whatsapp
الو اپلای
بهترین رشته های تحصیلی دنیا

نویسنده :  شیوا داداش زاده

بروزرسانی شده در :  28 مرداد 1402

تعداد نظرات :  6

بهترین رشته‌های تحصیلی در دنیا برای مهاجرت

انتخاب رشته‌ صحیح تحصیلی برای دستیابی به شغل مناسب و پردرآمد، از جمله تصمیمات مهمی است که باید در مسیر تحصیلی خود بگیرید. درواقع اگر هدف شما مهاجرت دائمی باشد باید در رشته‌ای تحصیل کنید که از بازار کار مناسبی برخوردار است. در حال حاضر، بهترین رشته‌های تحصیلی برای مهاجرت  شامل رشته‌هایی همچون مهندسی، علوم داده، هوش مصنوعی، پزشکی، امنیت سایبری، مالی و حسابداری و بسیاری دیگر بوده و برای انتخاب بهترین رشته‌ تحصیلی باید به نیازهای بازار کار، شرایط مشاغل و علاقه خود توجه داشته باشید.

اما بهترین رشته تحصیلی در دنیا برای مهاجرت کدام است؟ باتوجه به اینکه بازار کار و وضعیت اقتصادی کشورها با یکدیگر متفاوت است، تحصیل در برخی از رشته‌ها می‌تواند شما را به بهترین درامد و زندگی برساند. از این رو در ادامه این مقاله، بهترین رشته‌های تحصیلی جهان برای مهاجرت را بر اساس معیارهای مختلفی از جمله درآمد، فرصت‌های شغلی، واحدهای تحصیلی و رضایت شغلی بررسی خواهیم کرد. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند تا رشته‌ تحصیلی مناسبی را برای دستیابی به هدف خود انتخاب کنید.

 

همه چیز در رابطه با رشته داروسازی

 

داروسازی

کسانی که به ساختن دارو یا تجارت آن علاقه‌مند هستند، سراغ رشته‌ی داروسازی می‌روند. سپس می‌توانند در این زمینه به تجارت دارو مشغول شوند یا به عنوان دکتر داروساز، شروع به کار کنند. بسته به اهداف شغلی دانشجو، برنامه‌های تحصیلی مختلفی در این زمینه وجود دارد. به طور کلی دانشگاه‌هایی که دانشجو را در مقطع لیسانس رشته‌ی داروسازی بورسیه کند، زیاد نیست. ولی اگر مرتبط با این رشته در ایران درس خوانده باشید، برای مقاطع تحصیلی بالاتر می‌توانید به راحتی اقدام کنید.

واحد‌های درسی رشته‌ی داروسازی

رشته‌های داروسازی و علوم دارویی مخصوص دانشجویانی است که به تحقیقات پزشکی و صنایع دارویی و بیوتکنولوژی علاقه‌مند هستند. در صورت اخذ پذیرش در این رشته، دانشجو باید درس‌هایی چون زیست‌شناسی، شیمی، بیوشیمی و سایر علوم را در ارتباط با ویژگی‌های دارویی مطالعه کند. اگر بخواهیم با جزئیات بیشتری به واحد‌ها بپردازیم، می‌توانیم به واحد‌هایی چون اصول اخلاقی بالینی و تحقیقاتی، فارماکوکینتیک (شاخه داروسازی، مطالعه‌ی حرکت داروها در بدن)، فرم‌های دوز و سم‌شناسی دارویی اشاره کنیم.

به یاد داشته باشید که داروسازشدن نیاز به دکترای داروسازی دارد. پس اگر انرژی و توان کافی برای ادامه‌ی تحصیل در مقاطع بالاتری چون دکترا را ندارید، نباید سراغ این رشته بروید.

ملزمات و بازار کار

دانشجوی رشته‌ی داروسازی نه تنها در زیست‌شناسی و پزشکی بلکه باید در درس‌هایی چون شیمی و ریاضی نیز استعداد داشته باشد. او تنها از این طریق می‌تواند از توسعه‌ی دارو و نحوه‌ی واکنش بدن انسان به بخش‌های مختلف یک دارو سردربیاورد. این رشته می‌تواند برای دانشجویانی که به ساخت دارو، واکسن و انجام سایر پروژه‌های تحقیقاتی علاقه‌دارند مناسب باشد. حتی کسانی که قصد دارند در مقاطع بالاتر به پزشکی مشغول شوند، می‌توانند در مقاطع پایین‌تر به مطالعه و تحصیل در این رشته مشغول شوند.

همه چیز در رابطه با رشته علوم بهداشتی

 

علوم بهداشتی

شاید تعجب کنید ولی رشته‌ی «علوم بهداشتی» نیز از جمله رشته‌های تحصیلی پردرآمد و محبوب در دانشگاه‌های برتر دنیا به شمار می‌رود. رشته‌ی علوم بهداشتی، سلامت و بیماری را در بدن انسان بررسی می‌کند. دانشجویان این رشته آماده هستند تا در مشاغل مختلف و مرتبط با سلامتی بدن انسان کار کنند و تحصیلات خود را در مقاطع بالاتر ادامه دهند.

 

واحدهای درسی رشته‌ی علوم بهداشتی

دوره‌های آموزشی برای رشته‌های علوم بهداشتی دانشجویان را برای ورود به رشته‌هایی چون پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی و کاردرمانی آماده می‌کند. دوره‌های اصلی شامل کلاس‌های زیست شناسی بنیادی، شیمی و علوم اجتماعی است. دانشجویان دوره‌های زیست شناسی را در سال‌های اول و دوم خود سپری می‌کنند. از این کلاس‌ها می‌توان به بیولوژی مولکولی، آناتومی و فیزیولوژی و ژنتیک اشاره کرد. آن‌ها همچنین در آزمایشگاه‌های شیمی و دوره‌های علوم اجتماعی مانند روانشناسی، جامعه‌شناسی و اقتصاد شرکت خواهند کرد.

این رشته در واقع بسیاری از رشته‌های بهداشتی را باهم ترکیب می‌کند. بنابراین در صورتی که به رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی علاقه‌ی بیشتری دارید، می‌توانید ابتدا در این رشته تحصیل کرده و سپس در ادامه، به تحصیل در رشته‌های مرتبط بپردازید.

دانشجویان در طول سال‌های سوم و چهارم خود کلاس‌هایی را سپری می‌کنند که مراقبت‌های بهداشتی، تجزیه و تحلیل سیستم‌های بهداشتی و مسئولیت‌پذیری حرفه‌ای را آموزش می‌دهد. گرایش‌های علوم بهداشتی به طور معمول دوره‌های اخلاقی، بهداشت جهانی یا اپیدمیولوژی را شامل می‌شوند. این دروس فارغ‌التحصیلان را برای مدیریت یک شرایط بحرانی آماده می‌کند و  آن‌ها آماده‌ی تجزیه و تحلیل و اجرای اقدامات بهبود در سیستم مراقبت‌های بهداشتی خواهند بود.

بعضی از واحدها نیز به یک نسخه‌ی عملی علوم بهداشتی نیاز دارند. این ممکن است به معنای گذراندن دوره‌های کارآموزی یا به دست آوردن تجربه‌ی کار در محیط‌های تحقیقاتی تا مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان‌ها باشد.

به طور کلی دانشجویان این رشته، علوم طبیعی، رفتاری و اجتماعی را مطالعه می‌کنند. آن‌ها حتی با تکنیک‌های رهبری، توانایی حل مسئله و مهارت‌های ارتباطی موثر مورد نیاز برای تعامل با بیماران و خانواده‌های آن‌ها آشنا می‌شوند. آن‌ها حتی نحوه‌ی مدیریت تیمی از متخصصان بهداشت را آموزش می‌بینند. از سایر واحد‌های درسی این رشته می‌توان به مراقبت‌های اخلاقی و دلسوزانه نیز اشاره کرد. بنابراین دانشجویان با دانش و مهارت جامع مورد نیاز برای بهبود نتایج بهداشتی فارغ‌التحصیل می‌شوند.

 

بازار کار

رشته‌ی علوم بهداشتی برای دانشجویان علاقه‌مند به درک علت اصلی بیماری، تجزیه و تحلیل رفتار انسان و ایجاد تغییر و ارتقاء سلامتی برای بهبود نتایج بهداشتی است. دانشجویان این رشته باید در سلامت و بهزیستی جهان پیرامون خود سرمایه‌گذاری کنند. بسیاری از کسانی که برای تحصیل در این رشته اقدام می‌کنند، می‌خواهند تغییری در جامعه‌ی خود ایجاد کنند و هدف آن‌ها بهبود دسترسی کلی به مراقبت‌های بهداشتی، افزایش کیفیت مراقبت و در نهایت کاهش هزینه‌های مربوط به درمان یک بیماری است. این روش‌ می‌تواند از طریق یک نقش بالینی یا غیر بالینی انجام شود. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان انفورماتیک بهداشت، کارمند علوم آزمایشگاهی، مدیریت مراقبت‌های بهداشتی و موارد مرتبط به مراقبت‌های بهداشت و سلامت مشغول به کار شوند.

 

همه چیز در رابطه با رشته آی تی

 

فناوری اطلاعات

اگر به تکنولوژی و اطلاعات مربوط به آن علاقه دارید و می‌خواهید در آینده در یک سمت مدیریتی مشغول به کار شوید، پس طبیعتا رشته‌ی فناوری اطلاعات یا همان IT می‌تواند گزینه‌ی خوبی برایتان باشد. این رشته از جمله رشته‌های تحصیلی محبوب، پردرآمد و پرتقاضا است.

با ادامه‌ی پیشرفت تکنولوژی، صنعت به رشد خود ادامه می‌دهد. در نظرسنجی جاب اوت‌لوک 2018 که توسط انجمن ملی دانشکده‌ها و کارفرمایان انجام شد، 55.3٪ از کارفرمایان گفتند که قصد دارند داوطلبانی را با مدرک لیسانس علوم کامپیوتر استخدام کنند، در حالی که 48.5٪ گفتند که قصد دارند فارغ‌التحصیلان رشته‌ی فناوری اطلاعات و نرم‌افزار را استخدام کنند.

 

واحد‌های تحصیلی رشته‌ی فناوری اطلاعات و بازار کار

رشته‌ی فناوری اطلاعات برای معرفی دانشجویان به سخت افزار کامپیوتر، نرم افزار و فناوری شبکه طراحی شده است که عملیات مدرن تجاری را امکان پذیر می‌کند. واحد‌های تحصیلی در این زمینه ممکن است به دانشجویان کمک کند تا دانش محاسبات و ریاضیات را در رشته‌های مناسب فناوری اطلاعات به کار گیرند. این رشته همچنین به دانشجویان کمک می‌کند تا پیامدهای حرفه‌ای، اخلاقی، حقوقی، امنیتی و اجتماعی محیط‌های محاسباتی را برای افراد، سازمان‌ها و جامعه تجزیه و تحلیل کنند.

به طور کلی، این رشته ممکن است واحد‌هایی چون سیستم‌های عامل، برنامه‌نویسی، سیستم‌های پایگاه داده‌ها، اصول زیرساخت شبکه، امنیت شبکه‌ای و … را شامل شود.

 

همه چیز در رابطه با رشته های مهندسی

 

رشته‌های مهندسی

گرایش مهندسی، مطالعه‌ بین رشته‌ای در زمینه‌ ریاضیات، علوم و برخی اصول تجاری است. از طریق دوره‌های مهندسی عمومی دانشجویان یاد خواهند گرفت که چگونه آزمایش‌ها را طراحی و انجام دهند، مشکلات را شناسایی و حل کنند، مسئولیت حرفه‌ای و اخلاقی را درک کرده و به طور موثرتری ارتباط برقرار نمایند. گرایش‌های این حوزه جزو رشته های آینده دار در جهان هستند و از بازار کار بسیار مناسبی در بسیاری از کشورها برخوردارند. در ادامه به توضیح واحدهای درسی رشته مهندسی و بازار کار آن می‌پردازیم:

واحد‌‌های درسی رشته‌ی مهندسی

واحدهای درسی رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌های مختلف متفاوت بوده و به طور کلی شامل دوره‌های ریاضی، علوم و اصول مهندسی خواهند بود. فیزیک، شیمی، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی و مقدمه‌ای در تجزیه و تحلیل مهندسی، مدارها، مهندسی سیستم‌ها، الکترونیک مقدماتی، مبانی برنامه نویسی و حل مسئله، اقتصاد و پایداری مهندسی و مقدمه‌ای در علم مواد، از جمله دروسی هستند که یک دانشجوی مهندسی باید آن‌ها را مطالعه و پاس کند. دوره‌های مقدماتی رشته‌ مهندسی به دانشجویان کمک کرده تا در مورد این رشته به طور گسترده یاد بگیرند و یک حوزه‌ مهندسی را برای تمرکز انتخاب کنند.

دوره‌های پیشرفته‌تر در گرایش‌های خاصی از این رشته مانند مهندسی عمران، مکانیک و برق منشعب می‌شوند. به طور کلی، دانشجویانی که در رشته‌های مهندسی عمومی تحصیل خواهند کرد، دوره‌های مختلفی را در ریاضیات، علوم طبیعی و علوم انسانی و اجتماعی باید بگذرانند. این دانشجویان باید به مطالعه مباحثی چون بیوتکنولوژی، تصویربرداری، مکانیک ساختاری، مهندسی محیط زیست، مهندسی کامپیوتر، علوم اطلاعات و فناوری نانو مشغول شوند. این رشته دانشجویان را برای بسیاری از مهارت‌ها مانند تجزیه و تحلیل و حل مسئله، کار تیمی و رهبری آماده خواهد کرد.

بازار کار

مهندسی می‌تواند در بسیاری از زمینه‌های شغلی اعمال شود، بنابراین دوره‌های آموزشی با دوره‌های مقدماتی و پایه شروع می‌شود و با مباحث پیشرفته مانند مدیریت، سیستم‌های رایانه‌ای، مهندسی برق و مکانیک کاربردی به پایان می‌رسد. به دلیل گستردگی این رشته، گرایش مهندسی می‌تواند به جهات مختلفی کشیده شود.  کسانی که در رشته‌ی مهندسی تحصیل می‌کنند، یاد می‌گیرند که چگونه به توسعه‌ی سیستم‌ها بپردازند، نیازهای گروه‌های مختلف مردم یا مشاغل را برآورده کنند و محصولات جدیدی را برای استفاده عمومی طراحی و تولید کنند.

 

همه چیز در رابطه با رشته هوا فضا

 

رشته‌ی هوافضا

رشته مهندسی هوافضا که همیشه در حال پیشرفت است، یکی از چالش برانگیزترین مسیرهای شغلی در جهان است. از زمان انقلاب صنعتی، فناوری با سرعتی بی‌نظیر در حال پیشرفت است. مهندسان هوافضا نیز در تحقیق در زمینه‌ی طراحی و توسعه‌ی وسایل نقلیه‌ی حمل و نقل با سرعت بالا تاثیرات چشم‌گیری داشته‌اند. از این وسایل می‌توان به هواپیما، فضاپیما، موشک، ایستگاه‌های فضایی و وسایل نقلیه جهت حرکت به سمت کره‌ی ماه اشاره کرد.

گرایش‌های مهندسی هوا فضا در مورد تجزیه و تحلیل، سنتز و طراحی وسایل نقلیه‌ی هوایی و هوافضا اطلاعاتی را آموزش می‌دهند. دانشجویان این رشته می‌توانند در مقطع کارشناسی در هوانوردی (طراحی هواپیما) یا هوافضا (طراحی فضاپیما) تخصص کسب کنند.

رشته‌ی مهندسی هوافضا ترکیبی از سنت منحصر به فرد فناوری هوافضا با مهندسی و روش‌های مدیریت از رشته های مرتبط است. اگرچه این رشته ارتباط بسیار نزدیکی با حمل و نقل هوایی و طراحی دارد، اما پیشرفته‌تر و سخت‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. برخی از واحدهای درسی هوافضا بر تمرین عملی و طراحی سیستم تأکید دارند، در حالی که برخی دیگر بیشتر به کارهای میدانی متکی هستند.

واحدهای درسی رشته‌ی هوافضا

برنامه دانشگاهی عمومی برای مهندسان هوافضا با دو سال دوره‌ی علوم و دوره‌های پایه مهندسی آغاز می‌شود. پس از آن، دو سال دوره‌های تخصصی دیگر به دانشجویان امکان می‌دهد مسیر شغلی خود را طی کنند. دوره‌های تخصصی موضوعاتی نظیر پیشرانه، ساختار، ترمودینامیک، کنترل‌ها و اویونیک را شامل می‌شوند.

بازار کار

دانشجویان مهندسی هوافضا پس از کسب مدرک دانشگاهی خود، می‌توانند طیف گسترده‌ای از مشاغل از جمله موقعیت‌های تحقیق، طراحی و توسعه، خدمات میدانی، بازاریابی، توسعه‌ی نرم افزار و آموزش را انتخاب کنند.

اهداف آموزشی و شغلی متمرکز بر دو شاخه‌ی اصلی مهندسی هوافضا، هواپیما/ موشک و فضاپیما متفاوت است. برخی از دانشگاه‌ها برنامه‌ی درسی خود را طوری تنظیم می‌کنند که هر دو حوزه را پوشش دهد. دانشگاه‌های دیگر این دو رشته را کاملاً از هم جدا کرده و برنامه‌های مدرک تحصیلی را هم در مهندسی هوانوردی و هم در مهندسی هوافضا ارائه می‌دهند. تعداد انگشت شماری از دانشگاه‌ها فقط مهندسی هوانوردی یا هوافضا را ارائه می‌دهند. با تشکر از پیشرفت در تکنولوژی، چندین دانشگاه اکنون مدرک کارشناسی ارشد آنلاین را در مهندسی هوافضا ارائه می‌دهند که به متخصصان شاغل اجازه می‌دهد بدون ترک شغل مستقر در این زمینه تحصیل کنند.

 

همه چیز در رابطه با رشته مدیریت بازرگانی

 

رشته‌ی مدیریت بازرگانی

دانشجویان رشته‌ مدیریت/ مدیریت بازرگانی نحوه‌ عملکرد مشاغل را مطالعه می‌کنند و ضمن تقویت مهارت‌های رهبری، اصول تجارت را خواهند آموخت. علاوه بر آن برنامه درسی انعطاف‌پذیری دارند كه می‌توانند از طریق آنها مشاغل مختلفی را دنبال كنند. مدیریت بازرگانی از جمله رشته های آینده دار در جهان بوده و فارغ‌التحصیلان آن به عنوان مدیر منابع انسانی، تحلیل‌گر بازارکار، حسابدار یا مدیر عامل مشغول به کار خواهند شد.

رشته مدیریت بازرگانی در واقع مکانیک تجارت را از طریق کلاس‌های امور مالی، حسابداری و بازاریابی آموزش داده و دانشجو را در مباحث تخصصی‌تری مانند مطالعه جنبه‌های اخلاقی تصمیمات تجاری نیز فرو می‌برد. دانشجویان با استفاده از داده‌ها راه‌حل‌هایی برای مشکلات پیدا خواهند کرد و در این صورت مهارت‌های ارتباطی و مدیریتی آن‌ها توسعه می‌یابد.

واحد‌های تحصیلی رشته‌ی مدیریت بازرگانی

دوره‌های آموزشی رشته‌ی مدیریت بازرگانی با کلاس‌های مقدماتی آغاز می‌شود. موضوعات این کلاس‌ها شامل اقتصاد، آمار، حسابداری، بازاریابی، مدیریت و سازمان‌بندی، ارتباطات تجاری و کارآفرینی است. سپس دانشجویان بر روی دوره‌های آموزشی بیشتر منطبق با علایق خود تمرکز می‌کنند.

دانشجویان ممکن است در کلاس‌های پیشرفته نظیر مدیریت عملیات، تئوری و عملکرد مدیریت، رفتار سازمانی، کارآفرینی یا سرمایه‌گذاری در مشاغل جدید شرکت کنند. برخی از این کلاس‌ها ممکن است شامل آموزش سیستم‌های اطلاعاتی و فناوری، تجارت بین‌الملل، رهبری و مدیریت، حقوق، دارایی، علوم بهداشتی و زندگی، استراتژی املاک و مستغلات باشد. برخی از درس‌ها به دانشجویان مدیریت بازرگانی اجازه می‌دهند تا در زمینه‌هایی مانند روابط بین‌الملل، علوم کامپیوتر، علوم اعصاب یا فلسفه به مطالعه بپردازند. پس به طور کلی می‌توانید نتیجه بگیرید که این رشته تا چه حد می‌تواند بازارکار مناسب و گسترده‌ای داشته باشد.

 

مقاله پیشنهادی :
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بدون کنکور 

 

همه چیز در رابطه با رشته امور مالی

 

رشته‌ی امور مالی

یک دانشجوی امور مالی می‌آموزد که چگونه برای ساده‌سازی عملیات از طریق برنامه‌ریزی مالی، سرمایه‌گذاری، حل مشکلات و بودجه‌بندی با مشاغل مختلف کار کند. عمده‌ی این‌ها از اصول ریاضی و آماری استفاده می‌شود. این رشته دانشجویان را آماده می‌کند تا نه تنها با اعداد به خوبی کنار بیایند، بلکه با مشتری هم خیلی خوب کار کنند، به طور موثر ارتباط برقرار کنند و تصمیماتی را لحاظ کنند.

دانشجویان روش‌های اقتصادی، اجتماعی و کارآفرینی را برای موفقیت در این زمینه فرا می‌گیرند. از طریق دوره‌های آموزشی، آماده‌ی تجزیه و تحلیل و پیش بینی حرکات بازار سهام، درک تاریخچه مالی یک شرکت و ایجاد یک برنامه‌ی مالی بلند مدت و مشاوره‌ در گزینه‌های سرمایه‌گذاری برای افراد یا شرکت‌ها می‌شوند. رشته‌ی امور مالی با حسابداری متفاوت است زیرا تحصیلات عمومی بیشتری در زمینه‌ی بانکداری، بازارهای مالی و اقتصاد در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. همچنین به کمک دروس مربوط به ارتباطات، بهترین روش‌ها را برای تجزیه و تحلیل بازار آموزش می‌دهد. حسابداری حوزه‌ی تخصصی‌تری از تجارت است. دانشجویان امور مالی همچنین این فرصت را دارند که از طریق اصول روانشناسی، که برای هر کس در تجارت مفید است، مهارت و دانش خوبی در مورد رفتار انسان به دست آورند.

واحد‌های درسی رشته‌ی امور مالی

دوره‌های تحصیلی برای رشته‌ی امور مالی با کلاس‌های ریاضی پایه و اقتصاد برای تجارت شروع می‌شود. سایر کلاس‌های مقدماتی به طور گسترده در زمینه‌ی حسابداری، مدیریت، قانون تجارت و اخلاق خواهند بود. دوره‌های خاص‌تری هم برای این گرایش وجود دارد که ممکن است شامل امور مالی بین‌المللی باشد. کسانی که در رشته‌ی امور مالی تحصیل می‌کنند، با توجه به دوره‌هایی که می‌گذرانند می‌توانند در رشته‌هایی چون علوم سیاسی، زبان خارجی، ارتباطات و روانشناسی به تحصیل مشغول شوند. تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویان رشته‌ی امور مالی به راحتی در دسترس است. دانشجویان رشته‌ی امور مالی می‌توانند از طریق کارآموزی تجربه کسب کنند و از طریق مشاوران دانشکده‌های بازرگانی، فارغ‌التحصیلان، سازمان‌های دانشجویی و اساتید در مورد این رشته، اطلاعات بیشتری هم کسب کنند.

 

مقاله پیشنهادی :
تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ترکیه ؛ هزینه ها و شرایط

 

همه چیز در رابطه با رشته منابع انسانی

 

رشته‌ی منابع انسانی

دانشجویان مدیریت منابع انسانی، مهارت‌های لازم برای استخدام و نگهداری نیروی کار قوی برای کارفرمایان خود را آموزش می‌بینند. دانشجویان این رشته به سرعت می‌توانند مسائل خود را حل کنند و جهت پرورش نتایج مثبت، توانایی تطبیق مهارت‌ها با فرصت‌های مناسبی را دارا هستند. آن‌ها همچنین با استفاده از مهارت‌های شخصی و ارتباطی در شرایط دشوار و ظریف کار می‌کنند.

به طور گسترده، رشته‌ی منابع انسانی مهارت‌های ملموسی را برای حرکت در چالش‌های مدیریت روزانه آموزش می‌دهد. برای مثال می‌توان به روابط کارمندان با ایده‌ها، مفاهیم و اصول سطح بالای سازمانی اشاره کرد. دانشجویان در این دوره از تحصیل می‌آموزند که از این مهارت‌ها به لحاظ اخلاقی و قانونی در موقعیت‌های مختلف استفاده کنند.

بیشتر مدارک منابع انسانی به دلیل همپوشانی دوره‌ها، محتوا و مشاغل بالقوه در دانشگاه‌های بازرگانی ارائه می‌شوند. به همین دلیل، دانشجویان این رشته ممکن است یک گرایش مضاعف در نظر بگیرند و یا دوره‌هایی را از سایر حوزه‌های تجاری به صورت گواهینامه دریافت کنند.

واحد‌های تحصیلی رشته‌ی منابع انسانی

دوره‌های مقدماتی شامل مهارت‌ها، روابط کارمندان و اقتصاد یا حسابداری خواهد بود. اما تمام این درس‌ها مهارت‌های کتبی و کلامی حرفه‌ای را هم در دانشجو تقویت می‌کند.

دوره‌های اختیاری و پیشرفته ممکن است موضوعات تخصصی مانند مدیریت، روانشناسی یا تصمیم‌گیری اخلاقی را آموزش دهند. بسیاری از دوره‌ها رهبری در تصمیم‌گیری و عملکرد بحرانی را آموزش می‌دهند. این دوره‌ها حتی ممکن است شامل چشم‌انداز محدودیت‌های قانونی یا الزامات مربوط به جنبه‌هایی مانند استخدام شوند. دوره‌های پیشرفته همچنین مفاهیم فلسفی و استراتژیک را آموزش می‌دهند که به دانشجو در برقراری ارتباط با کارمندان کمک می‌کند. کارآموزی قبل از فارغ‌التحصیلی نیز برای کمک به دانشجویان در تمرین و درک بهتر شرایط متنوع کمک خواهد کرد.

 

همه چیز در رابطه با رشته روانشناسی

 

رشته‌ی روانشناسی

یک دانشجوی روانشناسی دانش رفتار انسان و فرایندهای ذهنی را بررسی می‌کند. این شامل مطالعه‌ی ذهن، مغز و تعاملات اجتماعی انسان و حیوان است. بخش عمده‌ای از زمینه‌های مختلف روانشناسی را دروسی چون رفتار اجتماعی، رفتار شناختی، رفتار غیر طبیعی، شخصیت و رشد را شامل می‌شود.

روانشناسی یک گرایش مبتنی بر مهارت است که می‌تواند دانشجویان را برای تحصیلات تکمیلی در رشته‌هایی چون روانشناسی، آموزش، حقوق، پزشکی و تجارت آماده کند. این رشته به طور گسترده‌ای قابل تطبیق و در بسیاری از مشاغل قابل استفاده است. دانشجویان این رشته روش‌هایی اساسی برای انجام تحقیقات روانشناسی، استدلال و حل مسئله را یاد می‌گیرند.

پس از اتمام تحقیقات، از دانشجویان انتظار می‌رود مقالاتی درباره‌ی یافته‌های حاصل از آزمایشات انجمن روانشناسی بنویسند که روش‌های استنادی خاصی را می‌طلبد. دانشجویان همچنین می‌توانند با مطالعه‌ی آزمایش‌های گذشته، تاریخ روانشناسی را بهتر درک کنند و در موردهای جدید از تجربیات خود کمک بگیرند.

دانشجویان روانشناسی با نظریه‌های روانشناسان مشهوری مانند زیگموند فروید، آلبرت بندورا، ایوان پاولوف، ویلهلم وونت، ژاک لکان و سایر کسانی که این علم را شکل داده‌اند، آشنا می‌شوند.

 

واحد‌های تحصیلی رشته‌ی روانشناسی

دوره‌های مقدماتی برای یک رشته‌ی روانشناسی شامل روانشناسی عمومی، روش‌های تحقیق در روانشناسی، روش‌های آماری در روانشناسی و یک دوره‌ی آزمایشگاهی مانند روانشناسی به عنوان یک علم طبیعی خواهد بود. یک دوره‌ی روانشناسی عمومی انواع اصلی روانشناسی، تاریخ علم جوان و روابط بین مغز، رفتار و تجربه را در بر می‌گیرد. دوره‌های آزمایشگاهی روانشناسی به دانشجویان تجربه‌ی انجام تحقیق، طراحی آزمایشات، یادگیری تکنیک‌های مشاهده، اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل داده‌های رفتاری را خواهد داد.

دانشجویانی که شرایط لازم را داشته باشند می‌توانند در دوره‌های خاص‌تر مانند روانشناسی رشد، یادگیری و رفتار، روانشناسی اجتماعی، نظریه‌های شخصیتی، مواد مخدر و رفتار، علوم اعصاب عاطفی، روانشناسی کودک، مقدمه‌ای بر روانشناسی بالینی و … شرکت کنند.

هرچند شرکت در این دوره‌ها ممکن است به معدل مشخص و تأیید پروپوزال دانشجو از طریق گروه روانشناسی نیاز داشته باشند.

 

پردرآمدترین رشته ای دنیا

 

بهترین رشته‌های تحصیلی از نظر درآمد

اگرچه ما در این مقاله سعی کردیم بهترین رشته‌های تحصیلی را چه از نظر کیفیت و چه از نظر بازارکار معرفی کنیم، ولی شاید هنوز برای برخی این سوال وجود داشته باشد که پول‌سازترین رشته‌های تحصیلی کدام هستند.

گرچه این به وضعیت اقتصادی و بازارکار هر کشور بستگی دارد، ولی به طور کلی مشاغل پزشکی، مدیریت بازرگانی زمینه‌های مرتبط با استم بالاترین حقوق سالانه را دارا هستند. در همین حال، مشاغل علوم اجتماعی، هنری و انسانی کمترین دستمزد را دریافت می‌کنند.

این حقیقتی است که در حال حاضر تغییر نمی‌کند. کاملا طبیعی است که در هر کشوری، یک پزشک بیشتر از یک نویسنده درآمد داشته باشد. پس اگر به دنبال حقوق بهتر و بالاتر هستید، طبیعتا باید سراغ رشته‌هایی بروید که پولسازتر هستند. اما این نکته را نیز در نظر داشته باشید که درس‌خواندن یا اخذ پذیرش در رشته‌های پولساز که نظیر آن‌ها را در این مقاله معرفی کردیم، کار ساده‌ای نیست. اما اگر بخواهیم به چند شغل پولساز در سال‌های اخیر اشاره کنیم می‌توانیم به مهندسی نفت، مهندسی معدن، مهندسی مواد، آرچیتکت، مهندسی شیمی، معماری، هوافضا، مهندسی مکانیک و مهندسی برق اشاره کنیم.

در عوض، کم‌درآمدترین رشته‌های تحصیلی به کتاب‌داری، مشاوره، روان‌شناسی بالینی، تئاتر و هنرهای نمایشی، زبان‌های خارجی، آموزش دوره‌ی ابتدایی و نویسندگی اشاره کرد.

 

مزایای تحصیل در رشته های تحصیلی پردرآمد

به طور کلی، تحصیل در رشته‌های پردرآمد، می‌تواند به فرد کمک کند تا مهارت‌های خود را توسعه داده و درآمد بالایی دست یابد. هرچند که برای دستیابی به این اهداف، تلاش و تمرین بسیاری لازم است. با این حال تحصیل در رشته‌های پردرآمد دارای مزایای زیر است:

  • فرصت شغلی بیشتر: فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها باتوجه به تخصص و مهارت‌هایی که در حین تحصیل دریافت کرده‌اند، در موقعیت خوبی برای دستیابی به فرصت‌های شغلی پردرآمد قرار دارند.
  • ارتباط با صنعت: بسیاری از این رشته‌ها درصدد تربیت کارکنان متخصص و با توانایی‌های بالا برای نیازهای بازار کار هستند. به علاوه، فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها با توجه به شبکه‌ ارتباطی ویژه‌ای که در حین تحصیل ایجاد می‌کنند، به راحتی می‌توانند به فرصت‌های شغلی بیشتری دسترسی پیدا کنند.
  • درآمد بالا: بیشتر رشته‌های پردرآمد، شامل حوزه‌هایی هستند که برای توانایی‌های فردی و خدماتی‌ای که فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها ارائه می‌دهند، بازار کار پررونقی وجود دارد. بنابراین، فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها به صورت معمول درآمد بالایی دارند.
  • توسعه مهارت: بسیاری از این رشته‌ها در پی آموزش به افرادی هستند که به دنبال توسعه مهارت‌های خود در زمینه‌هایی بوده و نیاز به تحلیل داده‌ها، حل مسائل پیچیده، مدیریت پروژه‌های بزرگ، یا درک عمیق از قوانین و مقررات به‌کار رفته در حوزه‌ی تجارت و اقتصاد دارند.

 

آسانترین رشته های دنیا

 

بهترین رشته‌های تحصیلی از نظر سهولت ورود

با توجه به سختی‌ها و دغدغه‌هایی که رشته‌های پولساز برای اخذ پذیرش ایجاد کرده، ممکن است برخی دانشجویان رشته‌های ساده‌تر را ترجیح دهند. رشته‌هایی که به محض ارسال درخواست در آن‌ها پذیرفته شوند و از این دانشگاه به آن دانشگاه فرم درخواست پذیرش ارسال نکنند.

در واقع هر دانشگاه شرایط خاصی برای اخذ پذیرش ارائه می‌دهد. برای مثال سن، مدرک، معدل و رشته‌ی تحصیلی قبلی شما تاثیر زیادی در شانس شما در پذیرفته شدن دارد. اما به طور کلی، اخذ پذیرش در برخی رشته‌ها راحت‌تر است.

حقیقت تلخ ماجرا اینجاست که این رشته‌ها جزو رشته‌های پولدار نیستند و طبیعتا دانشگاه نیز در شهر بزرگ و معروفی قرار ندارد. حتی ممکن است اعتبار علمی آن دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های مشهور کمتر باشد. اگر قصد اخذ بورسیه داشته باشید، طبیعتا رشته‌هایی که بورسیه کامل هستند، به راحتی دانشجو نمی‌گیرند. پس در صورتی که بخواهید خودتان بخشی از شهریه را بپردازید، راحت‌تر می‌توانید پذیرش بگیرید.

به طور کلی برای اینکه در دانشگاهی راحت‌تر پذیرفته شوید، باید دنبال رشته‌های بروید که متقاضی کمتری دارد یا به زبان انگلیسی تدریس نمی‌شود. مقطع تحصیلی نیز تاثیر زیادی در پذیرش دارد. برای مثال، اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد خیلی ساده‌تر از دکترا است. چون متقاضی کمتری دارد. حتی می‌توانید اطلاعات مربوط به دانشگاه مورد نظر را از طریق سایت دانشگاه یا سایت‌های معتبر جستجو کنید تا رشته‌هایی که متقاضی کمتری دارند را پیدا و برای اخذ پذیرش در آن‌ها درخواست دهید. یک قانون کلی در این زمینه وجود دارد که می‌گوید: «هرچه رقیب کمتر، شانس شما بیشتر!». پس باید با توجه به شرایط خود به نتیجه برسید که قصد دارید در کدام رشته‌‌ی کم‌درآمد و بی‌رقیب، درس بخوانید و هدف اصلی شما از مهاجرت تحصیلی چیست.

گرچه شما می‌توانید در رشته‌های پرمتقاضی و خوبی نیز پذیرش بگیرید، ولی می‌توانید به شهرها و دانشگاه‌های کوچک‌تر یا گران‌تر مراجعه کنید. به طور کلی رشته‌های انسانی، هنر، زبان‌های خارجی، الهیات، موسیقی، طراحی لباس، زبان، تاریخ و فرهنگ قرون وسطی، مطالعات کلاسیک، شیمی محض، ریاضیات محض و … متقاضی کمتر و شانس پذیرش بیشتری را برای شما مهیا می‌کنند.

 

سخت رشته های دنیا

 

سخت‌ترین رشته‌های دنیا

سخت‌ترین رشته‌ی دنیا به تعریف ذهنی شما از «سخت» بستگی دارد. به هر حال نیم‌کره‌های مغزی در بدن هر کس به نوعی متفاوت عمل می‌کند. برای کسی که نیم‌کره‌ی راست مغزش قوی است، رشته‌های هنری دلپذیر، جذاب و ساده است. ولی همین کار برای کسی که نیم‌کره‌ی چپ مغزش قوی‌تر است، عملی زجرآور به نظر می‌رسد.

در عین حال، همان شخص می‌تواند در ریاضی بسیار قوی عمل کند، اما کسی که در هنر فوق‌العاده‌ است، نتواند با مسائل ریاضی به خوبی دست و پنجه نرم کند.

اما به طور کلی، برخی رشته‌ها به سخت‌ترین رشته‌های تحصیلی شناخته می‌شوند. رشته‌هایی که فارغ‌التحصیلی از آن‌ها کار ساده‌ای نیست و به مطالعه و تحقیق بیشتری نیاز دارد. از این رشته‌ها می‌توان به مهندسی نفت، بیوشیمی یا بیوفیزیک، نجوم، فیزیک، بیولوژی سلولی و مولکولی، مهندسی پزشکی، مهندسی هوافضا، مهندسی شیمی، آرچیتکت و … اشاره کرد. در ادامه چهار روش کلی برای انتخاب رشته‌ی مناسب به شما توصیه می‌شود که در صورت رعایت و توجه به آن‌ها، هیچ‌وقت در دام رشته‌ای که برایتان سخت است و به آن علاقه‌ ندارید، نخواهید افتاد.

به علاقه‌ی خود رجوع کنید

اگر به رشته‌ای که انتخاب کرده‌اید، علاقه ندارید، احتمالاً انگیزه‌ی لازم برای ادامه تحصیل را نیز ندارید. چیزی را انتخاب کنید که شما را هیجان‌زده کند. شاید تمام قصد و نیت شما اخذ پذیرش در رشته‌ای آسان و مهاجرت تحصیلی باشد، ولی اگر حتی یک سر سوزن با آن رشته هم‌سو نباشید، نمی‌توانید به تحصیل و تحمل شرایط سخت مهاجرت ادامه دهید.

توانایی خود را در نظر بگیرید

توانایی مهم است، زیرا اگر شما اصلاً نتوانید کاری را انجام دهید، پس آن رشته به احتمال زیاد برای شما نیست. به عنوان مثال، اگر تجربه‌ی نقاشی ندارید و مهارت خاصی در آن ندارید، بهتر است بیخیال علاقه‌ی خود به آن شده و سراغ رشته‌ی دیگری بروید. وگرنه اخذ موفقیت در آن رشته ساده نخواهد بود.

به هدف خود فکر کنید

رشته‌ی تحصیلی شما حداقل تا حدودی باید با آرزوهای شما در آینده مرتبط باشد. اگر می‌خواهید گیتاریست شوید، پس سراغ زیست شناسی نروید!

مطالعه و تحقیق در رابطه با رشته تحصیلی و بازار کار

برای انتخاب رشته، می‌توانید مطالعات و تحقیقاتی درباره‌ی رشته‌های مختلف انجام دهید. این مطالعات می‌توانند شامل مشاهده برنامه‌های درسی، گفتگو با دانشجویان و اساتید رشته، مشاهده شغل‌های مرتبط با رشته و مشاهده بازار کار باشند.

همچنین برای انتخاب رشته، باید به بازار کار نیز توجه کنید. باید بدانید که رشته‌ای که انتخاب می‌کنید، در بازار کار چه میزان تقاضا و چه میزان فرصت شغلی دارد و میزان درآمد و شرایط کاری آن چگونه است.

بنابراین با توجه به این سه روش، می‌توانید رشته‌ی مناسب خود را پیدا کنید. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که انتخاب رشته‌ی مناسب، می‌تواند یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی شما باشد، بنابراین باید به دقت و با دانش کافی این تصمیم را بگیرید. از این رو در صورتی که قصد ادامه تحصیل و مهاجرت  دارید، می‌توانید از خدمات مشاوره موسسه الواپلای بهره ببرید. کارشناسان الواپلای متخصص در زمینه مهاجرت بوده و خدمات باکیفیتی را به شما ارائه می‌دهند.

امتیاز خود را ثبت کنید


چه قدر این پست برایتان مفید بود؟
3.8 از 5 با 13 رای

  • مریم

    1402-04-19 در 9:15 ب.ظ

    سلام رشته علوم انسانی شاخه علوم سیاسی اصلا بورسیه میشه تو کشور های اروپایی مثل ایرلند بعد ورود به بازار کار چطور

    • شیوا داداش زاده

      1402-04-24 در 11:39 ق.ظ

      سلام
      در مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری برای بورسیه خدمات دارند و برای بازار کار متاسفانه اطلاعات نداریم.

    • شیوا داداش زاده

      1402-04-24 در 11:48 ق.ظ

      سلام
      در مقاطع ارشد و دکتری بله می تونید از بورسیه استفاده کنید.

  • جواد محمدی

    1402-01-31 در 3:21 ب.ظ

    سلام ببخشید رشته مدیریت مالی آیا بیشترین درس ریاضی است من ریاضی ام ۱۵و۱۶ هست آیا امکان داره برم این رشته من این رشته رو علاقه دارم
    آیا برای مهاجرت هم خوب است
    تفاوت رشته مدیریت مالی در تجربی و انسانی چیست؟

    • شیوا داداش زاده

      1402-02-06 در 12:07 ق.ظ

      سلام
      سرفصل دروس را ما به جزئیات نمی دانیم جناب خودتون باید چک کنید

    • شیوا داداش زاده

      1402-02-06 در 12:12 ق.ظ

      سلام
      سرفصل دروس رو باید خودتون چک کنید

تماس با ما
درخواست مشاوره رایگان

ما همراه شما خواهیم بود

برای دریافت مشاوره رایگان، این فرم را تکمیل کنید تا کارشناسان الو اپلای در سریعترین زمان، با شما تماس بگیرند

آدرس: تهران, میدان ونک, خیابان گاندی جنوبی, خیابان بیست و پنجم پلاک ۲۴ طبقه 2
آدرس و لوکیشن دفتر استانبول : DAP Vadi,Z ofis ,S Blok ,No 56 Kağıthane İstanbul
021-88884645 | 021-88850364
۸ الی ۲۱
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .