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه باید در آزمون ورودی DUS قبول شوید. خبر خوب برای این افراد این است که ایرانیان می‌توانند بدون دریافت ویزای کشور ترکیه به مدت 90 روز در این کشور اقامت داشته باشند. با این مدت اقامت در ترکیه، دانشجویان می‌توانند در این آزمون شرکت کنند و در صورت قبولی و دریافت نامه پذیرش خود، ویزای تحصیلی ترکیه را اخذ کنند.

تاریخ برگزاری آزمون DUS در سال2022

تاریخ ثبت نام:2022/08/26 لغایت 2022/09/05

تاریخ برگزاری آزمون:2022/10/16

تاریخ اعلام نتایج:2022/09/11

قبولی در آزمون DUS و ورود به بهترین دانشکده‌های دندانپزشکی

دانشجویانی که دوره کارشناسی رشته دندانپزشکی را پشت سر می‌گذرانند نیاز دارند برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های برتر کشور ترکیه در آزمون DUS شرکت کنند. این آزمون برای ورود به تمامی دانشکده‌های پزشکی کشور ترکیه برگزار می‌شود. در این بخش با برخی از بهترین دانشکده‌های دندانپزشکی این کشور آشنای می‌شویم که می‌توانید پس از قبولی در آزمون DUS در آن‌ها تحصیل کنید.

دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بغازیچی

دانشگاه بغازیچی یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور ترکیه است که در میان 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارد. این دانشگاه پژوهشی در شهر استانبول قرار دارد که در سال 1863 تاسیس شده است. تحصیل در دوره‌های دندانپزشکی دانشگاه بغازیچی به دلایل بسیاری مانند دوره‌های پژوهشی فوق‌العاده جذاب در میان دانشجویان بین‌المللی محبوب است.

دانشکده دندانپزشکی دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول، یکی دیگر از بهترین دانشگاه‌های استانبول است که برای تحصیل در دوره‌های کارشناسی ارشد دکترا این دانشگاه باید در آزمون DUS شرکت کنید. دانشکده پزشکی دانشگاه استانبول در میان 500 دانشکده برتر جهان قرار دارد. دوره‌های تحصیلی این دانشگاه بیشتر به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند که یکی از مزایای برجسته تحصیل در دانشگاه استانبول است.

دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کوچ

دانشگاه کوچ در میان دانشجویان رشته کارشناسی ارشد محبوبیت بسیاری دارد. این دانشگاه علاوه بر این که از نگاه سایت‌های مختلف در میان دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته است، امتیازات تحصیلی مناسبی برای دانشجویان خود در نظر می‌گیرد. یکی از این امتیازات، امکان دریافت بورسیه تحصیلی است.

مدت اعتبار و هزینه شرکت در آزمون DUS ترکیه

هزینه شرکت در آزمون DUS در شهرهای مختلف کشور ترکیه با توجه به شرایط و امکانات برگزاری آزمون متفاوت است. این هزینه در دانشگاه‌های شهر استانبول و آنکارا نسبت به دیگر شهرهای ترکیه بیشتر می‌باشد. میانگین هزینه شرکت در آزمون DUS در شهرهای مختلف ترکیه برابر با 110 لیر است. این هزینه در برخی از دانشگاه‌های استانبول برابر با 250 لیر می‌باشد.

آزمون DUS در دانشگاه‌های کشورهای دیگر اروپایی اعتبار ندارد و تنها در کشور ترکیه دارای اعتبار است. مدرک این آزمون دو الی سه سال دارای اعتبار آموزشی می‌باشد که می‌توانید پس از قبولی در آن در دانشگاه‌های مختلف ترکیه مشغول به تحصیل شوید. نتایج آزمون دوس حدود یک ماه پس از برگزاری آزمون در سایت رسمی وزارت آموزشی این کشور اعلام می‌شود. پس از اعلام نتایج دانشجویان مهلت دارند تا 10 روز پس از اعلام نتایج دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.

نحوه مطالعه DUS

برای موفقیت در DUS، داوطلبان باید هدف خود را به وضوح تعریف کنند و باور داشته باشند که به هدف خود خواهند رسید. کاندیداهایی که اهداف خود را تعیین می کنند، سریعتر انگیزه می گیرند و نتایج مثبتی از DUS دریافت می کنند. داوطلبان برای تعیین اهداف و راهبردهای مطالعه باید از آزمون آگاهی داشته باشند. اطلاعات مربوط به آزمون ورودی آموزش تخصصی دندانپزشکی از طریق اینترنت قابل دسترسی است. داوطلبانی که با آزمون آشنا می شوند آمادگی بیشتری برای امتحان دارند. دوش؛ آناتومی، بافت شناسی و جنین شناسی، فیزیولوژی، بیوشیمی پزشکی، میکروبیولوژی پزشکی، آسیب شناسی پزشکی، فارماکولوژی پزشکی، زیست شناسی پزشکی و ژنتیک و دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشکی پروتز، جراحی دهان، دندان و فک و صورت، ارتودنسی دهان، دندان و فک و صورت یک آزمون شامل رشته های ریشه دندان، دندانپزشکی کودکان. قبل از ورود به DUS، مناطقی که در DUS با آن مواجه می شوند باید آموخته شوند و یک برنامه مطالعاتی ایجاد شود. برنامه مطالعاتی که پس از یادگیری سرفصل های کنکور آموزش تخصصی دندانپزشکی ایجاد می شود باید شامل اطلاعاتی در مورد اینکه کدام درس در چه فواصل زمانی مطالعه شود، چه مدت برای استراحت و ساعات خواب باشد. کار با یک برنامه باعث می شود که نامزدها راحت تر وقت خود را صرف کنند. برنامه مطالعاتی ایجاد شده باید مطابق با خود داوطلب تهیه شود. هنگام ایجاد یک برنامه، باید مراقب ایجاد یک برنامه واقع بینانه، کاربردی و سازنده بود. استفاده بهینه از زمان در طول دوره تحصیل برای آزمون ورودی آموزش تخصصی دندانپزشکی مهم است. برای رسیدن به موفقیت هدفمند و استفاده بهینه از زمان باید برنامه ریزی های روزانه، هفتگی و دوره ای انجام شود. پیش بینی اینکه کدام موضوع در چه زمانی تمام می شود و ایجاد یک برنامه مطالعاتی مناسب از انباشته شدن موضوعات تا آخرین لحظه جلوگیری می کند. این اطمینان حاصل می کند که اضطرابی که در زمانی که زمان کمی برای امتحان باقی مانده است، کمتر خواهد شد. ساختارهای ذهنی، فیزیکی و عاطفی هر نامزدی که وارد DUS می شود. علایق و توانایی های آنها متفاوت است. داوطلبان باید خود را بشناسند و تعیین کنند که در هنگام ایجاد طرح مطالعاتی برای آزمون ورودی آموزش تخصصی دندانپزشکی چقدر زمان باید به کدام موضوع اختصاص دهند. برای استفاده بهینه از زمان، دروسی که نیاز به مطالعه طولانی مدت دارند در اولویت قرار گرفته و به آخرین زمان موکول نشود. با نزدیک شدن به تاریخ امتحان، اضطراب امتحان افزایش می یابد، بنابراین بازده مطالعه کاهش می یابد. به همین دلیل شروع مطالعه از قبل در نتیجه امتحان تاثیر مثبت دارد. فضای کاری برای کنکور تحصیلات تخصصی دندانپزشکی باید به گونه ای تنظیم شود که حواس داوطلبان را پرت نکند. آویزان کردن یک برگه با اهداف نوشته شده بر روی میز مطالعه، حذف مواردی که مربوط به درس مورد مطالعه نیستند و قرار دادن وسایل مزاحم مانند گوشی خارج از میدان دید از حواس پرتی جلوگیری می کند. این امر کارایی درس مورد مطالعه را افزایش می دهد. داوطلبانی که می خواهند برای DUS آماده شوند می توانند در دوره های ویژه شرکت کنند یا در کلاس های خصوصی برای آزمون ورودی تخصص در دندانپزشکی شرکت کنند. داوطلبانی که چنین مسیری را دنبال می کنند باید ضمن تعیین مراکز درسی که انتخاب می کنند یا افرادی که از آنها دوره خواهند گرفت، تحقیق کنند. کار با DUS فرآیندی است که نیاز به زمان و تلاش دارد. برای استفاده بهینه از این دوره، مؤسساتی که در آن دوره ها برگزار می شود نیز باید موفق باشند. داوطلبانی که به موسسات موفق می روند و به طور منظم مطالعه می کنند به اهداف خود می رسند. اما رفتن به یک مرکز دوره برای موفقیت در DUS ضروری نیست. داوطلبانی که می توانند به طور منظم به تنهایی کار کنند می توانند بدون مراجعه به مراکز دوره به هدف خود برسند. امروزه بدون مراجعه به هیچ موسسه ای می توان به سخنرانی های معلمان گوش داد. داوطلبانی که تمایل دارند می توانند در دوره های آنلاین DUS نیز شرکت کنند

سوالات متداول در زمینه آزمون DUS ترکیه

در این بخش از مطلب قصد داریم به چندین سوال متداول شما عزیزان درباره شرایط شرکت در آزمون DUS ترکیه پاسخ دهیم.

آیا شرکت در آزمون ورودی DUS محدودیت سنی دارد؟

خیر؛ داولطبان در هر سنی می‌توانند در آزمون ورودی DUS برای تحصیل در مقاطع عالی رشته دندانپزشکی شرکت کنند.

آیا می‌توان در کشورهای دیگر به غیر از ترکیه در آزمون DUS شرکت کرد؟

خیر؛ آزمون DUS تنها در برخی از دانشگاه‌های معتبر کشور ترکیه برگزار می‌شود.

برای شرکت در آزمون DUS چه مدارکی نیاز است؟

به طور کلی برای شرکت در آزمون ورودی دوس نیاز دارید مدرک کارشناسی رشته دندانپزشکی را به همراه مدرک معتبر زبان ترکی داشته باشید.

چه زمانی نتایج آزمون DUS اعلام می‌شود؟

نتایج آزمون DUS حدود یک ماه پس از برگزاری آزمون در سایت‌های رسمی دولت ترکیه اعلام می‌شود.

میانگین هزینه شرکت در آزمون DUS چقدر است؟

هزینه شرکت در آزمون DUS در مراکز مختلف کشور ترکیه متفاوت است. با این حال میانگین هزینه شرکت در این آزمون برابر با 110 لیر می‌باشد.

برای شرکت در آزمون دوس چه مدت زمان در اختیارمان قرار می‌گیرد؟

آزمون دوس شامل 120 سوال می‌شود که دانشجویان باید در مدت 150 دقیقه به این سوالات پاسخ دهند.

با قبولی در آزمون DUS در مقاطع عالی دندانپزشکی تحصیل کنید

یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه، قبولی در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها است که به زبان ترکی برگزار می‌شوند. آزمون دوس نیز یکی از این آزمون‌های ورودی است که دانشجویان رشته دندانپزشکی برای تحصیل در مقاطع عالی باید در آن نمره قبولی کسب کنند. این آزمون به صورت سالانه و تنها در کشور ترکیه به صورت حضوری برگزار می‌شود.

آزمون DUS به طور کلی شامل دو بخش سوال می‌شود که دانشجویان ملزم به پاسخگویی آن‌ها هستند. بخش اول شامل سوالاتی که سطح دانش شما از مفاهیم دوره کارشناسی و دوره دبیرستان را می‌سنجد و سطح دوم برای محک زدن میزان دانایی شما از مفاهیم تخصصی گرایش‌های دندانپزشکی است. این آزمون شامل 120 سوال است که دانشجویان باید در مدت 150 دقیقه به این سوالات پاسخ دهند.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
5 از 5 با 1 رای

اولین کسی باشید که برای این پست کامنت میگذارید!
تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .